Csapattársával ütközött – megbüntették

írta: M4Sport
2016. május 15. 21:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault dán pilótája, Kevin Magnussen 10 másodperces időbüntetést és két büntetőpontot kapott a Spanyol Nagydíj után, amiért a futam utolsó körében ütközött csapattársával, Jolyon Palmerrel. A szankció miatt változott a verseny végeredménye.

Magnussen lágy keverkeket kapott a futam utolsó szakaszára, márkatársa viszont keményebb vegyületen volt, nem meglepő tehát, hogy a dán sokkal jobb tempót diktált, és az utolsó körben utol is érte riválisát. Sőt az előzésre is elszánta magát, az utolsó lassítóban azonban ütközött Palmerrel – a közvetítésben ekkor villant fel egy pillanatra a sárga zászlós jelzés.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) természetesen kivizsgálta az ügyet és 10 másodperces időbüntetéssel sújtotta a dánt, aki ezen felül két büntetőpontot is kapott baleset okozásáért. A szankció a futam végeredményére is hatással volt, Magnussen ugyanis elveszítette a 14. helyet, ami a Sauber brazil pilótájának, Felipe Nasrnek az „ölébe hullott”.

A jelenleg érvényben lévő szabályrendszer értelmében az a versenyző, akinek összegyűlik a 12 büntetőpont, automatikusan eltiltást kap a következő futamtra. A büntetés letöltése után a büntetőpontjai lenullázódnak. Amennyiben számuk nem éri el a 12-t, egy évig ott maradnak pilóta neve mellett maradnak, majd törlődnek – Magnussen most kettőnél tart.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. május 15. 21:45  

Eleve nem értettem hogy került mögé, de még a maradék esélyt is sikerült elkúrni. Ezen kell fejlődnie Magnussennek, mert még dodzsemezik, amely jellemző volt rá 2014-ben. Sokan Maldonadoval voltak elfoglalva de a dán is csinált ostobaságokat.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.27. 16:56

Horner: Már csak a trükkös időmérős beállítás terén nagy a Mercedes előnye

Ha Rosberg és Hamilton összeakad, a Red Bull lecsapna a lehetőségre

22016.10.27. 15:56

Titkos adatok láttak napvilágot a 2017-es autókról

Ekkora javulást várnak a csapatok az autóktól és a motoroktól

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott