Button elmondta, miért nehezebb ellenfél Alonso Hamiltonnál

írta: M4Sport
2016. szeptember 28. 09:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton talán gyorsabb nála, Jenson Button mégis Fernando Alonsót tartja a legkeményebb ellenfélnek a rajtrácson.

Jenson Button pályafutása során három világbajnok csapattárssal is összemérhette már tudását. Jacques Villeneuve mellett még csak tehetséges fiatalként versenyzett, Lewis Hamilton és Fernando Alonso oldalán viszont már ő maga is bajnoknak mondhatta magát.

A Sky Sportsnak elárulta, miért jelenlegi csapattársát tekinti a nehezebb ellenfélnek. „Lewis egy körön hihetetlenül gyors, talán gyorsabb Fernandónál. De egy teljes szezont tekintve Alonso igazán kemény ellenfél. Mindig versenyképes, gyakorlatilag sosem hibázik, és ezzel nagyon megnehezíti a dolgod” – dicsérte csapattársát Button.

Elmondása szerint remek munkakapcsolat alakult ki közöttük az elmúlt jó másfél évben. „Jól kijövünk egymással, mert mindketten tudjuk a másikról, hogy milyen nehéz legyőzni. Ha valamelyikünknek sikerül, akkor örülünk, és mindketten utálunk veszíteni. De ha így alakul, akkor is tiszteljük egymást, elismerjük, hogy ezúttal jobb volt a másik.”

Ami volt csapattársát illeti, Button továbbra is Hamiltont tartja a bajnokság esélyesének – annak ellenére, hogy a nyári szünet óta hátrányba került Nico Rosberggel szemben. „Szerintem ő nyeri a bajnokságot, mert három verseny alatt képes volt ledolgozni egy igen nagy hátrányt. Sokan elfelejtik, mennyire le volt maradva. Ha az autója rendben van, Lewis a kiegyensúlyozottabb a két mercedeses közül. Az időmérős teljesítménye figyelemre méltó, és a versenyeken is erős, mert érettebb, mint korábban volt. Szerintem ő a legnagyobb esélyes, úgy vélem, idén is megcsinálja” – vélekedett.

Miután jövőre Button szünetet tart, Jolyon Palmer helye pedig korántsem biztos a Renault-nál, jelen állás szerint Hamilton az egyetlen brit, akinek biztos helye van a 2017-es rajtrácson. 2009 bajnoka a hazai utánpótlásról is elmondta véleményét. „A legtöbb brit utánpótlás-versenyzőnek nehéz elég pénzt összeszedni a pályafutása előre viteléhez. Nekem szerencsém volt, mert volt szponzorom, amely már a gokartos időszakban támogatott. Sokkal könnyebb annak a helyzete, aki mondjuk Venezuelában vagy Mexikóban keres támogatókat, mivel ott nincs annyi tehetség, mint Nagy-Britanniában, ahol nagy a konkurencia” – mutatott rá.

„Más országok versenyzőit időnként még a Forma–1-ben is tízmilliós nagyságrendű összegekkel támogatják. Nagy-Britanniában ugyanez nehezen megoldható. De remélem, találunk módot arra, hogy újra több tehetséget karoljunk fel a Forma–1-ig vezető úton.”

Oszd meg!





27 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sztárvorsz
#27 sztárvorsz 2016. szeptember 29. 09:31  
F1890:
alo nem bírta el az egyenlő bánásmódot. most már eltűri... fiatal volt és azt hitte övé a világ

Ott a McLaren-nek egy angol saját nevelés top pilóta kellett már mint egy falat kenyér, látva hogy képes Alonso-val ritmust tartani egyre inkább, érte szorított minden angol, ő volt a szenzáció. Ezzel együtt már lehet nem tűrte el az "egyenlő bánásmódot".

És egy top autóval azért ketten elbalfaszkodták a címet, ha maradt volna Alonso 2008-ra, tuti hogy azt is Massa húzza be a rivalizálásuk miatt. Ott Alonso egy fölösleges akadállyá - fő mumussá vált, nekik Kovára volt ott szükségük.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 29. 09:38

pipi_82
#26 pipi_82 2016. szeptember 29. 08:22  

Azert itt figyelembe kene venni, hogy milyen szinten van a kocsi amivel egymas ellen versenyeztek, vagy most versenyben vannak.
Az akkori McLaren 2. vagy 3. ero volt, es a mostani csak ebben az evben lett 4. vagy 5..
Velemenyem szerint ez nagyban kozrejatszik abban, ki mennyire van a csapattarsatol.

Lombardo
#25 Lombardo 2016. szeptember 28. 23:51  
successboy:
HA HA.Ha összeáll fejben Maldonado, talán még visszatérhet és VB lehet.De nem fog,mert ő olyan amilyen.Mint ahogyan Hamilton is.Labilis.Hamilton nyers tempojat meg Rosberg elég csúnyán leárazza nem gondolod?Persze hogy nem.Elég ha összeveted az eddig párharcuk eredményeit.Ha a nyomi Rosberg erre képes, ki lehet találni Vettel vagy Alonso mit produkálna Hamilton ellen időmérőn. Ezért ezt a sorrendet amit felállítottál ne nagyon hirdesd tovább szerintem.

Alonsót már láttuk ellene időmérőn , ő eléggé be lett árazva.

albutr
#24 albutr 2016. szeptember 28. 20:58  
F1890:
alo nem bírta el az egyenlő bánásmódot. most már eltűri... fiatal volt és azt hitte övé a világ

azért Hamilton apja folyamatosan tolta azt hogy Lewis a mi fiunk.

khristiank
#23 khristiank 2016. szeptember 28. 19:22  
Paberto:
Tét nelkul autokazik Alonso evek ota. Nincs egy deka nyomas sem rajta. Amikor volt, az o keze is megremegett. VB is ment el rajta... (2007 Fuji)

:D

Paberto
#22 Paberto 2016. szeptember 28. 17:41  

Tét nelkul autokazik Alonso evek ota. Nincs egy deka nyomas sem rajta. Amikor volt, az o keze is megremegett. VB is ment el rajta... (2007 Fuji)

F1890
#21 F1890 2016. szeptember 28. 16:02  
successboy:
Ja hogy te vársz tőlem választ azok után hogy leírtam miért kell eltűrnie az egyenlő bánásmódot , nem pedig ő tűri el mert beért a feje lágya ahogyan azt te állítottad.Ájjáj

mivan??

továbbra sem értem mi köze van hamiltonnak alonsohoz. én alonsora tettem egy kijelentést te meg belekeverted hamiltont és a celebvilágát. én alonsorol beszéltem nem hamiltonról. úgyh fejezd be a hülyeségedet kérlek.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 28. 16:02

successboy
#20 successboy 2016. szeptember 28. 16:00  
F1890:
alonsorol beszélünk nem? akkor mi köze hozzá hamiltonnak. alonso segge ki volt nyalva 07ig briatore által, mindent köré szerveztek. majd évelején is a mclaren őt tolta aztán nem bírta feldolgozni h egy csapaton belül van egy másik hasonló képeségekkel megáldott pilóta is. mostmár érdekes módon buttonnal elvan... várom a válaszod h mi köze ehhez hamilton celeb életmódja de tényleg :P

Ja hogy te vársz tőlem választ azok után hogy leírtam miért kell eltűrnie az egyenlő bánásmódot , nem pedig ő tűri el mert beért a feje lágya ahogyan azt te állítottad.Ájjáj

F1890
#19 F1890 2016. szeptember 28. 15:34  
successboy:
Azt írtad , hogy azert tűri az egyenlő bánásmódot mert már nem fiatal és eszméletlen érett. :D Na ezt cáfoltam meg és ne magyarázz félre.

alonsorol beszélünk nem?
akkor mi köze hozzá hamiltonnak.

alonso segge ki volt nyalva 07ig briatore által, mindent köré szerveztek. majd évelején is a mclaren őt tolta aztán nem bírta feldolgozni h egy csapaton belül van egy másik hasonló képeségekkel megáldott pilóta is. mostmár érdekes módon buttonnal elvan...

várom a válaszod h mi köze ehhez hamilton celeb életmódja de tényleg :P

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 28. 15:36

successboy
#18 successboy 2016. szeptember 28. 15:25  
F1890:
kit érdekel h mit csinál hamilton? én arról beszélek h mennyi potenciál volt benne 07 után h fejlődjön mint sportoló

Azt írtad , hogy azert tűri az egyenlő bánásmódot mert már nem fiatal és eszméletlen érett. :D Na ezt cáfoltam meg és ne magyarázz félre.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 28. 15:26

F1890
#17 F1890 2016. szeptember 28. 15:21  
successboy:
Hahaha, Hamilton fiatal volt..tényleg ,annyira érett férfivá vált, hogy rózsaszín telefont használ , úgy öltözik mint egy ratyi, Biberrel pajtizik és KonCsitával fényképezkedik. Már nem a Mekibe van , hanem a Mercedesnek dolgozik és nekik nem diktál, hanem szépen azt csinálja amit mondanak neki. Bár párszor próbálta már kivívni a nem egyenlő bánásmódot gusztustalan ripacs módon ,majd az egyenlő bánásmódot is kétségbe vonta(Rosberg javára) de azóta már helyre rakták , ha mikrofont dugnak az arca elé , akkor neki kuss van. A Mercedesnél csapatmunka van , sem Schumacher(ő mondjuk SOHA nem sírt) sem pedig Hamilton miatt nem fogják Rosberget kettes számú versenyzővé lefokozni.A Mercedesnél Hamilton nem diktálhat.

kit érdekel h mit csinál hamilton? én arról beszélek h mennyi potenciál volt benne 07 után h fejlődjön mint sportoló

successboy
#16 successboy 2016. szeptember 28. 15:19  
F1890:
alo nem bírta el az egyenlő bánásmódot. most már eltűri... fiatal volt és azt hitte övé a világ

Hahaha, Hamilton fiatal volt..tényleg ,annyira érett férfivá vált, hogy rózsaszín telefont használ , úgy öltözik mint egy ratyi, Biberrel pajtizik és KonCsitával fényképezkedik.
Már nem a Mekibe van , hanem a Mercedesnek dolgozik és nekik nem diktál, hanem szépen azt csinálja amit mondanak neki. Bár párszor próbálta már kivívni a nem egyenlő bánásmódot gusztustalan ripacs módon ,majd az egyenlő bánásmódot is kétségbe vonta(Rosberg javára) de azóta már helyre rakták , ha mikrofont dugnak az arca elé , akkor neki kuss van.
A Mercedesnél csapatmunka van , sem Schumacher(ő mondjuk SOHA nem sírt) sem pedig Hamilton miatt nem fogják Rosberget kettes számú versenyzővé lefokozni.A Mercedesnél Hamilton nem diktálhat.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 28. 15:30

F1890
#15 F1890 2016. szeptember 28. 15:11  
f1m12:
és szerinted az kinek a hibája, ha Hamilton nem volt ott fejben? a csapaté? a technikáé?

senki sem keni másra. csak annyit mondok h más h kikapsz vkitől mert jobb és más h saját magadat vered meg. ha nem érted a különbséget akkor sajnálom. mert egyiken könnyen tudsz javítani másikon meg nagyon nehéz.

f1m12
#14 f1m12 2016. szeptember 28. 15:01  
F1890:
ne beszélj mellé kérlek. hamilton fél évig button előtt volt, majd elkezdett crash kidet játszani, kvalikon még ígyis butt előtt volt. és ha lassabb vagy akkor többek között csak arra bazírozhatsz h a másik hibázik...

