Celis Jr. vezeti az egyik Force Indiát a bahreini első szabadedzésen

írta: M4Sport
2016. március 24. 12:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

Alfonso Celis Jr., a Force India új tesztpilótája váltja Sergio Pérezt a Bahreini Nagydíj első szabadedzésén, jelentette be az istálló.

A honfitársa helyét átvevő, mindössze 19 esztendős újonc az első barcelonai teszten már vezethette a Force India idei autóját, a VJM09-es kódjelű modellt, amikor ő nyitotta és zárta is a csapat négynapos gyakorlását a katalán pályán.

Celis Jr. az előző szezon óta „gyakornokoskodik” a silverstone-i alakulatnál és a tavaly év végi Abu-dzabi Nagydíj utáni Pirelli-gumiteszten ülhetett először Forma–1-es autóba.

Az alakulat korábbi tájékoztatása szerint a fiatal pilóta a következő hétvégin kívül idén még hat alkalommal tekergetheti majd a kocsi volánját a pénteki első szabadedzéseken.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

_JuSuF_
#2 _JuSuF_ 2016. március 24. 14:30  
Wolverine:
Na és tényleg ilyen apróért kuncsorgó csapatokat hagyunk beleszólni a szabályokba?

Ugyan annyi joguk van bele szólni. A nagyok is pont ugyan úgy kuncsorognak minden fillérért. Annyi a különbség, hogy ők azért, hogy a befektetett pénz vissza hozzák és/vagy még nyereséget is termeljenek, míg a kis csapatok azért kuncsorognak, hogy egyáltalán a rajtrácson lehessenek. Majd ha a nagyok nem a partnerekkel finanszíroztatják meg a saját fejlesztéseiket, és nem 25 millát kérnek csak a PU-kért, akkor nekik sem kell ennyit kuncsorogniuk. A Force Inidia 100 millió felett költ, mégis gondjaik vannak. Ők lennének a hibásak? Nem hiszem.

Wolverine
#1 Wolverine 2016. március 24. 13:49  

Na és tényleg ilyen apróért kuncsorgó csapatokat hagyunk beleszólni a szabályokba?FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest