Button rendben van – kiderült, mi ment a szemébe

írta: M4Sport
2016. július 29. 20:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miután visszatért a versenypályára, Jenson Button részletesebben is beszélt arról, miért nem hajtott pályára a második szabadedzés végén, és miért kellett ellátogatnia egy közeli kórházba. Kiderült, egy apró törmelék került a 2009-es világbajnok szemébe.

A McLaren versenyzője csak 16 kört teljesített a délutáni gyakorláson. Az csak később derült ki, hogy a fennmaradó idő nagy részét a pályakórházban töltötte, miután „idegen anyag” került a bal szemébe. A csapat később közölte, elővigyázatosságból egy mannheimi kórházba is ellátogat, a pályára való visszatérés előtt maga jelezte, minden rendben lesz a holnapi időmérőre.

Button hétvégéjét tehát nem fenyegeti veszély. „Minden rendben van, csak belement valami a szemembe. Apró, szénszálas törmelék lehetett, vagy valami ilyesmi. Csak ki kellett szedni. Egy kicsit durvább volt annál, mint amikor por megy az ember szemébe. Volt már ilyen, egy kis szénszál a fékekből. Nem voltak eszközök, melyekkel itt pontosan leellenőrizhetnek, a kórházban viszont minden a rendelkezésükre állt. Találtak valamit, kimosták és már minden rendben. Eléggé fájt, ezért hagytam abba korábban” – magyarázta.

Az elveszített idő miatt azonban nem aggódik, hiszen elmondása szerint sikerült teljesítenie a célt, amit a McLaren az edzés utolsó szakaszára tűzött ki. „A csapat azt mondta, egy hat körös, szuperlággyal teljesített etapról szeretnének adatokat gyűjteni, és rendben voltunk, hiszen pont teljesítettem ezt a hat kört, mielőtt kiálltam” – jelezte.

A brit klasszis végül 8. lett a szabadedzésen, 1,4 másodperccel elmaradva a leggyorsabb kört jegyző Nico Rosbergtől és 1 tizeddel megelőzve csapattársát, Fernando Alonsót, aki 10. lett. Ezzel az eredménnyel pedig egyelőre meg van elégedve. „Ez az edzés teljesen rendben volt, leszámítva persze a szememet. Jól éreztem magam az autóban. Forgalomba kerültem, így a gyors köröm nem volt annyira jó, mégis nyolcadikak lettünk. Mindig van tér a javításra, de most az a célunk, hogy mi legyünk a negyedik leggyorsabb csapat az időmérőn” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. július 29. 20:56  

Holnap remelem mar tobbet koroznek mindketten es sikerul a top10ben maradni mind az edzesen, aztan egy kettos pontszerzessel atugrani a Toro-t.
Go McLaren!!!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?