és szerinted az kinek a hibája, ha Hamilton nem volt ott fejben? a csapaté? a technikáé?

F1890
#13 F1890 2016. szeptember 28. 14:56  
Tasi-r:
Ezt annyira utálom hogy 2011 ben nem Button volt jó hanem hamilton gyenge..hát persze.. 2010 és 2012 ben meg Button volt gyenge... és nem Hamilton erős.... fasszság Button partiban volt Hamiltonnal ,de Hami jobb ez tény

ne beszélj mellé kérlek. hamilton fél évig button előtt volt, majd elkezdett crash kidet játszani, kvalikon még ígyis butt előtt volt. és ha lassabb vagy akkor többek között csak arra bazírozhatsz h a másik hibázik...

F1890
#12 F1890 2016. szeptember 28. 14:54  
sztárvorsz:
Nagy dolog volt Aloval pariban lenni, bar en azt mondom, hogy ott Alonso melle kellett volna jobban beallnia a csapatnak. Jo kerdes, hogy Alonso elvarasai voltak e magasak, vagy a csapat akarta e nagyon Hamilton szekeret tolni. Vegeredmenyben Alonso 1 ev utan tavozott, es nem hiszem, hogy csak azert tette mert beszart volna Hamilton-tol, inkabb nem volt meg a szukseges egyuttmukodes a McLaren-el. Jo kerdes, hogy melyik fel okolhato erte jobban, de teny, egy negativ legkorben senki sem tud igazan kibontakozni. Hamilton-tol is nagy szo 2007, de talan Alonso-tol is a korulmenyeket nezve. Ha rakene boknom azt mondanam, Alonso a jelenlegi korszak legjobbja, bar talan o is elkezdett vesziteni a motivaciojabol, illetve a mostani tech eraban nagyon egy szintre kerultek a pilotak, elhomalyosodott a pilota faktor, rutin stb., szoval talan ma ezt nehezebb megitelni mint barmikor korabban.

alo nem bírta el az egyenlő bánásmódot. most már eltűri...
fiatal volt és azt hitte övé a világ

Tasi-r
#11 Tasi-r 2016. szeptember 28. 14:49  
F1890:
nekem mint külső szemlélőként az jön le h hamilton erőből lemosta a pályáról buttont. futamokon meg 1-2 kivételtől eltekintve button előtt volt, amennyiben nem balfaszkodott. száraz pályán pl 2010-ben először a japán nagydíjon verte meg hamiltont akkoris úgy h 1 fokozat kiesett hamiltonnak. 12-ben szintén felmosta buttonnal a padlót, és csak technikai hibák miatt volt szoros pontban a meccs. 11-ben meg button megverte ugyan, nem saját erőből hanem hamilton balfaszkodása miatt. mindent egybevéve szerintem button közelebb van alonsohoz mint ahogy hamiltonhoz volt. kicsit olyan h hamilton számára elérhetetlen volt 1-2 kivételtől eltekintve (vagy káosztól) viszont alonsoval tartaná a lépést futamokon.rózbi szerintem jóval többre sarkalja hamiltont mint ahogyan azt button tette.többet kell kipréselnie magából kvalin.

Ezt annyira utálom hogy 2011 ben nem Button volt jó hanem hamilton gyenge..hát persze.. 2010 és 2012 ben meg Button volt gyenge... és nem Hamilton erős....

fasszság Button partiban volt Hamiltonnal ,de Hami jobb ez tény

sztárvorsz
#10 sztárvorsz 2016. szeptember 28. 14:13  

Nagy dolog volt Aloval pariban lenni, bar en azt mondom, hogy ott Alonso melle kellett volna jobban beallnia a csapatnak. Jo kerdes, hogy Alonso elvarasai voltak e magasak, vagy a csapat akarta e nagyon Hamilton szekeret tolni. Vegeredmenyben Alonso 1 ev utan tavozott, es nem hiszem, hogy csak azert tette mert beszart volna Hamilton-tol, inkabb nem volt meg a szukseges egyuttmukodes a McLaren-el. Jo kerdes, hogy melyik fel okolhato erte jobban, de teny, egy negativ legkorben senki sem tud igazan kibontakozni. Hamilton-tol is nagy szo 2007, de talan Alonso-tol is a korulmenyeket nezve. Ha rakene boknom azt mondanam, Alonso a jelenlegi korszak legjobbja, bar talan o is elkezdett vesziteni a motivaciojabol, illetve a mostani tech eraban nagyon egy szintre kerultek a pilotak, elhomalyosodott a pilota faktor, rutin stb., szoval talan ma ezt nehezebb megitelni mint barmikor korabban.

F1890
#9 F1890 2016. szeptember 28. 14:12  
Horizont:
Igen, csak az volt Hami egyik legjobb, míg Aló egyik leggyengébb éve :) Nyers tempóban lehet Hami a legjobb, de ha Rosbi elég sokszor kizökkenti akkor egy Alo mit tenne vele. Erre jönnél 2007el, de ott nemhiába voltak fia ellenőrök a garázsban, ott konkrétan a saját csapata ellen is versenyzett (ami ha azt nézzük ő mennyire igényli a törődést a jó teljesítményhez, piszok jól hozta le)

és szted hamilton azóta nem fejlődött?

elmúlt 2 évben nyerte a vb mondhatni könnyedén, idén is vezetné ha nem lenne technikai gondja annyi.

"Erre jönnél 2007el, de ott nemhiába voltak fia ellenőrök a garázsban, ott konkrétan a saját csapata ellen is versenyzett (ami ha azt nézzük ő mennyire igényli a törődést a jó teljesítményhez, piszok jól hozta le)"

évelején alonsot tolták a mclarennél egészen monacoig. utána egyformán kezelték őket (az h kit szerettek jobban az egy dolog, de azonos technikát taktikát kaptak mindig)

egyszóval hamilton fejben már eléggé erős, ő neki inkább motivációs problémái vannak

Zasalamel
#8 Zasalamel 2016. szeptember 28. 13:48  
Horizont:
Azért más volt akkor és most újoncnak lenni, többet tesztelhettek a kocsival mint jelenleg egy 2. évét taposó újonc....

Szal szted semmi extra egy alo ellen pariban lenni, csak mert tesztelhetett újonc korában?

Horizont
#7 Horizont 2016. szeptember 28. 13:45  
Zasalamel:
Jaj hagyjuk már ezt, Hami meg újonc volt, 0 tapasztalattal. Fejben nem erős és sokszor ezt használják ki. Rosberg-et meg sokan lebecsülik, amit nem is értek, simán hozza Button szintjét, 1-2 versenyen meg még a toppilótáknak is fejfájást tud okozni.

Azért más volt akkor és most újoncnak lenni, többet tesztelhettek a kocsival mint jelenleg egy 2. évét taposó újonc....

Zasalamel
#6 Zasalamel 2016. szeptember 28. 13:42  
Horizont:
Igen, csak az volt Hami egyik legjobb, míg Aló egyik leggyengébb éve :) Nyers tempóban lehet Hami a legjobb, de ha Rosbi elég sokszor kizökkenti akkor egy Alo mit tenne vele. Erre jönnél 2007el, de ott nemhiába voltak fia ellenőrök a garázsban, ott konkrétan a saját csapata ellen is versenyzett (ami ha azt nézzük ő mennyire igényli a törődést a jó teljesítményhez, piszok jól hozta le)

Jaj hagyjuk már ezt, Hami meg újonc volt, 0 tapasztalattal. Fejben nem erős és sokszor ezt használják ki.
Rosberg-et meg sokan lebecsülik, amit nem is értek, simán hozza Button szintjét, 1-2 versenyen meg még a toppilótáknak is fejfájást tud okozni.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 28. 13:46

Horizont
#5 Horizont 2016. szeptember 28. 13:38  
Zasalamel:
Hamilton újonc évében pariban volt az akkor vb címvédő Aloval. Azt h te nem értesz egyet, még ne fogd fel közvéleményként. ;)

