Button nem gondolta meg magát

írta: M4Sport
2016. június 18. 10:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár magát a pályát legtöbb riválisához hasonlóan élvezetesnek tartja, Jenson Button nem változtatott véleményén az első bakui körök után. A korábbi világbajnok továbbra sem elégedett a biztonsággal: aggódik a boxutca „veszélyes kijárata” és a bukóterek hiánya miatt.

Eléggé biztonságos a bakui pálya? A csütörtöki sajtónap óta ez a hétvége egyik központi témája: akkor több versenyző is aggodalmát fejezte ki a hiányzó bukóterek, a trükkös boxbejárat valamint a nagy tempó és a falak közelsége közötti ellentmondás miatt. A kérdés a mezőny világbajnokait is megosztja: míg Sebastian Vettel és Lewis Hamilton úgy érzi, felfújják a témát, Button szomorúan vette tudomásul, hogy a „sportág hirtelen visszafordult a biztonságért vívott harcban”.

Kritikáját az edzések előtt fogalmazta meg, véleményén azonban az első körök sem változtattak. Igaz, magát a versenypályát szórakoztatónak és élvezetesnek tartja, a biztonsággal kapcsolatban még mindig vannak aggályai, érzésein pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatójával folytatott beszélgetés sem változtatott. „Reggel beszéltem Charlie-val (Whiting), aki biztosított, hogy jobb ellenőrzéseket végeztek, de a vezetés után sem változott a véleményem. Nem találtam el a falakat, szóval nem tudom, az milyen érzés…” – nyilatkozta.

„A véleményem semmit sem változott. A Forma–1 egy veszélyes sport, ezzel mindannyian tisztában vagyunk, de vannak teljesen felesleges veszélyforrások. A boxutca esetében egy eléggé furcsa megoldást láthatunk. A bukóterek trükkösek, mert a legtöbbjükben meg kell fordulni, ha vissza akarsz térni a pályára, de ez még rendben van. A hetes kanyar a legnehezebb, mert ha ott elfékezed magad, akkor egyenesen a falban kötsz ki. A gyors pályák élvezetesek, de teljesen más a helyzet, ha egy utcai pályán vannak ilyen gyors kanyarok” – magyarázta.

Nyilatkozatában – amit még a versenyzői megbeszélés előtt adott, ahol végül sikerült egyezségre jutni a megoldással kapcsolatban – a kerékvetők problémájáról is szót ejtett. „Az FIA keresi a megoldást és figyeli a pályát. Meg kell vizsgálni a rázóköveket és holnapra meg kell oldani a problémát, mert kivágják a gumikat” – jelezte, majd végül kicsit meg is „dicsérte” a legújabb F1-es pályát. „Azt hiszem, a futamon sok előzés lesz az egyenesben, szóval szórakoztató lehet. Ráadásul az egyenes eléggé rázós és a szikrák még szórakoztatóbbá teszik majd a futamot a szurkolók számára. Majd meglátjuk, mi történik a versenyen” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"