Button: Évek óta ez volt a legjobb napunk!

írta: M4Sport
2016. április 01. 21:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sokkal versenyképesebb a McLaren Bahreinben, mint Melbourne-ben volt. Jenson Button évek óta nem volt ennyire pozitív egy pénteki edzésnap után!

Meglepő eredménnyel zárult a pénteki második bahreini szabadedzés: a napot domináló két Mercedes mögött este Jenson Button zárt – megelőzve a Toro Rossókat, a Ferrarikat, a Red Bullokat. A brit hátránya ugyan tetemes, 1,2 másodperc volt, a nap végén még Daniel Ricciardo is elismerően nyilatkozott a wokingiak formájáról. „Jenson tempója meglepett – pontosabban nem az övé, a csapaté” – helyesbített az ausztrál mosolyogva. „Még ha Jenson autójában csak öt kiló üzemanyag is volt, ez az idő akkor is nagyon jó.”

Így látta ezt maga Button is, aki hangsúlyozta, az első edzésen éppen azért volt 3 másodperces hátrányban Nico Rosberghez képest, mert teletankolt autóval körözött. „Még nem igazán tudjuk, hol állunk, ez csak egy edzés volt, de sokkal jobban élveztem, mint általában. Az első edzés ugyanilyen volt, de azon a gyakorláson a második etapra sok üzemanyaggal mentünk ki, így nem igazán tudtunk jó időt autózni. De szerintem akkor is ugyanilyen versenyképesek voltunk” – nyilatkozta 2009 bajnoka, aki akkor még csak 14. volt. „A közepes gumiról aztán este szuperlágyra váltottam – ez természetesen óriási különbséget jelentett, 2,2 másodperc volt az eltérés. Nagyon jó érzés volt.”

Button kijelentette, tisztában van azzal, hogy több csapat is eléjük kerülhet szombaton, ám reális célnak tartja a Q3-ba kerülést az időmérő edzésen. „A kocsi egyensúlya hihetetlen, az autót sokkal jobbnak érzem itt, mint Melbourne-ben. Amúgy sem volt semmi problémánk a megbízhatósággal, minden jól ment, és nagyon élveztem vezetni az autót. Még dolgoznunk kell holnap a hosszú etapokon, különösen a keményebb gumin, és a többi autó is biztosan versenyképesebb lesz holnap, de hogy ma mi voltunk a harmadik leggyorsabbak, az nagyon jó hír.”

Ami a versenyt illeti, a brit kiemelte, a hosszú etapokon főként a keményebb keveréken jelentett problémát számukra a túlzott gumikopás, így a harmadik szabadedzésen erre helyezik majd a hangsúlyt. Biztató mindazonáltal, hogy kijelentette: „Az elmúlt pár évből ez volt a legjobb péntekünk.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”