Button reméli, a Honda lemásolja a Ferrarit

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2015. december 31. 11:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren-Honda brit versenyzője, Jenson Button, úgy érzi, a Ferrari formajavulása a bizonyíték arra, hogy a következő szezonban az ő csapata is tehet egy komoly lépést a helyes irányba. A 2009-es világbajnok most a vörösök feltámadásából merít erőt.

A Ferrari 2014-ben hosszú idő után először maradt futamgyőzelem nélkül, dobogós helyezésből pedig mindössze kettő került az alakulat neve mellé, egy évvel később azonban stabil második erővé vált, a 2016-os évad kapcsán pedig sokan már világbajnoki esélyeiről találgatnak. A Honda visszatérése eközben a vártnál sokkal gyengébbre sikerült, a cég partnercsapata, a McLaren ugyanis csak a kilencedik helyet tudta megszerezni a gyártók bajnokságában.

A legnagyobb gondot a Honda-motorok teljesítménybeli hiányossága jelentette, ám Button úgy érzi, a Ferrari bebizonyította, ezek nagyját egy tél alatti is meg lehet oldani. „Jó volt látni, hogy felvették a ritmust” – idézi szavait az Autosport. „Olyan pletykákat is hallottam, hogy a télen 100 lóerőt is találtak. Én nem tudom, ebből mennyi igaz, de bármi is történt, a változás jelentős volt, és a csapat több alkalommal is felvehette a versenyt a Mercedesszel. És ezt tényleg jó volt látni” – tette hozzá.

„Teljesen egyértelmű, hogy nekünk nagyobb előrelépéseket kell tennünk, ha ugyanezt meg akarjuk valósítani. Viszont láthattuk, hogy mindez egy tél alatt is elérhető” – folytatja a mezőny legtapasztaltabb versenyzője, aki a 2015-ös szezon során nem egyszer meglehetősen kiábrándultan nyilatkozott (főleg a Szingapúri Nagydíj alatt és után), sőt még a visszavonulás gondolatával is eljátszott, a csapat tervei azonban végül meggyőzték.

A csapat gyengélkedése kapcsán többször szóba kerültek az európai és a japán kultúra közötti különbségek, Button azonban továbbra sem gondolja, hogy ebből komolyabb hátránya származott volna az istállónak. „Vannak problémák mindkét oldalon, de nem hiszem, hogy csak a Hondát kellene okolni; egyáltalán nem. Sok problémánk volt idén, és ezeket gyorsan meg kell oldani, hiszen a következő szezon már nincs messze. Hosszú, kemény tél lesz, de izgalmas is, hiszen érdekes dolgok vannak alakulóban” – zárta gondolatát 2009 világbajnoka.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#5 Jadeite 2016. január 01. 12:10  

"Button reméli, a Honda lemásolja a Ferrarit" - a McLaren ezt már 2007ben eljátszotta, talán túl jól is sikerült :D

szaki
#4 szaki 2015. december 31. 17:52  

Habár sosem voltam McLaren szurkoló, de amin az idén végigmentek az már sok volt. Kívánom, hogy sokat lépjenek előre és újra az élmezönybe harcolhassanak, mert az a sok lerobbanás és egerészés a mezöny végén nem méltó sem a csapat sem a versenyzők multjához!

albutr
#3 albutr 2015. december 31. 16:27  
Pendulum:
A legkeményebb poklot idén már megéltük,jövőre talán enyhébb lesz Lucifer.

remélem hogy jövőre egy más Mclarent látok.

Pendulum
#2 Pendulum 2015. december 31. 15:19  
albutr:
mindent bele,és dolgozatok keményen .

A legkeményebb poklot idén már megéltük,jövőre talán enyhébb lesz Lucifer.

albutr
#1 albutr 2015. december 31. 15:01  

mindent bele,és dolgozatok keményen .

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra