Button megerősítette, jövőre új motort készít a Honda

írta: M4Sport
2016. április 30. 18:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Button az Orosz Nagydíj helyszínén megerősítette azokat a híreszteléseket, melyek szerint a Honda áttervezi erőforrását a 2017-es évad előtt, hiszen csak így csökkenteni komolyabban lemaradását a jelenlegi élcsapatokkal szemben.

Nemrég több lap is kész tényként közölte, a Honda jövőre teljesen átalakítja Forma–1-es hajtóegységét (ezek leginkább a belső égésű motort és a turbófeltöltőt érinthetik), mert bár sikerült előrelépniük a tavalyi szezon óta, lemaradásuk továbbra is tetemes a két legeredményesebb gyártóval, a Mercedesszel és a Ferrarival szemben. Az új szabályok értelmében egyébként erre lehetőséget is kapnak, az FIA ugyanis megerősítette, 2017-ben törlik a zsetonrendszert.

Eddig a McLaren-Honda kötelékéből senki sem beszélt a szóban forgó változásokról, a csapat brit pilótája azonban jóformán bejelentette, hogy az alakulat jövőre valóban áttervezett erőforrásokkal versenyez a királykategóriában. „Igen, azt hiszem, a jelenlegi motorokkal nagyon nehéz felszínre hozni azt az erőt, amire szükségünk lenne. És ezt nem én mondom, hanem a Honda monda. Ezért lesz szükség az átalakításra. Már tettek néhány jelentős előrelépést a motorral, de nagyon nehéz elkapni a nagycsapatokat a teljes átalakítás nélkül” – nyilatkozta az NBC-nek.

2009 világbajnoka a McLaren karosszériájáról is beszélt, ami reményei szerint már megelőzi a középmezőny – vagyis a közvetlen ellenfelek – csapatinak karosszériáját. „Én úgy érzem, hogy ezekhez a csapatokhoz képest már előrébb tartunk, legalábbis a visszajelzésekből kiindulva. Ugyanakkor a csapat elsősorban a Mercedesszel és a Ferrarival szeretné összehasonlítani magát. Vannak még területek, melyeken javítanunk kell. De dolgozunk az ügyön” – mondta.

Button a mai időmérőn nem sokkal csúszott le a Q3-ról, ám a leintés után nem volt elégedetlen, a tavalyi évhez képest ugyanis ismét komolyabb előrelépést látott. „Kissé alulkormányzott volt az autó, és szerintem a hőmérséklet csökkenése is ártott a csapatnak. Óvatosak voltunk a beállításokkal, talán túlságosan óvatosak. De az előző két időmérőt figyelembe véve, szerintem ez volt a helyes döntés. Fájó, hogy két tizeddel maradtunk le a nyolcadik helyezettől, de ez egyértelmű előrelépés, és ezt jó látni. A pálya nem fekszik az autónknak; ezúttal sem kedvezett nekünk.”

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#5 GreenHonda 2016. május 01. 12:24  
HannaLill:
Tehát végül is kiderült hogy nem a kora hanem az elbaszott motor elrendezés miatt lett elzavarva Jaszuhisa. 2014-ben a Honda mérnökök mi a picsát csináltak a McLaren garázsban??? Szerintem a Mercedes kegyetlenül megszívatta őket .

Már megint keresed hogy lehetne belerúgni a Hondába, vannak azonban itt nagy bajok még, s ezt is szem előtt kellene tartanod mert eddig nem sikerült:

"2009 világbajnoka a McLaren karosszériájáról is beszélt, ami reményei szerint már megelőzi a középmezőny – vagyis a közvetlen ellenfelek – csapatinak karosszériáját. „Én úgy érzem, hogy ezekhez a csapatokhoz képest már előrébb tartunk, legalábbis a visszajelzésekből kiindulva. "

Amúgy láttam, múltkor kitörölték, mikor annyit leírtam, hogy nincs agyad, gondolom ezt felnyomtad, így üdvözöllek külön:) A trágár hozzászólásaidat napi szinten jelenthetném, de nem teszem, csak hogy lásd!

Utoljára módosítva: 2016. május 01. 12:25

Dobi83
#4 Dobi83 2016. május 01. 10:45  
HannaLill:
Tehát végül is kiderült hogy nem a kora hanem az elbaszott motor elrendezés miatt lett elzavarva Jaszuhisa. 2014-ben a Honda mérnökök mi a picsát csináltak a McLaren garázsban??? Szerintem a Mercedes kegyetlenül megszívatta őket .

Tudtommal 3 különböző verziót készített a Honda és erre esett a vàlasztàs a kompakt elrendezés miatt ezzel is kedvezve a minnél hatékonyabb aeronak.

HannaLill
#3 HannaLill 2016. május 01. 09:16  

Tehát végül is kiderült hogy nem a kora hanem az elbaszott motor elrendezés miatt lett elzavarva Jaszuhisa.
2014-ben a Honda mérnökök mi a picsát csináltak a McLaren garázsban???
Szerintem a Mercedes kegyetlenül megszívatta őket .

Dobi83
#2 Dobi83 2016. május 01. 00:28  

Valszeg minden motorgyàrtó így fog tenni. A kérdés az, hogy a Mclaren képes lesz -e tisztességes kasztnit csinàlni és a Honda-ra való mutogatàs helyett kellő önkritikàt gyakorolni. Kivàncsian vàrom tovàbba a legjobb kasztnit tőlük amit Barcelona-ra ígértek!

F1890
#1 F1890 2016. április 30. 18:16  

a merci pont ezt mondta tavaly. nehéz lesz ezt az 1 év lemaradást behozni de jövőre valszeg korlátlan fejlesztés miatt sokkal előrébb lesznek

HairHungary