Igen, csak az volt Hami egyik legjobb, míg Aló egyik leggyengébb éve :) Nyers tempóban lehet Hami a legjobb, de ha Rosbi elég sokszor kizökkenti akkor egy Alo mit tenne vele. Erre jönnél 2007el, de ott nemhiába voltak fia ellenőrök a garázsban, ott konkrétan a saját csapata ellen is versenyzett (ami ha azt nézzük ő mennyire igényli a törődést a jó teljesítményhez, piszok jól hozta le)

Zasalamel
#4 Zasalamel 2016. szeptember 28. 13:19  
successboy:
HA HA.Ha összeáll fejben Maldonado, talán még visszatérhet és VB lehet.De nem fog,mert ő olyan amilyen.Mint ahogyan Hamilton is.Labilis.Hamilton nyers tempojat meg Rosberg elég csúnyán leárazza nem gondolod?Persze hogy nem.Elég ha összeveted az eddig párharcuk eredményeit.Ha a nyomi Rosberg erre képes, ki lehet találni Vettel vagy Alonso mit produkálna Hamilton ellen időmérőn. Ezért ezt a sorrendet amit felállítottál ne nagyon hirdesd tovább szerintem.

Hamilton újonc évében pariban volt az akkor vb címvédő Aloval. Azt h te nem értesz egyet, még ne fogd fel közvéleményként. ;)

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 28. 13:22

successboy
#3 successboy 2016. szeptember 28. 12:46  
Zasalamel:
Ha csak a puszta nyers tempót nézzük, akkor Hamilton az etalon, viszont fejben Alonso-t erősebbnek tartom. Hamilton ha összeáll fejben sztem bárkit megverne. Szal nálam a sorrend Hamilton > Alonso > Vettel

HA HA.Ha összeáll fejben Maldonado, talán még visszatérhet és VB lehet.De nem fog,mert ő olyan amilyen.Mint ahogyan Hamilton is.Labilis.Hamilton nyers tempojat meg Rosberg elég csúnyán leárazza nem gondolod?Persze hogy nem.Elég ha összeveted az eddig párharcuk eredményeit.Ha a nyomi Rosberg erre képes, ki lehet találni Vettel vagy Alonso mit produkálna Hamilton ellen időmérőn.
Ezért ezt a sorrendet amit felállítottál ne nagyon hirdesd tovább szerintem.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 28. 12:47

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. szeptember 28. 10:58  

Ha csak a puszta nyers tempót nézzük, akkor Hamilton az etalon, viszont fejben Alonso-t erősebbnek tartom. Hamilton ha összeáll fejben sztem bárkit megverne.

Szal nálam a sorrend Hamilton > Alonso > Vettel

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 28. 10:59

F1890
#1 F1890 2016. szeptember 28. 10:43  

nekem mint külső szemlélőként az jön le h hamilton erőből lemosta a pályáról buttont. futamokon meg 1-2 kivételtől eltekintve button előtt volt, amennyiben nem balfaszkodott.
száraz pályán pl 2010-ben először a japán nagydíjon verte meg hamiltont akkoris úgy h 1 fokozat kiesett hamiltonnak.
12-ben szintén felmosta buttonnal a padlót, és csak technikai hibák miatt volt szoros pontban a meccs.

11-ben meg button megverte ugyan, nem saját erőből hanem hamilton balfaszkodása miatt.


mindent egybevéve szerintem button közelebb van alonsohoz mint ahogy hamiltonhoz volt. kicsit olyan h hamilton számára elérhetetlen volt 1-2 kivételtől eltekintve (vagy káosztól) viszont alonsoval tartaná a lépést futamokon.rózbi szerintem jóval többre sarkalja hamiltont mint ahogyan azt button tette.többet kell kipréselnie magából kvalin.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 28. 10:44

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Marcus Ericsson

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

02016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában