Csak a karácsonyi túlórák árán készül el időre az új McLaren

írta: M4Sport
2016. január 19. 09:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Csak a karácsonyi plusz munkának köszönheti a McLaren, hogy idejében elkészül idei versenyautójával. A csapat mérnöke elárulta, nemigen jutott pihenés nekik az ünnepek alatt sem.

Hétfőn a Sauber-istálló megerősítette, nem készül el új autójuk az idei évi első tesztre. A svájciak úgy döntöttek, annak ellenére tartják magukat az eredeti fejlesztési ütemtervükhöz, hogy a múlt ősszel az FIA változtatott korábbi versenynaptárán, s két héttel előrébb hozta az idénynyitó Ausztrál Nagydíj időpontját. Ezen módosítás ugyanakkor nemcsak a kis csapatokat hozta nehéz helyzetbe. A McLaren szintén hétfőn jelentette be, hogy február 21-én, az első barcelonai teszt előtti napon leplezi le új autóját – mely azonban az istálló egyik mérnökének elmondása szerint így is éppen csak, hogy elkészül időre.

Simon Roberts, a wokingiak műveleti mérnöke szerint ez csak annak köszönhető, hogy náluk az ünnepek idején sem volt leállás. „Az eredeti programunkkal nem erre készültünk! Tudtuk, hogy nehéz lesz megoldani a dolgot, a tervezés, a mérnöki kapacitás terén is újra kellett gondolnunk a programot, ami nem volt könnyű. Kevesebb időnk volt a munka elvégzésére, ezért mindenki egy kicsit keményebben dolgozott. Az autó építésének folyamata kritikus rész, minden FIA-tesztet sikeresen teljesítenünk kell, el kell készülnünk az első tesztre, amit előrébb hoztak. Ebben a helyzetben nem lehet csak úgy újratervezni, valamit másképpen kell csinálnod” – magyarázta a szakember csapata honlapjának.

Majd hozzátette, gyakorlatilag a karácsonyi szünetük egy részét is föláldozták, s munkanapokat tartottak. „Úgy nyolcnapnyi munkaidőt iktattunk a programba egy ötnapos időszakban – fantasztikus teljesítmény volt. Összességében 110 embert vette ebben részt, és a karácsonykor dolgozóinkkal egy versenyképes csomagon dolgoztunk. Jó visszajelzéseket kaptunk, az emberek úgy tűnt, élvezték is. Kicsit furcsa volt, hogy nem vehettük ki az összes napot, de jó volt a hangulat. Mindenki tudta, miért csináljuk ezt. És ami a legjobb: miután visszatértünk az új évet követően, újra határidőn belül voltunk. Olyan volt, mintha eleve így terveztük volna a programot. Hihetetlen teljesítmény volt” – dicsérte csapatát Roberts.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. január 19. 18:37  

boldog szülinapot Jenson Button.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához