Button: Tökéletes párost alkotunk Alonsóval

írta: M4Sport
2016. március 02. 16:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

A csapat brit versenyzője, Jenson Button úgy érzi, Fernando Alonso tökéletes csapattárs számára, tapasztalatuk ugyanis rendkívül fontos a McLaren-Honda számára, amit közös erővel visszajuttathatnak a győztesek útjára.

Két sikeres tesztnap után a McLaren múlt szerdán és csütörtökön is műszaki problémákkal szembesült, a második hét azonban sokkal fontosabb a csapat számára, hiszen ezúttal több újítást is pályára visznek; például a Honda újfejlesztésű erőforrását és a csapat üzemanyagpartnerének legújabb termékeit. Most tehát sokkal tisztább képet kaphatunk arról, mekkora előrelépést tettek a kínkeserves, műszaki hibákkal tarkított 2015-ös évad után.

„Ez a teszthét rendkívül fontos lesz” – tette egyértelművé Button, amikor a Sky Sports munkatársa az említett újításokról kérdezte. „Most láthatjuk, hogyan működnek a fejlesztéseink. A srácok nagyon keményen dolgoztak ezen az autón az előző hónapok alatt. Jó tél volt ez a csapat számára, most azonban ki kell derítenünk, beérik-e ennek a munkának a gyümölcse. Ezen a héten már sokkal tisztábban fogjuk látni, hol áll az autónk” – magyarázta.

A legfontosabb láncszem természetesen a Honda lesz, Button azonban az emberi tényezőről sem szeretne elfeledkezni; szerinte a McLaren örülhet, hogy két roppant tapasztalt versenyzővel kell helyt állnia ezekben a nehéz időkben, a rutin ugyanis nagy segítséget jelent a csapatnak. Ebben pedig minden riválisnál előbb tartanak, hiszen Button 2000, Alonso pedig 2001 óta tagja a királykategória mezőnyének; ketten együtt több mint 500 futamot teljesítettek már.

„A párosunk tökéletes a csapat számára, hiszen nem csinálunk butaságokat. Ez pedig segíti az alakulat fejlődését. Azt hiszem, Fernando az egyik legjobb versenyző, aki valaha Forma–1-es autóba ült. Mindketten nyertünk már világbajnoki címet, ez pedig segít abban, hogy túllépjünk a tavalyi, fájdalmas szezonon. Úgy érzem, mi ketten előre vihetjük a csapatot” – zárta gondolatát a tizenötszörös futamgyőztes.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

jtfan
#3 jtfan 2016. március 02. 19:29  
027:
Élvezet látni hogy versenyzők miket nyilatkoznak egymásról :D Button szerint valaha volt legjobb akivel együtt dolgozott ,Raiko szerint egyik legbomlasztóbb csapatember, vagy akár Hamilton is felhozhatnánk XD

A csapatszellem mindig akkor a legnagyobb amikor nincs esély komoly eredményre.
Amint éles a helyzet mindenki megmutatja a valódi arcát. A kérdés csak az hogy eljön-e valaha ez a helyzet a McLaren Hondánál.

027
#2 027 2016. március 02. 17:25  

Élvezet látni hogy versenyzők miket nyilatkoznak egymásról :D Button szerint valaha volt legjobb akivel együtt dolgozott ,Raiko szerint egyik legbomlasztóbb csapatember, vagy akár Hamilton is felhozhatnánk XD

ddb
#1 ddb 2016. március 02. 17:06  

Sikerült lefokozni Buttont. Már nem 2009 vagy 1-szeres vagy csak simán világbajnok versenyző. Most már csak tizenötszörös futamgyőztes. Ez már ugyan az a kategória, amiben Maldonado szerepelt, csak ő egyszeres.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"