Csak „idő kérdése”, mikor kerül élcsapathoz Sainz

írta: M4Sport
2016. június 10. 10:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Carlos Sainz úgy érzi, csupán idő kérdése, hogy megkapja a várt lehetőséget az egyik élcsapattól, ha a folytatásban is úgy teljesít, mint az eddigi versenyeken. A fiatal spanyol azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy 2017-ben is a Toro Rosso pilótája lesz.

Sainz tavaly debütált a királykategóriában, mégpedig egy másik ígéretes fiatal, Max Verstappen csapattársaként, akivel szoros küzdelmet vívott az első közös szezonban. Éppen ezért sokan izgatottan várták a „második” félidőt, 2016-ban viszont csak négy közös futam jutott nekik, Verstappent ugyanis „előléptették” a Red Bull versenyzőjévé.

A spanyol az eset óta többször elmondta, ő is felkészült az anyacsapat hívására, Kanadában pedig kiemelte, a vezetőség az ő teljesítményével is elégedett. „Jól érzem magam, hiszen pozitív versenyek vannak mögöttem; most egy jó sorozat jöhet” – nyilatkozta. „Amikor beszélek a Red Bull-lal, mindig elmondják, elégedettek velem. Boldog vagyok a Toro Rossónál, de csak idő kérdése, hogy lehetőséget kapjak egy élcsapattól. Azért mondogatom ezt, mert tényleg hiszek abban, hogy ha mindent úgy csinálok, mint eddig, akkor megkapom majd a lehetőséget” – tette hozzá.

Bár több csapattal is szóba hozták, jövőjéről továbbra sem született döntés, nyilatkozata során pedig egyértelművé tette, nem kell mindenképpen egy másik alakulatra gondolni, amikor a 2017-es szezonjáról beszélünk, mivel ő a maradás lehetőségétől sem zárkózik el. „Nem vagyok rossz helyen. Tudom, hogy a Toro Rosso helyes döntéseket hozott a jövővel kapcsolatban. Úgy tűnik, a Renault-motor közel lehet a Ferrariéhoz, szóval tisztességes csomagunk lehet a következő szezonban. Korai még erről beszélni, de úgy tűnik, minden a helyes irányba halad” – magyarázta.

Sainz úgy érzi, Monte-Carlóban akár dobogóra is állhatott volna, egy rossz kiállás miatt azonban beragadt ellenfelei mögé, így végül elúszott a nem mindennapi lehetőség. A monacói baki és a nehéz évkezdés ellenére azonban a fiatal spanyol magabiztosan gondol a folytatásra. „Az első négy verseny frusztráló volt, aztán Barcelonában nem hátráltatott semmi, és sikerült egy egészen jó eredményt elérnem. Az eddigi legerősebb hétvégém volt. Monaco is az lehetett volna, de egy apró részlet bezavart. Viszont mindkét futam nagyon pozitív volt, ezért bízom abban, hogy marad a lendület!”

És ezt a lendületet gyorsan eredményekre kell váltani, Sainz ugyanis még mindig tart attól, hogy az ellenfelek átugorhatják őket motorfejlesztéseikkel (a Toro Rosso a Ferrari 2015-ös erőforrásait használja és fogja használni a szezon során). „A nyári szünet előtt lesz pár futam, ami kedvezhet a csapatnak, például Nagy-Britannia és Magyarország. De a legjobb lehetőség Monaco volt. Sajnos sok pontot veszítettünk azzal a rossz kiállással, és egy lehetséges dobogós helyezést, de tanultunk a történtekből. A csapatnál mindenki tisztában van azzal, hogy egy dobogós pozíciót veszítettünk. Kár érte, most azonban már túlléptünk rajta” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