Button élvezte, Alonsónak nem fáj

írta: M4Sport
2016. június 19. 20:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a pontszerzésről ezúttal lemaradt, Jenson Button élvezte az Európa Nagydíjat, ahol jó csatákat vívott ellenfeleivel. A csapattárs, Fernando Alonso is pont nélkül maradt, ő azonban a célig sem jutott el a váltó meghibásodása miatt.

Lévén erőpálya, a McLaren-Honda versenyzői már a hétvége előtt sem vártak sokat Bakutól, jól tudták ugyanis, hogy a hosszú egyenesben elmaradnak majd ellenfeleiktől (Alonso szerint csak ezen a szakaszon 8 tizedmásodpercet buktak, pedig padlógázzal mentek). Végül a futam azt hozta, amire számítottak: a középmezőnnyel fel tudták venni a harcot, a pontszerző helyektől azonban elmaradtak, hiszen a várakozásokkal ellentétben nem történt semmi „rendkívüli” a futamon.

Button ennek ellenére élvezte a viadalt, hiszen legalább versenyezhetett egy jót az ellenfelekkel, a tavalyi év után (amikor sokszor a mezőny végén ragadtak) pedig már ennek is tud örülni. „Igen, élvezetes volt a verseny” – jelentette ki határozottan. „Amikor a 19. helyről indulsz, harcolnod kell, és most mindent beleadtam. Ha a 11. helyről indulok, akkor is a 11. helyen értem volna célba ezen a versenyen. Hogy legyőzzük a Williamst? Ez egy elég nagy kérdés számunkra, főleg az olyan pályákon, mint ez. Igazából elégedett vagyok azzal, amit ma elértünk” – folytatta.

„Élveztem. Vívtam pár jó harcot és az autó is egész jól működött. Igaz, hogy az ehhez hasonló pályákon vannak problémáink, de egész sok leszorítóerőnk volt, és a versenygumi is jó volt. Keményen nyomtam, és nem adtam fel. Versenyről versenyre készülünk, és úgy érzem, sikerült előrelépnünk. Igazából a teljesítményünk most a pályáktól függ. Majd meglátjuk, mit hoznak a versenyek. A következő kiegyensúlyozottabb lehet, elég vad a pálya, de kiegyensúlyozottabb lehet. Aztán pedig, megyünk haza” – utalt a Brit Nagydíjra.

A márkatárs jóval visszafogottabban nyilatkozott, ami persze érthető, hiszen ő nem ért célba az első azerbajdzsáni futamon, a sajtó előtt pedig először a kiesés okairól beszélt. „A váltó hibásodott meg, és a helyzet egyre rosszabb és rosszabb lett. Végül úgy döntöttünk, leállítjuk az autót, nehogy meghibásodjon valami az erőforrásban. Egyébként sem tudtunk volna pontot szerezni ezen a futamon, szóval ez a kiesés most nem volt annyira fájdalmas” – mondta.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ryanmckane
#3 ryanmckane 2016. június 20. 18:39  

Ez eléggé vállalhatatlan produkció volt, nem csodálkoznék rajta, ha Aloék ismét GP2-es autóban érezték volna magukat.

HannaLill
#2 HannaLill 2016. június 20. 09:54  

Jelenleg ennek a tragacsnak egyik pálya sem fekszik.
Mostanában nagyon kussolnak az új motorról.

vandr
#1 vandr 2016. június 19. 22:34  

Nemcsak megfelelő pálya, hanem szerencsés időjárás és szerencsés SC-k is kellenek a pontszerzéshez. A motor meg egyelőre fűnyíróba való, nem pedig egy versenyautóba.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa