Button már kint a gödörből – most a McLarenen a sor

írta: M4Sport
2016. február 21. 10:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár ő a mezőny legrutinosabb tagja, motiváltabb, mint valaha! Jenson Buttonek eltökélt szándéka, hogy hetedik mclarenes szezonjában kiköszörülje a 2015-ös csorbát!

Története leggyengébb szezonját teljesítette a McLaren 2015-ben: állandó gondjaik voltak a megbízhatósággal, hiányzott a motorerő, ráadásul még a versenycsapat és a motorpartner Honda között is voltak félreértések, nézetkülönbségek. A hullámvölgy olyannyira elmélyült, hogy a mezőnyt 2000 óta erősítő Jenson Button nyáron még azon is elgondolkodott, folytassa-e egyáltalán pályafutását. Bevallása szerint a mezőny végi reménytelen körözgetés már cseppet sem motiválta.

Aztán az ősszel a McLaren és a Honda és pontosabb képet adott számára (és Fernando Alonso számára) arról, mivel is készülnek 2016-ra, s mi mindent tettek a javulás érdekében, és ez végül meggyőzte a britet a maradás helyességéről.

Hogy jól döntött-e, csak később fog kiderülni, az viszont biztos, hogy 2009 bajnokának motivációs gondjai nem lesznek az évkezdéskor! „Már alig várom, hogy holnap az MP4-31-es volánja mögé üljek! Minden Forma–1-es versenyzőnek szüksége van a téli szünetre, de én már nagyon izgatott vagyok a 2016-os szezon miatt, és meg kell mondjam, az új autónk nagyon jól néz ki” – fogalmazott. „Elég sok időt töltöttem mostanság a McLaren Technológiai Központban, és elmondhatom, tapintható a pozitív energia ott, annak ellenére, hogy 2015 után komoly fejlődésen kell keresztülmennünk.”

„A rendkívül kemény munka, amit a tél folyamán az MP4-31-esbe öltünk, nagyon büszkévé tesz, és még motiváltabban, még nagyobb hittel vágok neki emiatt az új évnek. A múlt évi sok hullámvasutazás ellenére folyamatosan fejlődtünk, és ez meggyőzött minket a tervezési irányunk helyességéről. Sok pozitívum van, amire építkezhetünk.”

Ami a célokat illeti, Button tanult csapata 2015-ös hibájából, s inkább türelmesen kivárja, hogyan teljesít a pályán új autója. „Nem szeretnék túl optimista jóslatokba bocsátkozni, a Forma–1 ahhoz túl kiszámíthatatlan. De amit eddig én láttam, az aerodinamikai kidolgozottsága az autónak, egyszerűen fantasztikus, és már nagyon várom, hogy elkezdjük a teszteket, kipróbáljuk az újításainkat hétfőn.”

A McLarent 2010 óta erősítő brit elsőként viszi majd pályára a fekete autót: Barcelonában hétfő reggel 9 órakor rajtol az első téli teszthét.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

12016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához