Button szerint az új Honda-főnökkel csak jól járhatnak

írta: M4Sport
2016. március 01. 20:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

A 2009-es világbajnok szerint Haszegava Juszuke alatt mindenki jobban odateszi majd magát.

A Forma–1-be tavaly visszatérő Honda a roppant sikertelen első évét követően nyugdíjazta a projektet eddig vezető Arai Jaszuhiszát, akitől az a Haszegava Juszuke vette át az irányítást, akivel a McLaren világbajnoka, Jenson Button a 2000-es évek közepén már dolgozott együtt a japánok gyári csapatánál. Button szerint az új vezető sokat dob majd a projekt eredményességén.

„Ő jobban meg fogja hajtani az embereket” – mondta az angol Haszegaváról. „És ez nagyszerű. És az emberek hallgatni fognak rá, mert hinni fognak benne. Juszuke nagyszerű vezető, tényleg meghallgatja az embereket.”

A versenyző véleménye alapján a tesztszezon előtt kinevezett japán olyan elhivatottsággal és alázattal áll hozzá a munkájához, amely bizonyos értelemben egyedülálló.

„Múlt héten egész végig a mérnökökkel, a McLaren-mérnökökkel és a szerelőkkel lógott, hogy minél jobban megismerje a csapatot. Még soha senkit nem láttam, aki az ő pozíciójában ezt csinálta volna! Nagyon csípem a fickót, és emlékszem, hogy tíz évvel ezelőtt milyen volt vele dolgozni – és azóta csak tapasztaltabb lett. De még mindig ugyanaz az ember: egy nagyon erős személyiség, aki nagyon keményen dolgozik, hogy megtalálja a módját, hogy hogyan lehetne fejleszteni az autót, és hogy hogyan lehetne annyi újítást felpakolni rá, amennyit csak tudunk.”

A motor már megvan, az aero viszont még mindig nincs

Az előző héthez képest a Honda ma egy továbbfejlesztett erőforrással jelentkezett a téli tesztek helyszínén, Barcelonában, amely erőforrás lényegében már megegyezik azzal, amellyel Buttonék Melbourne-ben futnak majd. A 22-es rajtszámú kocsi sofőrje azonban azt is elárulta, hogy magára a kasztnira még mindig került fel minden újdonság.

„Még nem tudom megmondani, hogy mennyit fejlődtünk az új kocsival és az új motorral. Viszont egyelőre nincs semmiféle negatívum, ami nagyon fontos. Nincsenek nagy problémák, amiket meg kéne oldanunk, igaz, még nem is hajtottuk meg az autót. Nem is megfelelő leszorítóerővel futunk – eddig kevesebb leszorítóerőt használtunk, mivel még nincsenek itt az új szárnyaink. Azt hiszem, holnap jó eséllyel már sokkal többet tudok majd mondani a pályán.”

Button a kedden kezdődő teszt második és negyedik napján ülhet autóba; a programot ma a kétszeres világbajnok csapattárs, Fernando Alonso nyitotta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Rocketfinger
#2 Rocketfinger 2016. március 02. 12:44  

hát ideje lenne elkezdeni hajtani azt az autót. most kéne, hogy kiderüljön, ha kaksi van a palacsintában.

velorex
#1 velorex 2016. március 01. 22:17  

Button ezen nyilatkozatát olvasva érthetővé vált a Honda eddigi vesszőfutásának háttere.
Nagyon úgy fest, a Honda kidobott egy évet az ablakon a 2015-ös évvel, ami biztos még rányomja a bélyegét a 2016-os konstrukcióra is.

Utoljára módosítva: 2016. március 01. 22:59