Csak az első teszt után jön a leleplezés

írta: M4Sport
2016. február 11. 17:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

Olasz lapértesülés szerint nem tart külön bemutatót az első téli teszt előtt a Toro Rosso csapata, mely festés nélkül viszi pályára új autóját.

A faenzaiak ugyan már a Red Bullnál hamarabb megtudták, milyen motorral versenyeznek 2016-ban (2015-ös Ferrari V6-osokkal), a két istálló jövője körül kialakult huzavona mégis őket érintette rosszabbul. Miközben a komoly anyagi és technikai háttérrel rendelkező nagytestvér vélhetően könnyebben behozta a fejlesztések terén a motormizériával elvesztegetett időt, addig a Toro Rosso jelentős hátrányba került – főleg azok után, hogy a Ferrari-motor miatt karosszériáját is komolyabban át kellett alakítania, s meg kellett növelni például tengelytávját is.

Az STR11-es névre hallgató új modell február elején mindezek ellenére már teljesítette az FIA kötelező töréstesztjét, és bár a tervek szerint a február 22-én rajtoló barcelonai teszten is pályára gurul, azt még nem végleges formájában, s nem valódi festésével teszi majd. Az olasz Omnicorse úgy tudja, az időszűkében lévő gárda csak február 29-én, azaz a második barcelonai teszt kezdete előtt egy nappal leplezi majd le új versenygépe végleges fényezését – s valószínűleg az első gyakorlásra el nem készült pár újdonságot is ekkor rakják fel rá.

Korábban egyébként fölmerült, hogy az autó külseje jelentősen megváltozhat 2016-ra. Bár az istálló vezetősége állítólag mérlegelte ennek lehetőségét, Dietrich Mateschitz tulajdonos végül nemet mondott nekik. Információk szerint a fényezésük nem fog jelentős mértékben eltérni az elmúlt tíz esztendőben megszokottól, azaz várhatóan a sötétkék és vörös színek jellemzik majd.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

FireWheel
#1 FireWheel 2016. február 11. 23:16  

Melyik specifikációt használják? Az év eleit? A kanadait, monzait? Vagy megkapják azt, amit tavaly már be sem épített a Ferrari?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”