„Charlie, mehetnénk már?”

írta: M4Sport
2016. július 14. 18:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton türelmetlen, Danyiil Kvjat ideges, Nico Rosberg és a Mercedes büntetést kap a rádiós szabályok megszegéséért. A Forma–1 hivatalos oldalának segítségével ismét összegyűjtöttük a hétvége legemlékezetesebb üzeneteit – így szólt a rádió a Brit Nagydíjon!

„Információ: Ericsson kiszállt az autóból, és talpon van. Elég kemény becsapódás volt, de kiszállt az autóból” – tájékoztatta a Red Bull Daniel Ricciardót, miután a Sauber svéd pilótája balesetet szenvedett, ráijesztve ezzel versenytársaira.

„Feltart! Feltart! Egy kib***ott büntetést neki” – Kvjat hallhatóan nem volt elégedett Kevin Magnussen viselkedésével az időmérőn. A dán azonban büntetlenül megúszta az incidenst.

„Kissé áll a víz a nyolcas kanyarban és a Wellingtonban” (Vettel)
„Elég nagyok a vízátfolyások”
(Hamilton) – a biztonsági autó mögött haladva több pilóta is jelentett a versenyirányításnak.

„Charlie, mehetnénk már?” – majd Hamilton megunta a körözgetést, és az FIA versenyigazgatóját megszólítva egyértelművé tette, ő már készen áll a futam elindítására.

„Mit gondolsz, milyen messze vagyunk a száraz gumis időszaktól?” – „Óh, nagyon messze” – a Force India mérnöke kérdése, Nico Hülkenberg pedig válaszol. Meglehetősen határozottan!

„Köztes, vagy esős?” – „Ha túléljük a vízátfolyásokat, akkor köztes” – hasonló kommunikáció zajlott le a Red Bullnál is, Ricciardo válasza viszont valamivel bizonytalanabb volt.

„Nem tudom, rendben van-e az autó, de azt hiszem, működik” – a futam egyik legemlékezetesebb jelenete Fernando Alonsóhoz köthető, aki sokakhoz hasonlóan kicsúszott az első kanyarban. Miután autója koccolta a gumifalat, a spanyol átszánkázott a kavicságyon és visszatért a versenybe. Mit hallhattuk, kezdetben ő sem tudta, rendben lesz-e autója…

„El tudsz indulni, Rio?” – „Nem, a kavicságyban vagyok” – a Manor indonéz újonca, Rio Haryanto nem volt annyira szerencsés, mint spanyol riválisa. Ő a kicsúszással ért el az út végére…

„Kiestem. Van egy vízátfolyás az első kanyarban. Esélyem sem volt” – Haryanto csapattársa, Pascal Wehrelin is az első kanyarban rontott, igaz, ő valamivel korábban, amikor még állt a víz a pályán.

„Ó, ez egy vicc!” – az élete első hazai versenyét teljesítő Jolyon Palmer futama drámai fordulatot vett az egyik kiállásnál: a Renault túl korán, hátsó kerék nélkül engedte ki, a manőverrel pedig nemcsak időt veszített, hanem egy büntetést is kapott miatta. Ehhez képest, egész finoman fogalmazott.

„Váltóhiba” – „Kerüld el a hetes fokozatot, Nico, kerüld el a hetes fokozatot!” – „Ez mit jelent, csak kapcsoljak át rajta?” – „Jóváhagyva, Nico, át kell kapcsolnod. Jóváhagyva, át kell kapcsolnod” – Rosberg panasza, és a Mercedes tanácsa, ami 10 másodperces büntetést ért.

„Rendben Max, Rosberget vizsgálják a rádiós megjegyzések miatt” – a Red Bull figyel, és azonnal értesíti versenyzőjét!

„Szép munka Max, remekül vezettél! Imádtuk a manővered a Becketts-kanyarban. Az volt a futam csúcspontja” – „Érdekes verseny volt. Megvolt a tempónk, és versenyre kelhettünk velük” – Christian Horner lelkesen gratulál védencének, ő pedig örömmel veszi tudomásul, hogy Silverstone-ban már a Mercedes versenyzőjével harcolt a második helyért.

„Remek munka volt srácok! Most arra a sok emberre gondolok” – Hamilton köszönetet mond csapatának negyedik hazai győzelme után, amit több mint 100 ezer szurkoló ünnepelt.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. július 14. 18:31  

„Jóváhagyva, Nico, át kell kapcsolnod. Jóváhagyva, át kell kapcsolnod”
ki fordította ez ilyen szakszerűen???

hát ennél még a google translate fordítása is érthetőbb:
"Megerősítik Nico, meg kell váltani rajta. Megerősítik, meg kell váltani rajta."

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt