Button újra gyereknek érzi magát

írta: M4Sport
2016. szeptember 12. 17:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren klasszisa, Jenson Button újra „gyereknek érzi magát”, miután elhatározta, 2017-ben szünetet tart, azaz 17 év után először nem versenyez majd a királykategóriában. Így többet lehet a családjával és sokkal szabadabban rendelkezhet a szabadidejével.

Hosszas találgatások után Monzában kiderült, hogyan alakul 2009 világbajnokának jövője: Button 2017-ben csak háttérmunkát végez a McLarennél, valamint a csapat nagyköveteként dolgozik majd, a futamokon azonban nem vesz részt. Viszont kiemelte, szó sincs visszavonulásról, hiszen 2018-ban ismét autóba ülhet, szerződése alapján ugyanis adott esetben erre is lesz lehetősége.

A 2017-es évre tehát egyfajta „szabadságként” tekint, amit már most izgatottan vár, hiszen hosszú évek után végre saját maga rendelkezik majd ideje nagy részével. „Egyértelmű, hogy ez a helyes döntés. Több időt tölthetek majd a családommal, ami miatt már most nagyon izgatott vagyok. Nagyszerű helyzetben vagyok, és ismét gyereknek érzem magam. Bizonyos dolgok miatt nem kell aggódnom, és olyanokat is kipróbálhatok, amit mindig szerettem volna. Ez jó érzés” – lelkendezett.

„Persze nem volt könnyű úgy dönteni, hogy nem veszek részt az F1-es futamokon, hiszen egész felnőttkoromban ez töltötte ki az életemet. Nyilvánvaló, hogy a rajongóim is furcsállni fogják ezt az egészet, de nagyon remélem, megértik a helyzetemet, és egyébként is van lehetőségem arra, hogy 2018-ban versenyezzek, amikor már egy nyerő autó lehet alattam” – magyarázta.

Bár a bejelentés után a McLaren első embere, Ron Dennis is igyekezett egyértelművé tenni, az ajtó továbbra is nyitva áll Button előtt, Fernando Alonso pedig többször elmondta, ha nem tetszenek neki az új autók, 2017 után elhagyhatja a Forma–1-et, adott esetben tehát tényleg megnyílhat az út a brit előtt, a visszatérés egyelőre távolinak tűnik. Ennek ellenére Button valós opcióként számol vele, és nem kételkedik abban, hogy képes lesz ismét felvenni az F1 ritmusát – ha szüksége lesz rá.

„Tényleg nem hiszem, hogy komoly gondot jelentene” – jelezte egyértelműen. „Rengeteg különböző F1-es korszakban vezettem: V10, V8, V6, eltérő leszorítóerőkkel. Annyi különböző korban, mint talán egyik másik pilóta sem, szóval nem hiszem, hogy gond lenne belőle. Sőt, még erősebb versenyzőként térhetek vissza, ha kipihentem magam. Kívülről egyébként is más szemmel tekintesz az egészre, akkor, amikor nem te ülsz az autóban, hanem nézed a pilótákat, hogyan dolgoznak a mérnökökkel. Ez biztosan a segítségemre lesz, ha úgy döntök, visszatérek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek

02016.10.28. 13:27

Idén már nem vált a Haas

Jelenlegi fékbeszállítójukkal akarják megoldani a problémákat