Button jövőre más kategóriában is feltűnhet

írta: M4Sport
2016. szeptember 03. 20:27
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a következő szezonban szünetet tart, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Jenson Button nem versenyez az F1-en kívül. Az is kiderült, hogy más istállóktól is kapott ajánlatot.

Szombaton Felipe Massa után Jenson Button lepte meg a paddockot, s közölte jövőre nem ő, hanem Stoffel Vandoorne lesz Fernando Alonso csapattársa a McLarennél. A szabadabb életre és pihenésre vágyó 2009-es bajnok elmondása szerint szeretne több időt tölteni családjával és barátaival, valamint olyan dolgokkal foglalkozni, melyekre az elmúlt 17 év alatt nem volt lehetősége.

Mindez azonban nem zárja ki annak lehetőségét, hogy akár más kategóriákban tegye próbára tudását. „Van lehetőség arra, hogy jövőre versenyezzek, de jelenleg nem gondolkodom ilyen távlatokban. Mindenekelőtt ki akarom pihenni ezt az évet. Sok mindent szeretnék csinálni” – nyilatkozta.

„Most még nem tudom listázni a tevékenységeket, de nagyon izgatott vagyok. Akármit is hoz a jövő – és tényleg nem tudom, hová jutok –, ez izgalmas, új lehetőségeket kínál arra, hogy úgy éljem az életem, ahogy felnőttként még nem tehettem. A családom folyamatosan bővül, és jó lesz velük tölteni az időt, és nem éveket várni, majd megállapítani, hogy már megint mennyit nőttek a gyerekek. Ez fontos számomra. De szeretek triatlonozni, kerékpározni. Természetesen imádom a versenyzést, és ez mindig is így lesz. Az F1 is közel áll a szívemhez, mert ez volt az életem hosszú éveken át. De igen, van lehetőségem arra, hogy jövőre versenyezzek valahol.”

Ami a lehetőségeket illeti, Button előtt más opciók is nyíltak 2017-re. Főnöke, Ron Dennis elárulta, több csapat is megkereste a britet. „Jensonnak voltak ajánlatai más istállóktól a következő évre, de ő visszautasította ezeket” – mondta, nem nevesítve az ajánlattevőket.

Azt is megkérdezték tőle, Buttonnek lesz-e módja arra, hogy 2018-ban egy másik F1-es csapattal térjen vissza, ha a McLaren nem tart igényt szolgálataira. „Nem adhatok egyenes választ az ilyen kérdésekre, majd meglátjuk jövőre, hogy hogy is állunk. Majd ha odáig eljutunk, eldöntjük, élünk-e az opciós lehetőségünkkel. Addigra Jensonnak viszont kellően motiváltnak és összeszedettnek kell lennie – ez tehát nem egy egyirányú utca. Azt viszont egyértelműnek tartom, hogy ha Jenson Forma–1-es autót fog vezetni 2018-ban, akkor az csakis a McLaren autója lehet. Nem hinném, hogy motiválná, hogy más istállónál versenyezzen” – vélekedett a McLaren-csoport ügyvezetője, akinek szavait Button is megerősítette.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

vandr
#4 vandr 2016. szeptember 04. 11:57  
Cooper82:
Milyen kölykökkel? Buttonnak vannak gyerekei?

Szerintem a testvéreinek a gyerekeiről beszél.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 04. 11:57

Cooper82
#3 Cooper82 2016. szeptember 04. 09:31  
Enveblo:
vagy csak nem tudsz értelmezni egy mondatot (inkább van a kölykökkel, mint hogy 2 évente lássa csak őket és csak annyit tudjon mondani "megnőttél")

Milyen kölykökkel? Buttonnak vannak gyerekei?

Enveblo
#2 Enveblo 2016. szeptember 04. 01:43  
Cooper82:
"A családom folyamatosan bővül, és jó lesz velük tölteni az időt, és nem éveket várni, majd megállapítani, hogy már megint mennyit nőttek a gyerekek." Ez most valami igen durva félrefordítás, vagy mi ez?

vagy csak nem tudsz értelmezni egy mondatot (inkább van a kölykökkel, mint hogy 2 évente lássa csak őket és csak annyit tudjon mondani "megnőttél")

Cooper82
#1 Cooper82 2016. szeptember 03. 23:53  

"A családom folyamatosan bővül, és jó lesz velük tölteni az időt, és nem éveket várni, majd megállapítani, hogy már megint mennyit nőttek a gyerekek."
Ez most valami igen durva félrefordítás, vagy mi ez?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt