Csak mint a fiatal Schumacher – Verstappen máris bosszantja rutinos társait?

írta: M4Sport
2016. augusztus 09. 18:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Feszegeti a határokat, felbosszantja a nálánál tapasztaltabbakat – Damon Hill szerint Max Verstappen ebben az ifjú Michael Schumacherre hasonlít leginkább.

Max Verstappen a Hungaroringen ismét a figyelem középpontjába került egy manőverével. Ezúttal nem egy látványos előzésről, hanem egy kétes megítélésű védekezési módról volt szó. A Kimi Räikkönen előtt a Magyar Nagydíj hajrájában bemutatott enyhe irányváltós megmozdulása még Hockenheimben is központi téma volt a paddockban. A versenyzőtársak közül is többen ostorozták a hollandot. Jenson Button például kijelentette: annál nem is létezik veszélyesebb, mint féktávon irányt változtatni.

A mezőny tagjainak pénteki értekezletén is vitatéma volt az eset. A többség egyetértett abban, hogy kerülni kell a veszélyes megmozdulásokat, és Button szerint ezt a hollanddal is sikerült megértetni. „Igen, beszéltünk erről. Abban mindenki egyetértett, hogy a féktávokon mozogni a lehető legveszélyesebb, és hogy az FIA-nak ezt komolyan kell vennie” – erősítette meg Carlos Sainz.

A vasárnapi futamon aztán Nico Rosberg újra panaszkodott: a büntetéssel végződő előzési manővere kapcsán kiemelte, Verstappen a korábbiakból mit sem okulva, ismét cikázott a féktávon, s ez zavarta meg őt próbálkozásánál.

Érvek és ellenérvek mindkét oldalon felsorakoztathatók – Verstappen esete azt mindenesetre egyértelműen bizonyította: akár egyetlen manőverrel is képes felkavarni az állóvizet a Forma–1-ben. Hogy miért, azt talán legjobban hozzáállása mutatja meg. Amikor a hétvége során valahányszor a Räikkönen-esetről kérdezték, mindig laza vállrándítással intézte el a problémát: az FIA nem büntetett, tehát semmi szabálytalant nem csinált. „Küzdeni vagyok itt, nem sétakocsikázni” – hangoztatta.

Érveit nehéz lenne bárhogy is kikezdeni: az F1 valóban a küzdelemről szól, és valóban elmaradt a büntetés is.

Verstappen ettől függetlenül kétségkívül a határon táncolt – és éppen ez az, ami Damon Hillt Michael Schumacherre emlékezteti benne. Nem is véletlenül. Amikor a későbbi hétszeres világbajnok megérkezett a Forma–1-be, hasonló szemtelenséggel és laza közönnyel viszonyult az akkori nagy bajnokokhoz, akik időnként ezt ilyen-olyan fegyelmezési módszerekkel (féktesztek, leszorítások – más idők jártak akkor) próbálták ellensúlyozni.

Schumacher már érett versenyzőként sokszor nyilatkozott arról, hogy Ayrton Sennát vagy Nigel Mansellt leginkább az bosszantotta személyében, hogy veszélyt jelent az évek óta meglévő hierarchiára, mely kényelmi helyzetük alapja volt. Schumacher e komfortérzetükből zökkentette ki őket pimaszságával.

Vajon most Verstappen ezért is böki többek csőrét a paddockban?

„Ez olyan, mint egy új tag a golfklubban” – élt hasonlattal Hill. „Ott is mindig megvannak a bevált szabályok, amikhez alkalmazkodnod kell, ha új vagy. Max esetében is így van ez, akinek vannak problémái a bírákkal és más versenyzőkkel. Ez kicsit olyan most, mint amikor Michael Schumacher megérkezett a Forma–1-be. Max személyében ugyanúgy egy új csillag ragyogott fel. Egy igazán jó versenyző, ráadásul nagyon gyors is.”

Hill észrevétele más szempontból is érdekes. Az 1990-es és 2000-es években Schumachert is gyakran bírálták vetélytársai, mondván, a tiszta versenyzés határait feszegeti bizonyos manővereivel. Egyes eseteinek ráadásul meghatározó szerepük volt abban, hogy az FIA szigorított a védekezésnél történő irányváltásokra vonatkozó előírásain.

Hogy hosszabb távon Verstappen versenyzési stílusa is eredményez-e ilyen mélyre ható változást a sportágban vagy annak szabályaiban, nem tudjuk. Hill párhuzama mindenesetre elgondolkodtató: a 18 éves futamgyőztes máris megbolygatta kicsit a kategóriát…

Oszd meg!

50 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nigel
#50 Nigel 2016. augusztus 10. 17:26  
andrea1:
Igen ot ez egész életében kísérteni,kínozni fogja,ahogy mondta 40 évig bánni fogom.Ami.ha azt vesszük neki épp elég büntetés egy igazából nagyszerű sporteredmenyert. Nem.irigylem érte doleg azért mert a 4bol 2nel peches volt,két olyan szituáció ahol tus lehetett volna neki, de nem, az ellenfél szerencsesebb volt. Kár de ettől még büszkének kell lenni rá hogy csak egy ezüstöt hozott,hogy igy képviselte az országot(tavaly vb-t nyert) és sajnálni az ő bánatát. Mi azért nem.tudjuk milyen.ott állni, egy olimpiai arany küszöbén, sok sok év munkája, az álmod amiért nagyon sok évet küzdesz,minden ott mögötted. Lehet amúgy egy tok szokványos meccsen ami nem az olimpiai aranyról szólna akkor nyerne,bejonne az a két szituáció. Tamás esete meg jó pl h mennyire hálás hogy ott lehetett az olimpián, csokbetegseg,terdserules. 19 éves srác, odaert az.olimpiára, ott úszott a példaképe mellett, annyi adrenalint adott ez neki h egy másodpercet javított az idején.neki ott van.még az egész élete hogy aranyot hozzon és ebben a számba Phelps már nem.lesz tényező. Nem kell araanyokkal vigasztalódni a magyarnak, hanem.örülni mindannak amit hoznak legyen az arany,ezüst bronz vagy helyezések,szerintem nem kell elvaras tudatot csinálni az olimpiából. Ami tőlük független azok felé kellene elvarast felállítani,pl a musz fele kritikát tenni,jó az a rendszer amit képviselnek?,egy más kontinensen zajló olimpián miért egy héttel előtte küldjük ki a sportolokat aklimatizalodni? Abszurd. A másik a szakágak nagyobb mértékű állami támogatása esetleg nem.lenne hátrány.


Tudat alatt már azt hihette, hogy megvan a győzelem. Ehhez a vereséghez pszichés okok vezettek. Ezt a meccset inkább ő vesztette el, nem a koreai srác nyerte meg. Bár mondjuk nem lenne fair az ellenfél érdemeit kisebbíteni. Szász Emese is a padlóról állt fel, csak annak mi örülhettünk. Az élet visszavette azt, amit Emese esetében adott.

Sok sportoló már egy ezüst- vagy bronzéremnek is szívből örülne, de persze mindenki vágya a dobogó legfelső fokára kerülni. Ha reális sanszod van rá, de a végén mégsem jön össze, akkor az eléggé megviseli az embert. Az olimpia varázsát az adja, hogy csak négyévente rendezik, ezért minden eredmény felértékelődik. Szerencse is kell hozzá, hogy ne sérülj le, vagy hogy épp akkor legyél a legjobb formádban, amikor az ötkarikás játékok zajlanak.

Szegény Imre bánkódik, ez egy életreszóló trauma a számára, mi azonban lassan túllépünk és drukkolunk a következő magyar éremesélyesnek. Nem lehet okunk panaszra, az olimpikonjaink minden eddigi várakozást túlszárnyalnak. Van ezüst- és bronzérmünk is, de ami a legfontosabb, hogy van bőven arany is, több mint az előző kettő együttvéve. És jönnek az újabb tehetségek, akik, ha most még nem is, de a legközelebbi olimpián talán már a dobogó legfelső fokára állhatnak.

Ez az úszó srác például elképesztő. Hihetetlenül hetyke és laza, nem csinálta össze magát attól sem, hogy Phelps ellen kell megküzdenie. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy az egész világot ámulatba ejtse az amerikai legyőzésével. Phelpsé a jelen, Kenderesié a jövő, bajnokokból a következő olimpiákon sem fogunk hiányt szenvedni.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 10. 17:57

andrea1
#49 andrea1 2016. augusztus 10. 16:52  
Nigel:
Ha úgy kap ki, hogy már 10:14 az ellenfél javára, akkor azért az könnyebben megemészthető, nem annyira fájdalmas, még örülni is lehet az ezüstnek. De azzal a tudattal élni élete végéig, hogy magabiztosan vezettem és csak egy tusra voltam minden sportoló legnagyobb álmától, az valami iszonyatos lehet. A magyar szurkolók vigasztalódnak majd mások aranyérmeivel (már eddig is fantasztikus az aranyeső), de szegény Imre Gézát ez a balul sikerült végjáték örökké kísérteni fogja, és már nem lesz több lehetősége arra, hogy "jóvá tegye". Nagy valószínűséggel az utolsó olimpia volt, amin részt vett. Fiatalon még tele van reménnyel az ember, de ő már nem az a korosztály. Szász Emese jelentős hátrányból tudott fordítani. Most is hasonló dolog történt, csak sajnos az ellenfél örülhetett. Imre ezüstérmes lett, míg Kenderesi "csak" bronzérmet szerzett, de mégis micsoda különbség.

Igen ot ez egész életében kísérteni,kínozni fogja,ahogy mondta 40 évig bánni fogom.Ami.ha azt vesszük neki épp elég büntetés egy igazából nagyszerű sporteredmenyert. Nem.irigylem érte doleg azért mert a 4bol 2nel peches volt,két olyan szituáció ahol tus lehetett volna neki, de nem, az ellenfél szerencsesebb volt. Kár de ettől még büszkének kell lenni rá hogy csak egy ezüstöt hozott,hogy igy képviselte az országot(tavaly vb-t nyert) és sajnálni az ő bánatát.
Mi azért nem.tudjuk milyen.ott állni, egy olimpiai arany küszöbén, sok sok év munkája, az álmod amiért nagyon sok évet küzdesz,minden ott mögötted. Lehet amúgy egy tok szokványos meccsen ami nem az olimpiai aranyról szólna akkor nyerne,bejonne az a két szituáció.
Tamás esete meg jó pl h mennyire hálás hogy ott lehetett az olimpián, csokbetegseg,terdserules. 19 éves srác, odaert az.olimpiára, ott úszott a példaképe mellett, annyi adrenalint adott ez neki h egy másodpercet javított az idején.neki ott van.még az egész élete hogy aranyot hozzon és ebben a számba Phelps már nem.lesz tényező. Nem kell araanyokkal vigasztalódni a magyarnak, hanem.örülni mindannak amit hoznak legyen az arany,ezüst bronz vagy helyezések,szerintem nem kell elvaras tudatot csinálni az olimpiából.

Ami tőlük független azok felé kellene elvarast felállítani,pl a musz fele kritikát tenni,jó az a rendszer amit képviselnek?,egy más kontinensen zajló olimpián miért egy héttel előtte küldjük ki a sportolokat aklimatizalodni? Abszurd. A másik a szakágak nagyobb mértékű állami támogatása esetleg nem.lenne hátrány.Utoljára módosítva: 2016. augusztus 10. 17:07

Nigel
#48 Nigel 2016. augusztus 10. 15:08  
andrea1:
Borzasztó. :(


Ha úgy kap ki, hogy már 10:14 az ellenfél javára, akkor azért az könnyebben megemészthető, nem annyira fájdalmas, még örülni is lehet az ezüstnek. De azzal a tudattal élni élete végéig, hogy magabiztosan vezettem és csak egy tusra voltam minden sportoló legnagyobb álmától, az valami iszonyatos lehet.

A magyar szurkolók vigasztalódnak majd mások aranyérmeivel (már eddig is fantasztikus az aranyeső), de szegény Imre Gézát ez a balul sikerült végjáték örökké kísérteni fogja, és már nem lesz több lehetősége arra, hogy "jóvá tegye".

Nagy valószínűséggel az utolsó olimpia volt, amin részt vett. Fiatalon még tele van reménnyel az ember, de ő már nem az a korosztály.

Szász Emese jelentős hátrányból tudott fordítani. Most is hasonló dolog történt, csak sajnos az ellenfél örülhetett. Imre ezüstérmes lett, míg Kenderesi "csak" bronzérmet szerzett, de mégis micsoda különbség.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 10. 15:31

andrea1
#47 andrea1 2016. augusztus 10. 13:07  
Zasalamel:
Példa arra volt jó, h megértsd h kell számolni amikor valakit önmagához képest százalékolunk. 38 Az igazat megvallva én most EDDIG kellemesen csalódtam kimiben, tavalyi év után nem gondoltam volna h még mindig van benne az a plusz. Nyilván vannak csúnya hibák, de összegezve Kimitől ez nagyszerű teljesítmény.

EDDIG :D Eddig én is elégedett vagyok, persze itt-ott voltak kisebb hiobák, nagyobb Monaco, de összességében jó a forma, nem lehet rá panasz :D csak így tovább.

BP05
#46 BP05 2016. augusztus 10. 12:36  
Zasalamel:
Példa arra volt jó, h megértsd h kell számolni amikor valakit önmagához képest százalékolunk. 38 Az igazat megvallva én most EDDIG kellemesen csalódtam kimiben, tavalyi év után nem gondoltam volna h még mindig van benne az a plusz. Nyilván vannak csúnya hibák, de összegezve Kimitől ez nagyszerű teljesítmény.

Nyugodj meg értem én és nem is a példáddal van a baj, hanem a % kiosztásoddal, de mindegy. Ha te úgy gondolod nekem 8.

DUdi
#45 DUdi 2016. augusztus 10. 12:35  
guide:
Szerintem egyértelműen Sergio Marchionne a béna.:) Ja és persze Kimi és Vettel felváltva.Ez attól függ,melyikük van éppen a másik mögött!:D

és #43 MS_ARGO001

Elbaxtam :D
Mind a kettőt lehagytam a listáról, pedig ott lenne a helyük. Elnézés :)

fagyi
#44 fagyi 2016. augusztus 10. 12:12  
Zasalamel:
Kimi már messze nincs a csúcson. A második bekezdésed megválaszolja a matek példa. :D Használd is a palack kapacitását, vagyis a 100%-ot a 25%-kal, ugyanolyan durva különbség lenne a kapacitás azaz teljesítmény között, mint a tavalyi pontszámban. Az 55%-ot példának hoztam fel, csak azt írtam reálisabb az 55% vettel kimi 75%, mint fordítva.

Szerintem meg az F1 nincs már messze a csúcson :D Persze Kimi sem, de a messze az túlzás. Én még mindig azt mondom, kár az impotens Ferrariból kiindulni, akik nem látják benne a valós erőt. Valószínűleg a vezéregyéniséget keresik a Ferrarisok, de miért kötnek ki Kiminél mindig fingom sincs :D

Ha magát a sportot nézem, katasztrófa. Kimi teljesítménye az F1-hez képest rózsás. Rohad belülről az egész. Kiváncsi leszek 17-re.

MS_argo001
#43 MS_argo001 2016. augusztus 10. 12:11  
DUdi:
Így több nap és több cikk küzdelme után most már akkor kiderül, hogy ki a béna? 1) Kimi 2) Seb 3) Max 4) Mind a kettő 5) Ferrari 6) FIA 7) Bernie bátyó 8) Montezemolo 9) Domenicalli 10) úgy egészében az olaszok

11. Pintér Attila

guide
#42 guide 2016. augusztus 10. 11:49  
DUdi:
Így több nap és több cikk küzdelme után most már akkor kiderül, hogy ki a béna? 1) Kimi 2) Seb 3) Max 4) Mind a kettő 5) Ferrari 6) FIA 7) Bernie bátyó 8) Montezemolo 9) Domenicalli 10) úgy egészében az olaszok

Szerintem egyértelműen Sergio Marchionne a béna.:)

Ja és persze Kimi és Vettel felváltva.Ez attól függ,melyikük van éppen a másik mögött!:D

F1890
#41 F1890 2016. augusztus 10. 11:41  

Az f1 mas izomcsoportokat mozgat meg mint egy hosszutavfutas vagy bringazas ertelmetlen keverni a kettot. Mivel masra fokuszalnak. Nem sokan lennenek kepesek lefutni amaratont. Alonso button v valszeg igen (but le is futotta) tobbiek meg ha specifikusan keszulnenek ra. Ergo ertelmetlen szerintem osszehasonlitani ezeket a sportagakat

Zasalamel
#40 Zasalamel 2016. augusztus 10. 11:37  
BP05:
Hát persze hogy nincs. Ja hát ha a példához igazítod a számokat akkor persze hogy kijön még Haryantoval is :D Kimi tavaly 60%-os??? Hogy miii??? Mi volt benne a 60%? Az hogy egy légüres térben lévő top 2-es kocsival kis híján még a Williamsesektől is kikapott? Idén meg ehhez képest 75% ? Na jó ezek után azt hiszem akkor be is fejeztem ezt a vitát, mert nem értem mi alapján osztályoztok.

Példa arra volt jó, h megértsd h kell számolni amikor valakit önmagához képest százalékolunk.

38
Az igazat megvallva én most EDDIG kellemesen csalódtam kimiben, tavalyi év után nem gondoltam volna h még mindig van benne az a plusz. Nyilván vannak csúnya hibák, de összegezve Kimitől ez nagyszerű teljesítmény.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 10. 11:47

Lewisthebest
#39 Lewisthebest 2016. augusztus 10. 11:35  
F1890:
hosszútávú futó? kit érdekel? pont h a hosszútávú futóknál az a cél h minél kevesebb izmot keljen cipelni, mert annyira hosszú az idő amit megtesznek. pont úgy ahogy a bringásoknál, ott sme eelőny ha vki ki van gyúrva mert a hegyeken megöl a nagy izomtömeg amit cipelni kell. (nyílván a lábon nem árt ha van pár kiló szintiszta izom)

És akkor szerinted a hosszútávfutónak meg a bringásoknak azaz edzés programja, hogy megiszik egy nap 2 liter vizet és elcsipeget mellé egy szelet kenyeret aztán, ha elég vézna akkor már mehet is? :D Nem azt mondtam, hogy a legerősebbek azokat nyilván a súlyemelő versenyeken kell keresni hanem a kondícióról beszéltem. Egy hosszútávfutónak, bringásnak vagy autóversenyzőnek szálkás izomzatra van szüksége mert ahogy te is mondod a plusz súly se előny + el is nyomja a vérkeringést egy olyan szintű izom. De egyiket se könnyebb "kifejleszteni" a másiknál. Az, hogy valaki normálisan letudjon futni több km-t ahhoz is rengeteg gyakorlás és kitartás szükséges nem csak ahhoz, hogy a láb és a szív hozzászokjon a terheléshez hanem ahhoz is, hogy ésszerűen betudja osztani az erejét és megtanuljon úgy lélegezni, hogy ne haljon meg 500-600 méter után.

andrea1
#38 andrea1 2016. augusztus 10. 11:31  

Srácok :D azért ez igen megtisztelo kimi számára, de.meg csak a szezon fele ment le, talán kicsit kimi szerencsesebb időszakát éli vettelnel. Semminek nincs vége, szóval százalékokat írni meg ilyesmi felesleges. :D meg kB a teljesítményuk az 5 és.6helyre elég a Ferrari formáját nézzük....az.meg úgy mindegy.

BP05
#37 BP05 2016. augusztus 10. 11:29  
Zasalamel:
Kimi már messze nincs a csúcson. A második bekezdésed megválaszolja a matek példa. :D Használd is a palack kapacitását, vagyis a 100%-ot a 25%-kal, ugyanolyan durva különbség lenne a kapacitás azaz teljesítmény között, mint a tavalyi pontszámban. Az 55%-ot példának hoztam fel, csak azt írtam reálisabb az 55% vettel kimi 75%, mint fordítva.

Hát persze hogy nincs.

Ja hát ha a példához igazítod a számokat akkor persze hogy kijön még Haryantoval is :D
Kimi tavaly 60%-os??? Hogy miii??? Mi volt benne a 60%? Az hogy egy légüres térben lévő top 2-es kocsival kis híján még a Williamsesektől is kikapott? Idén meg ehhez képest 75% ?
Na jó ezek után azt hiszem akkor be is fejeztem ezt a vitát, mert nem értem mi alapján osztályoztok.

Zasalamel
#36 Zasalamel 2016. augusztus 10. 11:21  
BP05:
Csakhogy szerintem egy csúcsformában lévő Vettel nem majdnem 2x jobb mint Kimi volt a csúcson. Akkor hogy van az hogy tavaly egy közel hibátlan Vettel vagyis vehetjük az egyszerűség kedvéért is nyugodtan 100%-nak kb. 2x annyi pontot szerzett egy gyenge Kiminél(aki mintha nem is ugyanabban a kocsiban ült volna, szóval erre nem is tudom mennyit lehetne adni de szerintem 25%-ál nem nagyon többet) úgy hogy Kimi azért jóval pechesebb volt nála szóval reálisan lehetett volna köztük 80-90 pont difi ez szezon alatt. Namost ehhez képest ha idén Vettel nem pechesebb akkor reálisan verné Kimit kb. 20-30 ponttal 12 futam után úgy hogy Vettel kb. fele olyan jó mint tavaly Kimi meg min. 2x olyan jó mint volt? Ne röhögtessél már!

Kimi már messze nincs a csúcson.

A második bekezdésed megválaszolja a matek példa. :D Használd is a palack kapacitását, vagyis a 100%-ot a 25%-kal, ugyanolyan durva különbség lenne a kapacitás azaz teljesítmény között, mint a tavalyi pontszámban.

Az 55%-ot példának hoztam fel, csak azt írtam reálisabb az 55% vettel kimi 75%, mint fordítva.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 10. 11:23

BP05
#35 BP05 2016. augusztus 10. 11:17  
Zasalamel:
Tegyük fel hogy Vettel egy 5 literes palack, míg Kimi 3 literes. (A palack kapacitása alatt a teljesítményt kell érteni.) Vettel 100% ban 5 literes 50% ban 2,5 literes Kimi 100%-ban 3 literes 50%-ban 1,5 literes Vagyis ha vettel 55%-os akkor átszámolva 2,75 literes, míg Kimi 75%-os 2,25 literes, vagyis hiába hoz ki többet magából ha vettel kapacitása (úgy értsd teljesítménye) nagyobb mint kimié. A te elméleted miszerint Kimi 55%-os (1,65 literes), Vettel pedig 75%-os (3,75 literes), vagyis akkor most Vettelnek buciznia kellene Kimit és vagy dupla annyi pontja lenne mint a finnek. Ez kevésbé reális, mint az előző elmélet. Egyébként én is észrevettem h vettel mintha kicsit visszaesett volna tempó terén, annyit esett vissza amennyit kimi feljavult, eléggé azonos szinten vannak most per pill, ami vettelnek nem túl jó hír. Tegnap valaki írta h vettel különösen érzékeny a hátsó traktusra, ami lehet igaz is, na de eddig én úgy voltam vettellel h ő bármilyen szar kocsiból is kitudja hozni a maxot, akárcsak alonso meg hamilton.

Csakhogy szerintem egy csúcsformában lévő Vettel nem majdnem 2x jobb mint Kimi volt a csúcson.

Akkor hogy van az hogy tavaly egy közel hibátlan Vettel vagyis vehetjük az egyszerűség kedvéért is nyugodtan 100%-nak kb. 2x annyi pontot szerzett egy gyenge Kiminél(aki mintha nem is ugyanabban a kocsiban ült volna, szóval erre nem is tudom mennyit lehetne adni de szerintem 25%-ál nem nagyon többet) úgy hogy Kimi azért jóval pechesebb volt nála szóval reálisan lehetett volna köztük 80-90 pont difi ez szezon alatt.

Namost ehhez képest ha idén Vettel nem pechesebb akkor reálisan verné Kimit kb. 20-30 ponttal 12 futam után úgy hogy Vettel kb. fele olyan jó mint tavaly Kimi meg min. 2x olyan jó mint volt? Ne röhögtessél már!

Lewisthebest
#34 Lewisthebest 2016. augusztus 10. 11:17  
Zasalamel:
Ha igazak a pletykák, akkor Haryantot váltja Ocon.

Már hivatalos.

DUdi
#33 DUdi 2016. augusztus 10. 11:11  

Így több nap és több cikk küzdelme után most már akkor kiderül, hogy ki a béna?
1) Kimi
2) Seb
3) Max
4) Mind a kettő
5) Ferrari
6) FIA
7) Bernie bátyó
8) Montezemolo
9) Domenicalli
10) úgy egészében az olaszok

Zasalamel
#32 Zasalamel 2016. augusztus 10. 10:53  

Ha igazak a pletykák, akkor Haryantot váltja Ocon.

Zasalamel
#31 Zasalamel 2016. augusztus 10. 10:51  
BP05:
Lehet hogy Vettelnek még így is sokat adtam, de döntsétek már el hogy akkor most sok vagy kevés amit Vettelnek adok, szóval akkor most Vettel szar-e vagy sem. Én nem egymáshoz mértem őket hanem önmagukhoz, ezért ez miért lenne ellentmondásos, ha szerintem Vettel aki önmagához mérten gyengébb de még így is jobb mint a feljavult Kimi. Ehhez mérten verné is nem is annyira kevéssel ha nem sokkal pechesebb nála, viszont ha hozná a tavalyi formáját akkor még annál is jobban verhetné. Ha olyan arányú lenne a helyzet mint amit te írsz akkor szerintem Kiminek legalább egálban kéne lennie Vettellel, de azért attól még mindig messze van.

Tegyük fel hogy Vettel egy 5 literes palack, míg Kimi 3 literes. (A palack kapacitása alatt a teljesítményt kell érteni.)

Vettel 100% ban 5 literes
50% ban 2,5 literes

Kimi 100%-ban 3 literes
50%-ban 1,5 literes

Vagyis ha vettel 55%-os akkor átszámolva 2,75 literes, míg Kimi 75%-os 2,25 literes, vagyis hiába hoz ki többet magából ha vettel kapacitása (úgy értsd teljesítménye) nagyobb mint kimié.

A te elméleted miszerint Kimi 55%-os (1,65 literes), Vettel pedig 75%-os (3,75 literes), vagyis akkor most Vettelnek buciznia kellene Kimit és vagy dupla annyi pontja lenne mint a finnek. Ez kevésbé reális, mint az előző elmélet.


Egyébként én is észrevettem h vettel mintha kicsit visszaesett volna tempó terén, annyit esett vissza amennyit kimi feljavult, eléggé azonos szinten vannak most per pill, ami vettelnek nem túl jó hír.
Tegnap valaki írta h vettel különösen érzékeny a hátsó traktusra, ami lehet igaz is, na de eddig én úgy voltam vettellel h ő bármilyen szar kocsiból is kitudja hozni a maxot, akárcsak alonso meg hamilton.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 10. 11:13

BP05
#30 BP05 2016. augusztus 10. 10:45  
Zasalamel:
Pedig igaza van, mert százalékos arányban azt mondod h Kimiben több van mint vettelben, inkább Vettel 55%-os és Kimi 75%, mert Kimi most többet hoz ki a formájából mint vettel, de nála sokszor ez sem elég, mert Vettel alapból jobb is. Pl Rosberg kihozza a 90%-ot ami benne van, de Haminak sokszor elég ha 80%-ot hoz ki magából, mert alapból jobb versenyző mint a német.

Lehet hogy Vettelnek még így is sokat adtam, de döntsétek már el hogy akkor most sok vagy kevés amit Vettelnek adok, szóval akkor most Vettel szar-e vagy sem.
Én nem egymáshoz mértem őket hanem önmagukhoz, ezért ez miért lenne ellentmondásos, ha szerintem Vettel aki önmagához mérten gyengébb de még így is jobb mint a feljavult Kimi. Ehhez mérten verné is nem is annyira kevéssel ha nem sokkal pechesebb nála, viszont ha hozná a tavalyi formáját akkor még annál is jobban verhetné.

Ha olyan arányú lenne a helyzet mint amit te írsz akkor szerintem Kiminek legalább egálban kéne lennie Vettellel, de azért attól még mindig messze van.

F1890
#29 F1890 2016. augusztus 10. 10:40  

Sok kicsi sokra megy alapon veri kimit. Vazz ha kimi javul magahoz kepest akkor ugyanugy verhetne ros ham riccet is 4szer. Nincs bizonyitekod h nem. Mellesleg nemtom mit varsz most vetteltol ha a ferrari is visszaesett kvalikon a rb moge .

BP05
#28 BP05 2016. augusztus 10. 10:30  
F1890:
Gondolkozz mar... vettel most kicsit jobb mint kimi. Onmagukhoz kepest kimi 55% vettel 75% na most ha eg 55%os kimi csak kicsit kap ki egy 75%os vetteltol akkor ha mindketto 100% akkor kimi lemossa vettelt. Aha. Tehat mert hibazott egyet silverstoneban egybol 75% .volt 10 verseny ebbol hibazott egyszer .

Én nem azt mondtam hogy csak egy kicsit jobb nála, hanem azt hogy jobban is verhetné hisz még te magad is felhoztad a múltkor hogy mennyivel többet vesztett Kimihez képest, ami nem kevés de ez még lehetne több is ha Vettel is jobb lenne. Nem csak azért hibázott 1x, hanem amiket elmondtam már, továbbá néha a versenytempója se az igazi, de főleg az 1 körös tempója romlott le a legjobban. Mi lenne vele akkor pl. 1 körön Rosberg ellen vagy Ricciardoval szemben hogy Hamiltont már ne is említsem ha Kimi is nyert ellene erőből 4-et vagy mennyit is.

F1890
#27 F1890 2016. augusztus 10. 10:26  

Van ez igy h vkinek nem erossge a matek de legalabb nem lenne szentul meggyozodve rola h erti.

Zasalamel
#26 Zasalamel 2016. augusztus 10. 10:13  
BP05:
Nem tudom ezt hogy következtetted ki ebből de mindegy, és még hogy ki forgatja ki a másik szavait :D Én önmagukhoz mérten értettem a %-ot, abból pedig nem értem hogy jön az ki hogy ha mindketten a csúcsformájukat hoznák akkor Kimi leverné Vettelt, bár szerintem elég közel lenne hozzá. Miért lenne ez a Ferrari űrhajó ha Vettel ilyet megy 75%-osan? Vettel nem megy rosszul idén, csak egy kicsit összeszedetlen, mintha kevésbé lenne koncentrált és gyengébben teljesít az időmérőkön vagy pl. Angliában is mit össze nem szerencsétlenkedett. Erre mit adnál te neki 98%-ot? De nyugodtan állíts össze egy pontozási rendszer és az alapján is lepontozom én neked, de így nehéz hogy nincs mihez viszonyítani hogy neked mi a sok és mi a kevés.

Pedig igaza van, mert százalékos arányban azt mondod h Kimiben több van mint vettelben, inkább Vettel 55%-os és Kimi 75%, mert Kimi most többet hoz ki a formájából mint vettel, de nála sokszor ez sem elég, mert Vettel alapból jobb is.

Pl Rosberg kihozza a 90%-ot ami benne van, de Haminak sokszor elég ha 80%-ot hoz ki magából, mert alapból jobb versenyző mint a német.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 10. 10:16

andrea1
#25 andrea1 2016. augusztus 10. 10:12  
Zasalamel:
14-10-ről elveszíteni a döntőt, eléggé fájdalmas volt még nekünk nézőknek is. :(

Borzasztó. :(

F1890
#24 F1890 2016. augusztus 10. 09:55  

Gondolkozz mar... vettel most kicsit jobb mint kimi. Onmagukhoz kepest kimi 55% vettel 75% na most ha eg 55%os kimi csak kicsit kap ki egy 75%os vetteltol akkor ha mindketto 100% akkor kimi lemossa vettelt. Aha. Tehat mert hibazott egyet silverstoneban egybol 75% .volt 10 verseny ebbol hibazott egyszer .

BP05
#23 BP05 2016. augusztus 10. 09:27  
F1890:
55 75 xd szoval te azt mondod h ha mindketto 100 %os akkor kimi leveri vettelt. Ha vet 75 %san ilyet megy akkor ez a ferrari urhajo mert bizony 25 % az vmi rohadt nagy kulonbseg egy pilotanal

Nem tudom ezt hogy következtetted ki ebből de mindegy, és még hogy ki forgatja ki a másik szavait :D
Én önmagukhoz mérten értettem a %-ot, abból pedig nem értem hogy jön az ki hogy ha mindketten a csúcsformájukat hoznák akkor Kimi leverné Vettelt, bár szerintem elég közel lenne hozzá.
Miért lenne ez a Ferrari űrhajó ha Vettel ilyet megy 75%-osan? Vettel nem megy rosszul idén, csak egy kicsit összeszedetlen, mintha kevésbé lenne koncentrált és gyengébben teljesít az időmérőkön vagy pl. Angliában is mit össze nem szerencsétlenkedett. Erre mit adnál te neki 98%-ot?

De nyugodtan állíts össze egy pontozási rendszer és az alapján is lepontozom én neked, de így nehéz hogy nincs mihez viszonyítani hogy neked mi a sok és mi a kevés.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 10. 09:42

F1890
#22 F1890 2016. augusztus 10. 09:08  

55 75 xd szoval te azt mondod h ha mindketto 100 %os akkor kimi leveri vettelt.
Ha vet 75 %san ilyet megy akkor ez a ferrari urhajo mert bizony 25 % az vmi rohadt nagy kulonbseg egy pilotanal

BP05
#21 BP05 2016. augusztus 10. 08:23  
F1890:
Ha egy kordinatarendszerben abrazoljuk a teljesitmenyt tavaly 30% hoott ki onmagabol iden 70%ot akkor az azt jelenti h kozelit a top formajahoz.

Én Vettelnek idén eddig adnék egy 75%-ot Kiminek meg egy 55%-ot.

Paberto
#20 Paberto 2016. augusztus 10. 08:19  

2007-ben pontosan ilyen "támadásokat" kapott Hamilton is a többiektől, mert szerintük túl agresszív volt. Többre is vitte azóta minden károgónál.

Verstappen meg ha ilyen hozzáállással folytatja, ő lesz a 2. kedvenc pilótám rövid időn belül. Akik meg nem akarnak ténylegesen versenyezni, akasszák szögre a sisakot.

Zasalamel
#19 Zasalamel 2016. augusztus 10. 07:51  

14-10-ről elveszíteni a döntőt, eléggé fájdalmas volt még nekünk nézőknek is. :(

F1890
#18 F1890 2016. augusztus 10. 07:48  

Ha egy kordinatarendszerben abrazoljuk a teljesitmenyt tavaly 30% hoott ki onmagabol iden 70%ot akkor az azt jelenti h kozelit a top formajahoz.

BP05
#17 BP05 2016. augusztus 10. 07:10  
F1890:
sajnos a kötözködéseid nem nagyon hatnak meg, vagy szimplán mindig kiakarod forgatni az ember szavát. az h vki közelít a csúcsformájához azt jelenti h az eddigi szar teljesítménye után jobb formát mutat, ergó közelít a top formájához még ha 20 még ha 30 %-al el is marad tőle

Itt te vagy az aki kötözködni szokott én meg ezekre szoktam reagálni. Mit forgattam ki? Te mondtad hogy idén közelít a maximumjához én meg mondtam hogy szerintem meg attól messze van már. Az hogy ha valaki jobb formát mutat még nem jelenti azt közelít a csúcsformájához főleg ha olyan mélységből van hová javulnia mint Kiminek.
Kíváncsi leszek ha most Vettel a szünet alatt összedné magát és újra simábban verné Kimit a 2. félévben akkor meg majd azt fogod mondani hogy megint Kimi teljesít szarul és nem Vettel lett jobb az 1. félévhez képest.

F1890
#16 F1890 2016. augusztus 10. 04:19  
Lewisthebest:
05-06 környékén meginterjúvolták Coulthard meg talán Villeneuve személyi edzőjét és azt mondták, hogy jobb kondiban vannak mint a hosszútávfutók az olimpián. Persze azóta sok minden változott, a kanyarokban kisebb terhelés éri őket (ez szerencsére jövőre változik) és a versenytempó sétakocsikázásnak érződik a kvalihoz képest (ezt meg csak remélni tudjuk, hogy változik) de még mindig egy elég komoly fizikumot igényelnek ezek az autók. Nem poénból tekernek le bringával 235234 km-t hetente, nem azért feszegetik a nyakukat 10-20 kg-s súlyokkal mert mazochisták, nem azért végzik azt a rengeteg egyensúly gyakorlatot mert unatkoznak stb.

hosszútávú futó? kit érdekel? pont h a hosszútávú futóknál az a cél h minél kevesebb izmot keljen cipelni, mert annyira hosszú az idő amit megtesznek. pont úgy ahogy a bringásoknál, ott sme eelőny ha vki ki van gyúrva mert a hegyeken megöl a nagy izomtömeg amit cipelni kell. (nyílván a lábon nem árt ha van pár kiló szintiszta izom)

F1890
#15 F1890 2016. augusztus 10. 04:18  
BP05:
Hát ne is mert marhára nem ugyanaz a kettő. Én nem vitatom azt hogy idénre Kimi javult az addigi pocsék formájához képest, de hogy ez közeli a csúcsformájához az még viccnek is erős. Ha egy csúcsformában lévő Kimi nagyjából ennyit tudott volna akkor még egy űrhajóval is csak nehezen nyert volna VB-t nemhogy egy erős Mclaren ellen, amit Alonso meg Hamilton vezettek. Az igazság szerintem félúton van miszerint Kimi is javult és Vettel is gyengébben teljesít mint tavaly és nem csak a problémák miatt. Már ne is haragudj de egy 35 éves Kimi (aki az elmúlt években mégcsak árnyéka se volt önmagának )még ha javult is valamennyit az nem szabadna problémát okoznia egy a csúcson lévő 4x VB-nek. Ehhez képest pl.1 körön is elég jól felveszi vele a harcot pedig az épp Vettel erőssége Kimié meg nem. Ez a legtöbb szurkolónak is feltűnt, továbbá a média se véletlenül kezdte ki Vettelt.

sajnos a kötözködéseid nem nagyon hatnak meg, vagy szimplán mindig kiakarod forgatni az ember szavát. az h vki közelít a csúcsformájához azt jelenti h az eddigi szar teljesítménye után jobb formát mutat, ergó közelít a top formájához még ha 20 még ha 30 %-al el is marad tőle

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 10. 04:21

BP05
#14 BP05 2016. augusztus 09. 23:49  
F1890:
az h nem jellemző attól még lehet. mondtam már 3-4 példát sportban. mellesleg f1 nem fizikai sportág ezért a mentális tökélyre könnyebb visszatérni, az meg h kinek h fekszik az autó. az meg mérnökökön múlik

Azért az nem megy ám olyan könnyedén. Még Ricciardo is megzuhant mikor Vestappen elkezdte verni, pedig itt csak pár futamról volt szó nem évek óta tartó megalázó vereségekről. Egy csapatváltással talán könnyebben visszakapják az önbizalmukat mint pl. Massa esetében is, vagy ha tudod hogy nem rajtad múlott hogy kikaptál hanem pl. csak balszerencsésebb voltál de az ilyesmi nem megy csak úgy hogy valaki gondol egyet hogy na akkor holnaptól újra a csúcsformámat fogom hozni és az úgy is lesz főleg nem azután hogy évek óta feltörlik valakivel a padlót ugyanannál a csapatnál.

Lewisthebest
#13 Lewisthebest 2016. augusztus 09. 23:42  
F1890:
az h nem jellemző attól még lehet. mondtam már 3-4 példát sportban. mellesleg f1 nem fizikai sportág ezért a mentális tökélyre könnyebb visszatérni, az meg h kinek h fekszik az autó. az meg mérnökökön múlik

05-06 környékén meginterjúvolták Coulthard meg talán Villeneuve személyi edzőjét és azt mondták, hogy jobb kondiban vannak mint a hosszútávfutók az olimpián. Persze azóta sok minden változott, a kanyarokban kisebb terhelés éri őket (ez szerencsére jövőre változik) és a versenytempó sétakocsikázásnak érződik a kvalihoz képest (ezt meg csak remélni tudjuk, hogy változik) de még mindig egy elég komoly fizikumot igényelnek ezek az autók. Nem poénból tekernek le bringával 235234 km-t hetente, nem azért feszegetik a nyakukat 10-20 kg-s súlyokkal mert mazochisták, nem azért végzik azt a rengeteg egyensúly gyakorlatot mert unatkoznak stb.

BP05
#12 BP05 2016. augusztus 09. 23:35  
F1890:
ne hasonlítsuk a vívást az f1-hez mert f1-hez autófüggő a dolog itt meg csakis a fizikai állóképeségedre és mentális erősségedre támaszkodhatsz. első mondatodban meg elmondod a lényeget. kimi szar olt elmúlt két évben, mostmeg önmagához képest közelít a maximumhoz. vagyis többet hoz ki magából. teljesen egyértelmű h vettelnek így nehezebb vernie

Hát ne is mert marhára nem ugyanaz a kettő.
Én nem vitatom azt hogy idénre Kimi javult az addigi pocsék formájához képest, de hogy ez közeli a csúcsformájához az még viccnek is erős. Ha egy csúcsformában lévő Kimi nagyjából ennyit tudott volna akkor még egy űrhajóval is csak nehezen nyert volna VB-t nemhogy egy erős Mclaren ellen, amit Alonso meg Hamilton vezettek. Az igazság szerintem félúton van miszerint Kimi is javult és Vettel is gyengébben teljesít mint tavaly és nem csak a problémák miatt. Már ne is haragudj de egy 35 éves Kimi (aki az elmúlt években mégcsak árnyéka se volt önmagának )még ha javult is valamennyit az nem szabadna problémát okoznia egy a csúcson lévő 4x VB-nek. Ehhez képest pl.1 körön is elég jól felveszi vele a harcot pedig az épp Vettel erőssége Kimié meg nem. Ez a legtöbb szurkolónak is feltűnt, továbbá a média se véletlenül kezdte ki Vettelt.

Nigel
#11 Nigel 2016. augusztus 09. 23:31  
F1890:
az h nem jellemző attól még lehet. mondtam már 3-4 példát sportban. mellesleg f1 nem fizikai sportág ezért a mentális tökélyre könnyebb visszatérni, az meg h kinek h fekszik az autó. az meg mérnökökön múlik


Egy pillanat. Nem azt mondtam, hogy lehetetlen, hanem, hogy elég ritka. Felsoroltál 3-4 példát, én viszont rengeteg esettel tudnám alátámasztani, hogy ez így van.

Van alkalmazkodóképesség is, amely lehetővé teszi, hogy a kocsit a saját igényeidre szabd. Bár aki sokoldalú, az alul- vagy túlkormányzott kocsival is boldogul, és nem a mérnököktől teszi függővé magát.

Hogy is volt az, amikor Berger és Alesi csak szenvedett a világbajnok Benettonnal, míg MS kapásból három futamgyőzelmet szerzett a béna Ferrarival ?

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 23:33

F1890
#10 F1890 2016. augusztus 09. 23:25  
Nigel:
Minden elismerésem érte. Nagyon szorítottam a győzelméért, már majdnem zsebben volt az olimpiai bajnoki cím, de innen elbukni... Borzasztó érzés De az állításomat továbbra is fenntartom. Az F1-ben nem jellemző, sőt nagyon ritka, hogy vénen valami komolyat alkosson az ember. Nem véletlen, hogy nem tovább versenyeznek, hanem egyre korábban kerülnek be az F1-be. Vettel és Verstappen is ékes példa erre.

az h nem jellemző attól még lehet. mondtam már 3-4 példát sportban. mellesleg f1 nem fizikai sportág ezért a mentális tökélyre könnyebb visszatérni, az meg h kinek h fekszik az autó. az meg mérnökökön múlik

Nigel
#9 Nigel 2016. augusztus 09. 23:13  
F1890:
IMRE GÉZA 41 ÉVESEN olimpiai éremért vív, ennyit arról h nem lehet megújulni 35 évesen,kedves nigel SŐT MÁR AZ ARANYÉRT FOG MENNI


Minden elismerésem érte. Nagyon szorítottam a győzelméért, már majdnem zsebben volt az olimpiai bajnoki cím, de innen elbukni... Borzasztó érzés

De az állításomat továbbra is fenntartom. Az F1-ben nem jellemző, sőt nagyon ritka, hogy vénen valami komolyat alkosson az ember.

Nem véletlen, hogy nem tovább versenyeznek, hanem egyre korábban kerülnek be az F1-be. Vettel és Verstappen is ékes példa erre.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 23:24

F1890
#8 F1890 2016. augusztus 09. 22:58  
BP05:
Mondjuk arról a szintről nem anynira meglepő hogy javulni lehet még 35 felett is mivel ritka gyenge volt az amit elmúlt években produkált. Másrészről ezt csak te állítod mivel nem visszaigazolható hogy Kimi javult hatalmasat és nem Vettel szerepel önmagához képest gyengébben, stzóval ez csak viszonyítás kérdése. A vívást pedig ne hasonlítsuk már egy olyan sporthoz amiben hónapokon át tartó maximális helytállást igényel futamról futamra mind fizikailag mind szellemileg és egy aprócska hiba is tizedekbe kerülhet, ami súlyos pozíciókba.

ne hasonlítsuk a vívást az f1-hez mert f1-hez autófüggő a dolog itt meg csakis a fizikai állóképeségedre és mentális erősségedre támaszkodhatsz. első mondatodban meg elmondod a lényeget. kimi szar olt elmúlt két évben, mostmeg önmagához képest közelít a maximumhoz. vagyis többet hoz ki magából. teljesen egyértelmű h vettelnek így nehezebb vernie

BP05
#7 BP05 2016. augusztus 09. 22:41  
F1890:
hagyj a rizsával. kimi képes volt magához képest jó teljesítményt nyújtani, itt a kövi pl egy magyar vívó. úgyh nigel aki szerint 35 felett nem lehet hozni egy jó teljesítményt az állítólag stábja sikeresen cáfolta.

Mondjuk arról a szintről nem anynira meglepő hogy javulni lehet még 35 felett is mivel ritka gyenge volt az amit elmúlt években produkált. Másrészről ezt csak te állítod mivel nem visszaigazolható hogy Kimi javult hatalmasat és nem Vettel szerepel önmagához képest gyengébben, stzóval ez csak viszonyítás kérdése.
A vívást pedig ne hasonlítsuk már egy olyan sporthoz amiben hónapokon át tartó maximális helytállást igényel futamról futamra mind fizikailag mind szellemileg és egy aprócska hiba is tizedekbe kerülhet, ami súlyos pozíciókba.

F1890
#6 F1890 2016. augusztus 09. 22:20  
BP05:
Ja, nem is értem miért nem hozzák vissza Prostot, Mansellt, Laudát, Piquetet, Stewartot stb...hogy szarrá verhessék a mai mezőnyt.

hagyj a rizsával. kimi képes volt magához képest jó teljesítményt nyújtani, itt a kövi pl egy magyar vívó. úgyh nigel aki szerint 35 felett nem lehet hozni egy jó teljesítményt az állítólag stábja sikeresen cáfolta.

BP05
#5 BP05 2016. augusztus 09. 22:15  
F1890:
IMRE GÉZA 41 ÉVESEN olimpiai éremért vív, ennyit arról h nem lehet megújulni 35 évesen,kedves nigel SŐT MÁR AZ ARANYÉRT FOG MENNI

Ja, nem is értem miért nem hozzák vissza Prostot, Mansellt, Laudát, Piquetet, Stewartot stb...hogy szarrá verhessék a mai mezőnyt.

BP05
#4 BP05 2016. augusztus 09. 22:08  

Fura de a múltkor pont ugyanezt mondtam én is hogy ezért figyeltem fel rá annyira mert MSC-re emlékeztet az hogy szinte mindenki azt hitte hogy a nagyok majd gyorsan helyrerakják őket és hogy majd megmutatják nekik hogy merre hány méter ehelyett csúnyán megráncigálták a bajszukat, és megmutatták hogy velük bizony nagyon komiolyan számolni kell. Az már csak ráadás hogy ő is év közben került át egy jobb csapatba :)

Az 1 körös sebességén még javítania kéne, bár ha továbbra is képes lesz a közvetlen ellenfelei mögül indulva is legyőzni őket akkor még az sem feltétlen szükséges. Mások is voltak már előtte akik kompenzálni tudták az 1 körös hátrányukat és nagyon sikeresek lettek, szóval érdemes lesz rá nagyon odafigyelni még így is hogy az 1 körös tempója nem az igazi.

F1890
#3 F1890 2016. augusztus 09. 21:04  

IMRE GÉZA 41 ÉVESEN olimpiai éremért vív, ennyit arról h nem lehet megújulni 35 évesen,kedves nigel

SŐT MÁR AZ ARANYÉRT FOG MENNI

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 21:12

F1890
#2 F1890 2016. augusztus 09. 20:28  

sztem jobb, 18 évesen még sehol sem voltak a bajnokok, vettel is 19 évesen került a pódium tetejére

G0007
#1 G0007 2016. augusztus 09. 19:46  

kíváncsi vagyok mennyire váltja be azt amit sejtetni vél a tehetsége

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Valtteri Bottas

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához

62016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni