Capito: A VW sosem vetné el az F1-et, de…

írta: M4Sport
2016. március 21. 17:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

A német autóipari óriásnál mindig napirenden van a Forma1, de a kiszámítható technikai szabályok mellett stabil üzleti struktúra is kéne a belépéshez, mondta Jost Capito, a McLaren leendő ügyvezető igazgatója, a Volkswagen sikeres raliprogramjának főnöke.

A Volkswagent az újságok az elmúlt években gyakran összeboronálták a Forma–1-gyel, ám a cég nemrégiben tisztázta, hogy stabil technikai regulák nélkül nem hajlandóak belépni a sportba. A rali-vb-s programjuk feje – aki korábban dolgozott már a királykategóriában is, idén pedig a McLaren új ügyvezető igazgatója lesz – most elárulta, hogy ettől függetlenül a téma még mindig az asztalon hever.

„Egy olyan cégnek, mint a Volkswagen, a Forma1 folyamatosan napirenden van” – jelentette ki a szakember. „Igazából most egyszerűen csak nincs itt az ideje – jelenleg számos oka van, hogy miért nem lenne értelme belépni, de még változhat a helyzet.”

Capito szerint ebben az esetben nem csupán az autógyártók esetében gyakran fontos szempontként felhozott utcai autókba átültethető technológiákról vagy a tágabb értelemben vett technikai szabályokról van szó, hanem egyéb – sok szempontból alapvetőbb – dolgokról is.

„A Forma1-nek kiszámítható és hosszú távú üzleti tervre és különösen hosszú távon is stabil technikai szabályokra van szüksége – ez egy óriási befektetés, úgyhogy biztosnak kell lenned a dolgodban. És egy új belépő jelen pillanatban nem tud biztonságosan tervezni. Összességében azt hiszem, hogy a Forma1-nek sokat kell még tanulnia – tavaly például kint voltam a Maláj Nagydíjon, és a visszaúton, a repülőn elsétáltam két versenyző mellett. Gratuláltam nekik a versenyhez, de el sem fogadták a gesztust… A raliversenyzők sosem lennének ilyen arrogánsak” – panaszkodott.

Capito azt is elmondta, hogy a cég közelmúltbeli károsanyag-kibocsátási botránya nem kizáró tényező, hiszen a raliprogramjuk is túlélte a válsághelyzetet.

Alonso egójának kezelése a McLarennél

Miután a Volkswagen elengedi őt, és lejár a kényszerszabadsága – ami várhatóan még idén bekövetkezik – Capitóra nem kisebb feladat vár majd, mint az, hogy együtt dolgozzon a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval, akivel egyesek szerint nagyon nehéz kijönni. A német azonban erre csak legyintett.

„Amikor a Saubernél voltam, akkor egy évig Jean Alesivel kellett dolgoznom – ha ezt túl lehet élni, akkor mindent túl lehet” – nevetett.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

112016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik