Csak ki akarják kezdeni a Ferrarit?

írta: M4Sport
2016. május 17. 08:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Maurizio Arrivabene szerint a Ferrari ellenségei indíthatták a leváltásáról szóló pletykákat, mely szerinte istállója meggyengítését célozza.

A múlt héten olasz források számoltak be arról, hogy a csapata botlásait egyre türelmetlenebbül szemlélő Sergio Marchionne a szezon végén leválthatja jelenlegi csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét. Az elnök aztán Barcelonában cáfolta, hogy megrendült volna a bizalma honfitársában, Arrivabene pedig mindeközben elviccelte a jövőjével kapcsolatos találgatásokat.

Később azonban elismerte, bosszantják őt ezen hírek – főként azért, mert véleménye szerint a Ferrari rosszakarói, az ellenfelek próbálkozásáról van szó. „Nem vagyok valami boldog a találgatások kapcsán” – nyilatkozta a Motorsport-Totalnak. „Az egyetlen céljuk ezzel az, hogy zavart keltsenek a csapatnál. És az ilyesmi biztosan nem segít.”

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen határozottan kiáll csapatfőnökük mellett: Barcelonában kijelentették, nála alkalmasabb személyt nem is tudnának elképzelni erre a feladatra. Arrivabene szerint most a legfontosabb, hogy kizárják a külvilág nyomását. „Újra a saját teendőinkre kell összpontosítanunk, és nem szabad hallgatnunk az ilyesmire. Efféle dolgokat már korábban a Mercedesről is mondtak… Ez mind csak zagyvaság. Kinek jó ez? Senkinek” – utalt arra, hogy a múlt évben Toto Wolff és Niki Lauda kapcsolatának megromlásáról, a tanácsadó távozásáról is terjengtek téves hírek.

Marchionne Spanyolországban kijelentette, eszében sincs változtatni a csapat összetételén. „A világ legjobbjai közül miénk két versenyző. A csapatunk pedig hosszú idő óta a legjobb állapotban van.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Hombre B
#1 Hombre B 2016. május 17. 09:16  

Ha már mindenki elmondta, hogy nem lesz változás, akkor remélem a csapat beszélt az elnökkel és elmondta neki, hogy ne nyilatkozzon, mert az kelti ezeket a hülyeségeket a médiában.

MA pedig szerintem egyeztethet Allison-nal, hogy mire lenne szüksége még (technika, pénz, mérnökök, hogy az aero-ban lévő hátrányuk sokkal gyorsabban csökkenjen.

HairHungary