Button és Silverstone – a parókás bulizástól a búcsúig?

írta: M4Sport
2016. július 06. 18:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem tudja, hogy a mostani lesz-e az utolsó hazai F1-es versenye, de Jenson Buttont nem is foglalkoztatja a kérdés. A brit nosztalgiázott egyet, és a silverstone-i átokról is beszélt.

Jenson Button és Silverstone igencsak különleges kapcsolatban áll egymással. 2009 bajnoka 2000-es bemutatkozása óta állandó résztvevője a Brit Nagydíjaknak, ám hiába a hazai közönség szeretete, eddig még dobogóra sem állhatott előttük. 16 fellépése során háromszor volt 4., ám 17. ottani versenye előtt nem az a fő kérdés, a gyengécske McLarennel megtörik-e a jég, sokkal inkább az, láthatjuk-e még őt Silverstone-ban versenyezni.

A 36 esztendős versenyző persze már tavaly és tavalyelőtt is hasonló bizonytalanság közepette érkezett hazai versenyére, éppen ezért most nem is foglalkozik ezzel. „Semmi értelme arra gondolni, hogy hű, talán ez lesz az utolsó, mivel akkor ugyanezen érzelmeket kell majd átélnem, ha mégsem ez lesz az utolsó. Persze bizonyos szempontból kár lenne azért, ha nem az utolsóként gondolnék rá, miközben ez lenne az utolsó, de mégsem szeretném úgy gondolni, hogy a mostani az utolsó versenyem itt” – fogalmazott Button.

A veterán bajnok azt már inkább bánja, hogy egyfajta átok üldözi őt Silverstone-ban, és sosem nyert ott. „Ez igazán bánt, de nem tudok mit tenni ellene. Egyszerűen elfogadom. Hogy inkább vagyok világbajnok, mint a Brit Nagydíj győztese? Igen, természetesen. A legfőbb célomat a Forma–1-ben elértem, így már csak egy dolog hiányzik, a brit győzelem. De nem csak a győzelem, a dobogó. Már volt pár futam, amin közel kerültem hozzá, 2014-ben egy méterre voltam Daniel Ricciardótól. 2011-ben második és harmadik is voltam, de a boxból kijövet leesett a kerekem. Egyszerűen nem jött össze. De szeretem ezt a pályát, nagyszerű a vonalvezetése, fekszik is nekem, és a tempóm is jó rajta. Csak épp az eredmények nem jöttek.”

Ezen a hétvégén nemigen lesz esélye Buttonnek a legjobb háromba kerülésre – annak ellenére sem, hogy Ausztriában idei legjobb eredményét érte el, hatodikként ért célba. „Mindent megteszek, amit csak lehet, de nem leszünk harcban a dobogóért. Van egy másik brit srác, akinek lesz, nekem sajnos nem. Nem tudom, hogy ez lesz-e az utolsó brit futamom, vagy mondjuk még csak a pályafutásom közepén járok-e. Csak annyit tudok, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a hazai közönségem előtt.”

Button végül eddigi kedvenc Brit Nagydíját is kiválasztotta. „Az első futamom lenyűgöző volt. A hatodik helyre kvalifikáltam magam, az első kanyarban megelőztem Michael Schumachert, végül pedig ötödik lettem. A verseny nagy részét kilenc hengerrel teljesítettem, nem tízzel, szóval ez egy hősies verseny volt. David Coulthard nyerte a futamot, a brit szurkolók megőrültek, és komoly bulizás volt utána. Vörösbort ittunk, mindannyian parókát viseltünk és hülyéskedtünk. Ilyet már nem csinálunk, nem viselünk parókát! Emlékezetes hétvége volt, nagyon különleges” – emlékezett vissza az akkor még a Williamsnél versenyző Button.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

qanic
#2 qanic 2016. július 07. 09:38  

"Vörösbort ittunk, mindannyian parókát viseltünk és hülyéskedtünk. Ilyet már nem csinálunk, nem viselünk parókát! " :)

albutr
#1 albutr 2016. július 06. 20:31  

jó lett volna legalább 1 dobogós helyezést elérnie.

HairHungary