Button visszavonulása után sem fog unatkozni

írta: M4Sport
2016. március 07. 08:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mivel továbbra sem akarja elhagyni a Forma–1-et, Jenson Button komolyabban még nem gondolkodott el azon, mit csinál királykategóriás pályafutása lezárását követően, ötletei azonban vannak, hiszen két kategória iránt is érdeklődik.

Button az előző két évben két alkalommal is közel került a búcsúhoz, ám a döntő pillanatokban a McLaren-Honda is bizalmat szavazott neki, és ő is elhatározta, kitart a nehéz helyzetben lévő csapat mellett. Miután kiderült, 2016-ban is a wokingiak pilótája lesz, kijelentette, esze ágában sincs visszavonulni, hiszen a beharangozott szabályváltozások felkeltették érdeklődését, azaz a következő évben is szívesen ott lenne a királykategória mezőnyében.

A történtek miatt azonban gyakran felmerül, meddig folytatja még Forma–1-es pályafutását, és mihez kezd, miután elhagyja a géposztályt. Ezekre a kérdésekre azonban egyelőre ő sem tud pontos választ adni. „Nem tudom, mit fogok csinálni, hiszen komolyabban még nem gondolkodtam el ezen” – nyilatkozta az NBC Sportnak. „Vannak ötleteim azzal kapcsolatban, mit szeretnék csinálni a folytatásban, de nem tudom, mikor fog megtörténni” – utalt a visszavonulásra. „Talán 2017-ben, vagy 2020-ban. Ki tudja?” – tette hozzá.

„Szívesen indulnék például Le Mans-ban Ha összeállna, működne a dolog, ha Le Mans volna a jó választás és adódna egy lehetőség, akkor természetesen kipróbálnám magam” – beszél az egyik lehetőségről. A sportautózással egyébként többször összehozták már: a szakág állítólag 2014 végén és 2015-ben is szerepelt a lehetőségei között. Míg az első alkalommal még elutasította az ezzel kapcsolatos pletykákat, tavaly már sokkal nyitottabban állt a váltás lehetőségéhez.

Van azonban egy olyan versenysorozat, ami még közelebb áll a világbajnok szívéhez. „Nagy rajongója vagyok a ralikrossznak, szerintem fantasztikus sport. Édesapán is itt versenyzett, és a mai napig élénken emlékszem az autó hangjára, pedig a 80-as években hallottam őket. A futamok régi vágásúak, az autók 600 lóerősek; kész őrület. Hozzá is érhetsz a másikhoz, hiszen a szabályok nem annyira szigorúak. Ezt nagyon szeretem. Szerintem sokan választják ezt az irányt a pályafutásuk végén, mivel sokkal lazább, de roppant szórakoztató. Nemrég Sébastien Loeb is nevezett a világbajnokságra. Több versenyző számára is érdekes irány lehet ez” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. március 07. 18:16  

nagyon úgy nézz hogy a f1 után ralikrossz lesz.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”

22016.10.27. 20:52

Verstappen: A rádióban arrogánsnak tűnhetek…

"Szerintem ki fogom venni a rádió gombot!"