Costa: Rosberg egy munkamániás – megérdemelné a címet

írta: M4Sport
2016. november 22. 10:27
FOTÓ: ©Daimler Media

Igazi munkamániásnak tartja Nico Rosberget a Mercedes mérnöke, Aldo Costa. Az olasz szakember a saját ferraris visszatéréséről szóló pletykáknak is elejét vette.

A hétvégén pont kerül Nico Rosberg és Lewis Hamilton egész éven át tartó bajnoki csatájának végére. Jobb esélyekkel a német várja a szezon fináléját, csapattársa azonban saját tapasztalatból (2007, 2008) tudhatja, nincs az a vesztett helyzet, amelyből ne lehetne fordítani.

A Mercedes fejlesztésekért felelős kulcsembere, Aldo Costa szerint kijárna a cím Rosbergnek, aki rendkívül szorgalmasan dolgozik azért, hogy egyre jobb és jobb legyen. „A harc nyitott, és mindent megteszünk azért, hogy Nico és Lewis azonos autót kapjon. Nico megérdemelné a bajnoki címet, mert egy igazi munkamániás. Folyamatosan tanulni akar, nagyon szigorú és elhivatott. Az pedig nem is kérdés, hogy egy olyan csapattárs mellett, mint Lewis, nem könnyű a dolga” – fogalmazott az olasz a Corriere della Serának adott interjúban.

Az olasz pontosan tudja, miről beszél: Rosberg a Mercedes 2010-es gyári csapattá alakulása óta az istálló tagja – egy évvel előbb Brackleybe szerződött, mint maga Costa, akivel 2011 óta együtt dolgoznak az istálló fejlődéséért.

Bár Costa alapembere a csillagosoknak, az utóbbi időben felvetődött, hogy akár vissza is térhet a technikusi fronton meggyengült Ferrarihoz, amely csapatnál 1997-től egészen 2011-es menesztéséig dolgozott.

Most jelezte, eszében sincs Maranellóba menni. „A Mercedeshez szerződésemet Ross Brawnnak és Michael Schumachernek köszönhetem. Számomra az Angliába költözés igazi szerencse volt, és itt nem csak a sorozatban megnyert három bajnoki címünkre gondolok. Nagyon jól érzem magam a jelenlegi munkaadómnál. Otthon vagyok, és eszemben sincs távozni. Ez a csapat 2013 óta folyamatosan erősödik, köszönhetően a fáradhatatlan és gondos munkának. Minden gyengeségünk esetén leástunk a gyökerekig” – fogalmazott.

Végül hárította annak lehetőségét, hogy véleményezze a Ferrari aktuális helyzetét. „Nem kívánok foglalkozni ezzel a témával, mivel már öt éve nem vagyok ott. Nem tudok, és nem is akarok erről beszélni többet” – jelentette ki.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kisdee
#2 kisdee 2016. november 23. 12:43  
SANI{Ó:
hát aFIA officer-it tényleg megdolgozta...sorra nem büntették, és javára ítéltek mindig. a pályán meg kipihente ezen fáradalmait és bevonatozik a társa mögött, mikor a csapattársát éppen nem sújtja valami technikai hiba. ha valaki Ő biztosan nem érdemelné meg.

Tudom hogy nem szabad ráharapni a troll csalijára de ez annyira röhejes hogy muszáj.

Úgy ítéltek a javára, hogy idén háromszor büntették meg úgy, hogy semmi értelme nem volt. Jó, Malajziában kiautózta a büntit, szóval nem számított, de ettől függetlenül egy szép előzésre kapott 10 másodpercet. Ha Verstappen lett volna, mindenki összepisilte volna magát. Ha Senna lett volna, most ezt az előzést emlegetnék fel mintapéldának. Németországban hozzá se ért Verstappenhez (aki simán aláfordulhatott volna réges-régen), és ment az 5 másodperc (ami 8 lett ugyebár). Nagy-Britanniában meg a futam után eltörölték a szabályt és hogyha nem teszi meg vele a csapat, kiesik.

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. november 23. 08:57  

hát aFIA officer-it tényleg megdolgozta...sorra nem büntették, és javára ítéltek mindig. a pályán meg kipihente ezen fáradalmait és bevonatozik a társa mögött, mikor a csapattársát éppen nem sújtja valami technikai hiba. ha valaki Ő biztosan nem érdemelné meg.

Utoljára módosítva: 2016. november 23. 08:57

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”