Csak csütörtökön dől el, versenyezhet-e Magnussen

írta: M4Sport
2016. augusztus 30. 20:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Belga Nagydíjon balesetező Kevin Magnussen orvosa és a Renault jelentése szerint is készen áll arra, hogy részt vegyen a hétvégi olasz futamon, az utolsó szót azonban – ahogyan azt az ilyen esetekben már megszokhattuk – a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mondja majd ki.

Ijesztő balesettel ért vége a belga futam a Renault pilótája számára, aki az Eau Rouge dombjának tetején veszítette el az irányítását versenygépe felett, majd miután hiába próbált korrigálni, félig háttal, félig oldalt a gumifalba csapódott. Bár a versenyző a saját lábán hagyta el a roncsot, megfigyelés céljából előbb a pálya orvosi központjába, majd egy közeli kórházba szállították.

A vizsgálatok során kiderült, csak a bokáján keletkezett egy vágás, ezt leszámítva pedig sértetlenül megúszta a bukást, közösségi oldalán pedig még aznap jelezte, készen fog állni a soron következő Olasz Nagydíjra. Orvosa, Thomas Jorgensen nemrég a dán sajtónak nyilatkozott állapotáról, kiemelve, a baleset óta a pilóta egész testét átvizsgálták, rendellenesség, vagy szervi sérülés nyomait azonban nem találták, így valószínűleg tényleg nem kell aggódnia az indulás miatt.

Nemrég a Renault is erről tájékoztatta a nyilvánosságot, megerősítve, hogy Magnussen a napokban valóban átesett néhány újabb vizsgálaton. A végső szót azonban – és ezt a csapat is nagyon jól tudja – az FIA mondja majd ki a csütörtöki orvosi vizsgálat után, mely során ismét alaposan átvizsgálják a versenyzőt, és csak az akkori állapota alapján döntenek majd.

Bár egyelőre valószínűnek tűnik, hogy Magnussen ott lesz a rajtrácson, érdekesség, hogy a Renault tartalékpilótája, Esteban Ocon épp most kapott versenyzői ülést a Manortól, a Mercedes sportigazgatója pedig jelezte, a francia egész évben a kiscsapattal marad. Abban az esetben tehát, ha Magnussen mégsem kapja meg a zöld jelzést, más helyettes után kell nézniük. Az első számú jelölt másik tesztpilótájuk, a szabadedzésen már induló Szergej Szirotkin lehet.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. augusztus 31. 12:12  

Ez a meccs most kezd érdekesebb lenni köztük, remélem nem hagyja ki, meg persze egyébként sem

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 15:34

Gasly nem érti

Úgy tűnt, ő lesz a Toro Rosso pilótája

62016.10.25. 14:05

Besegített az F1-nek Taylor Swift

Ugrásszerű növekedés az austini futam látogatottságában

82016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

Az olasz sajtó szerint a Ferrarinál még vannak, akik hiányolják