Csak egy dolgon csúszhat el a Red Bull

írta: M4Sport
2016. február 10. 17:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

A karosszériára már 2015 végén sem lehetett panasz, a szezon során megtett előrelépések pedig jó hatással voltak a csapattagok motivációjára, idén tehát csak a motorteljesítmény lehet kérdéses a Red Bullnál – véli az alakulat versenyzője, Daniel Ricciardo.

Az előző szezon nem úgy alakult, ahogyan a bikások eltervezték: nem elég, hogy az év elején folyamatosan meggyűlt a bajuk a Renault-motorokkal, ebben az időszakban még az autó karosszériával sem voltak teljesen elégedettek. Később pedig, bár a versenyautó bajait sikerült megoldaniuk, kis híján motorpartner nélkül maradtak. Végül megegyeztek a franciákkal, hajtóegységeiket azonban csak TAG Heuer néven futtathatják.

A csapat ausztrál versenyzője szerint idén csak ez – az erőforrás – akadályozhatja meg a Red Bullt abban, hogy visszatérjen az élmezőnybe, a karosszéria ugyanis már rendben van, és a dolgozók elkötelezettségére sem lehet panasz. „Nem gondolok arra, hogy megnyerhetjük a világbajnoki címet; ez most nem lenne helyes” – mondta az Autosportnak. „Ha minden működni fog, az nagyszerű lesz. A lehetőség azt hiszem adott! Az, ahogyan tavaly fejlődtünk nemcsak a dolgozók képességeit bizonyította, hanem motiválttá és sikeréhessé is tette a csapatot” – magyarázta.

„Ez volt a legígéretesebb dolog; nem láttam, hogy bárkit is kétségek gyötörnének, vagy bárki elveszítette volna a motivációját. Mindenki ugyanolyan elszánt, mint bármikor. Sajnos elég valószínű, hogy most minden azon múlik, milyen erőforrást kapunk és ez a sikerekre is hatással lesz. Ha csak a mechanikai oldalt nézzük, akkor kijelenthetjük, hogy jó autót építettünk 2016-ra. Hogy mennyire lesz jó a motor? Ez itt a kérdés!” – hangsúlyozta a háromszoros futamgyőztes.

2014 remekül sikerült Ricciardo számára, nem meglepő tehát, hogy reménykedve várta az új idényt, ám hamar rá kellett jönnie, sikereit nem fogja megismételni. „A várakozások nem fedték a valóságot. Miután 2014-ben háromszor nyertem, úgy vágtam neki az évnek, hogy rendben, most is nyerek hármat. Ez természetes. A Renault egy évig fejleszthetett, mi tesztelhettünk a télen, szóval voltak elvárásaink. Az első futamok után azonban kidobhattuk őket az ablakon és kezdhettünk mindent elölről. De sikerült fordítanunk! Szenvedtünk a motorokkal, de az első futamokon érzésem szerint még a karosszéria sem volt tökéletes” – zárta gondolatát az ausztrál.

Oszd meg!





0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 



FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa