Csak Verstappen kapta meg az új Renault-motort

írta: M4Sport
2016. szeptember 16. 17:20
FOTÓ: ©xpbimages.com

A négy Renault-motoros versenyző közül csupán Max Verstappen kapta meg Szingapúrban a franciák új erőforrását.

A Renault erre a hétvégére 3 módosító pontot használt fel a még meglévő 21-éből, és Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató elmondása szerint a mostani az utolsó specifikációjuk a 2016-os szezonban. Egyelőre azonban csak egyetlen példány dübörög belőle a pályán: Max Verstappené – Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen és Jolyon Palmer még nem kapta meg az újítást, mely a Total új üzemanyagával egészül ki.

„Ez nem taktika, nem stratégia, nem előnyben részesítés. Kedveljük Maxot, de egyszerűen csak a normál motorcsere része volt” – indokolt az Autosportnak Abiteboul. „Az volt a terv, hogy Max ezen a hétvégén mindenképp megkapja az új motort, és most élvezheti is az előnyeit a három módosító pont elköltésének. Közben az összes motorunkat új, továbbfejlesztett üzemanyaggal használjuk, és elégedettek vagyunk a fejlődéssel. Max most kicsit többet profitál ebből, mint a többi három. Ők várhatóan majd Malajziában kapják meg az ugyanilyen fejlesztéseket.”

Abiteboul arra utalt, hogy Verstappen a többi renault-shoz képest más helyzetben van erőforrásai terén, hiszen a most megkapott motorja még csak a negyedik volt, miközben a többiek már korábban elérték ezt a számot, azaz náluk már csak egy büntetés nélküli cserére van mód.

A holland Abiteboul szerint Szingapúrban ezzel 0,1-0,2 másodpercet nyer körönként. „Nem akarok részletekbe bocsátkozni annak kapcsán, mi mindent változtattunk meg. Ez a szép a módosító pontos rendszerben: úgy vetjük be a pontokat, hogy közben nincs dokumentálva, mire fordítottuk őket. Próbáljuk megtartani magunknak. Egy olyan területről van szó, mely több lóerőt jelent, ezért a fejlesztés előnyt hoz. Tesztelni akartuk, megtudni pár dolgot a jövő évre, és egyelőre minden pozitív” – fogalmazott, hozzátéve az üzemanyaguk is teljesítményjavulást eredményez, emellett pedig a megbízhatóságon is javít.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet