Button most átgondolja, akarja-e még az F1-et

írta: M4Sport
2016. augusztus 11. 12:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nemcsak a kikapcsolódásról, a jövőn való elmélkedésről is szól Jenson Button számára a nyári szünet. A brit hamarosan eldönti, akar-e egyáltalán még a Forma–1-ben versenyezni.

Sorozatban már harmadik éve vonul el úgy vakációzni 2009 bajnoka, hogy fogalma sincs arról, mit tartogat számára a következő szezon. Életkorából adódóan egy ideje már csak egyéves szerződéseket kap, ezúttal azonban nagy kérdés, a McLaren továbbra is igényt tart-e rutinjára, vagy helyette inkább tehetségét, Stoffel Vandoorne-t dobja be Fernando Alonso mellé a mélyvízbe.

Amennyiben utóbbi forgatókönyv valósul meg, a hírek szerint az sem feltétlenül jelentené Jenson Button karrierjének végét. A Williams már nyíltan flörtöl egykori versenyzőjével, aki nemcsak teljesítménye és tapasztalata, de népszerűsége miatt is vonzó lehetőség számukra.

Persze ha sorsa nem is csak rajta múlik, Buttonnek is van beleszólása jövője alakulásába. Elmondása szerint ilyen szempontból most épp kapóra jön, hogy kicsit elvonulhat a világ elől, és átgondolhatja igényeit. „Szükségem van némi kikapcsolódásra. Már nagyon régóta űzöm ezt a szakmát – valójában ez az életem –, ezért kell egy kis idő, amikor eltávolodom tőle, hogy átlássam, van-e rá szükségem az életben vagy nincs” – idézte az Autosport a 36 éves versenyzőt.

„Még nem hoztam döntést. Elég zsúfolt volt az utóbbi időszak, de most több időm lesz átgondolni, mi lesz a következő hónapokban. Semmi sem változott. Ugyanaz a helyzet, mint Ron Dennis két hónappal ezelőtti kijelentésekor: szeptemberig nem tárgyalunk.”

Button helyzetét az sem könnyíti meg, hogy a McLaren az elmúlt években visszacsúszott a középmezőnybe. Sosem titkolta, bajnokként fájó számára, hogy esélye sincs a győzelemre. A 2017-es szabályváltozások akár helyzetbe is hozhatják csapatát – de ez az esély inkább csak tovább növeli a bizonytalanságát.

„Még mindig szeretek vezetni, nagyon élvezem, de a Forma–1 nem csak a vezetésről és a szórakozásról szól. A győzelem, a dobogóra kerülés is fontos, és erre már nagyon rég nem volt lehetőségem. Ez az élvezeti érték már nincs meg, de még mindig F1-es autó vezetésével keresem a kenyerem, ami lenyűgöző. Még mindig fiatalnak érzem magam, izgat a versenyzés, a kihívás, a megmérettetés. Akárhogy is lesz, mindent bele fogok adni. Aztán hogy az F1-ben leszek-e jövőre, vagy valahol máshol, más kategóriában, nem tudom. De magamért és a csapatomért akarok versenyezni” – fogalmazott a brit.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!