Button szép jövőt jósol a McLarennek

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 21. 17:41
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Button továbbra is bízik csapatában, és úgy érzi, a McLaren – motorpartnere, a Honda segítségével – vissza fog találni a mezőny elejére. Kijelentését részben az idén bemutatott fejlődésre alapozza, ami elmondása szerint jó kiindulópont lehet számukra.

A nagy múltú brit alakulat 2012 óta egyszer sem ünnepelhetett futamgyőzelmet, a hibridérában pedig (vagyis a 2014-es ausztrál futamtól kezdődően) versenyzői csak egyszer állhattak dobogóra. A legfájóbb pont mégis a tavalyi szezon volt, a Honda visszatérő évében ugyanis visszaestek a mezőny végére, ráadásul folyamatosan műszaki hibákkal küszködtek.

Ehhez képest idén jóval erősebb teljesítményt nyújtanak, az utóbbi időben ugyanis többször felbukkantak az időmérő utolsó szakaszában és jóformán rendszeres pontszerzőkké váltak. Button ezt a fejlődést látva továbbra is fényes jövőt jósol csapatának. „Azt hiszem, remek terveink vannak a jövőre, csupán idő kérdése, hogy ezek működésbe lendüljenek” – nyilatkozta Austinban. „Hasonló helyzetben vagyunk, mint a Red Bull volt. Nekik is időre volt szükségük az autó megértéséhez.”

„Nekünk egy kicsivel több idő kell, hogy eljussunk arra a szintre, ahol lenni szeretnénk. A jó irányba haladunk, és a háttérben a megfelelő irányba tartanak a dolgok. Peter Prodromou érkezésével sok dolog megváltozott az aerodinamikai részlegen; most nagyon jó irányba tartunk. Most más a filozófiánk. Tudom, sokszor használjuk ezt a szót, de itt most arra kell gondolni, hogyan használjuk ki a légáramlatokat, vagy milyen leszorítóerővel megyünk a kanyarokban” – magyarázta.

2009 világbajnoka nemcsak a McLaren miatt bizakodó, hanem a „folyamatosan fejlődő” motorpartner miatt is. „A vezetőséget nézve a Honda nagyon rendben van, hiszen nagyon jól együtt tud működni a csapattal. Tavaly óta a fejlesztések is beváltak, igaz a belső égésű motor szempontjából még van tér a javításra. De ezzel ők is tisztában vannak” – kezdte.

„Az erőforrás megbízhatóbbá vált, így mi is agresszívebbek lehettünk. Agresszívebben futtathatjuk az motort az időmérős módban, és a versenyeken is. Keményen dolgoznak és idén igazán jó munkát végeztek. Kívülről talán nehéznek tűnhet a dolog, amikor lemaradunk a pontszerzésről, de az alapok megfelelőek a következő évre. A csapat most magabiztos, akárcsak a Honda. A korábbi gondok fájtak és ez a magabiztosságukra is rossz hatással volt. Fájt nekik, de tanultak belőle” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra