Csapatutasítás: Hamilton Schumacherék példájával riogat, de nincs beleszólása

írta: M4Sport
2016. július 04. 11:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

Toto Wolff a gondolattól is összeszorul a gyomra, Lewis Hamilton köszöni, nem kér belőle, Nico Rosberg viszont elfogadná. A Mercedesnek napjai vannak csak dönteni a csapatutasítás kérdésében.

A 2016-os évnek úgy vágtak neki, hogy az utolsó komolyabb ütközésük óta jó másfél év telt el. Lewis Hamilton és Nico Rosberg 2014-ben Spában koccant össze, és bár azóta történtek kisebb incidensek, a Mercedes vezetősége elégedett lehetett versenyzőivel. Aztán Barcelonában valóra váltak rémálmaik: a két bajnokaspiráns már az első körben kiütötte egymást a versenyből. Viszonylag könnyen lecsillapodtak a kedélyek, ám most az ausztriai utolsó körös baleset ismét indulatossá tette Toto Wolffékat.

A sportigazgató jelezte, el fognak gondolkodni azon, alkalmazzanak-e csapatutasítást a jövőben hasonló helyzetekben, mert kezd betelni a pohár. „Barcelonában sokkal könnyebb volt boldogulni ezzel, mivel előtte harminc versenyen át nem volt baleset. Az nyilvánvaló volt, hogy egyszer meg fog történni, de én naivan azt gondoltam, hogy megtanulták a leckét, és nem fordul elő újra. Most pedig itt vagyunk, újra megtörtént. Minden lehetőséget meg kell vizsgálnunk, és az egyik lehetőség az, hogy befagyasztjuk a sorrendet a verseny egy bizonyos szakaszán. Ez nem túl népszerű döntés, nekem is hánynom kell tőle, mert szeretném versenyezni látni őket, de ha a versenyzésük nem lehetséges ütközés nélkül, annak ez lesz a következménye” – figyelmeztetett Wolff.

A Mercedes párharcát eddig az (is) tette különlegessé, hogy – szemben a sportág történetében látott többi csapattársi versengéssel – a csapatutasítások itt alig idéztek elő feszültségeket. Ezzel szemben Didier Pironi és Gilles Villeneuve, vagy Ayrton Senna és Alain Prost között például komoly veszekedések kiváltó oka volt, hogy az egyik fél úgy vélte, a másik nem tartja magát az előzetes megállapodásokhoz (aki elsőként fordul, azé a győzelem).

Ezek alapján fölmerül, Wolff hiszi-e, hogy mindkét versenyzője egyformán tartaná magát az utasításokhoz. „Igen, és ezt csupa nagybetűvel írják le” – vágta rá határozottan.

Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Hamilton nem akarja, Rosberg elfogadná

Lewis Hamilton máris jelezte, nem tartja jó ötletnek a csapatutasításokat, a vezetőknek el kell fogadniuk, hogy tökéletes megoldás nem létezik, és a kevésbé rossz még mindig a szabad verseny. „Én versenyezni akarok. Gyerekkorom óta ez hajt. El akartam jutni az F1-be, versenyezni a legjobbakkal, a legjobbá válni, legyőzni másokat. Nemrég mutattak egy felvételt Michael Schumacher és Rubens Barrichello pár évvel ezelőtti itteni esetéről, amit szurkolóként csalódás volt megélni” – utalt a Ferrari csapatutasítására, melynek következtében a brazil a célegyenesben adta át győzelmét csapattársának 2002-ben Spielbergben.

„Sosem vágyhatunk ilyen csapatutasításokra. Toto és Niki részéről nagyszerű volt, hogy engedtek minket küzdeni, elvégre a versenyzésnek épp ez e lényege. Az ég nem mindig kék, semmi sem tökéletes, de az autóversenyzés ilyen. Minden mérnök és szerelő végigment a különböző kategóriákon, a Forma–Fordon, a Forma–Renault-n, láttak már jó és rossz dolgokat, és tudják, hogy az ilyesmi megesik. 300-as tempónál versenyzünk, és nem várható el, hogy ilyenkor mindig minden problémamentesen menjen. Remélem, hogy tovább versenyezhetünk egymással. A sport szeretete miatt ez az őszinte véleményem.”

A bajnokságot vezető Nico Rosberg eközben le tudná nyelni a csatázás tilalmát. „Toto és Paddy felel ezért. Én elfogadnám. Nincs ráhatásom erre” – nyilatkozta.

És hogy valóban nincs, azt maga Wolff is nyomatékosította. Mivel a silverstone-i futam már a nyakunkon van, az osztráknak és csapatának alig pár napja van dönteni a kérdésben. Elmondása szerint Hamilton és Rosberg véleménye pedig súlytalan a témában. „Most kicsit le kell higgadnunk, és a következő pár napban minden kiderül. Mivel a következő hétvégén is futam lesz, a jövő héten meg kell beszélnünk ezt valamennyi érintettel, és szeretnénk jó megoldást találni. Mi fogjuk meghozni a döntést, mely független lesz attól, a versenyzők mit mondanak. A döntés bármilyen irányú lehet, a lényeg, hogy elkerüljük a két autónk ütközését. Minden, ami szóba jöhet, napirenden van” – nyilatkozta.

Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Wolff senkit sem okol és mindenkit okol

Bár az FIA és a szakértők többségének véleménye szerint is Rosberg hibázott a baleset előtt, Toto Wolff jó csapatvezetőként nem kezdett ujjal mutogatni egyik versenyzőjére sem. „Egyszerűen ilyesmi nem történhet meg. Ehhez mindig két fél kell. És az ilyen mindig végződhet kettős kieséssel is. Az ütközés a csapat számára elfogadhatatlan” – hangoztatta.

„Itt semmi sem tisztán fekete vagy fehér. Nico hátrányban volt az autója miatt, próbált későn fékezni, de nem a normál íven, ami talán érthető is. Lewis kívülről érkezett, és ezzel állt elő az első ütközés. Én csak azt látom, hogy ők ketten összeütköztek. Nem akarok senkit sem okolni, mert valahányszor megnézem a videókat, valami új információra teszek szert. Megvan a személyes véleményem, azt el is fogom mondani, de csak az számít, hogy elkerüljük az ilyesmit.”

Hamilton megérti főnöke helyzetét. „Nyilván nem törekszem ilyesmire, nem akarok balesetbe keveredni. Láthatták, hogy a lehető legszélesebben fordultam el, még a fehér vonalon belül, szóval elég helyet hagytam. Három autó is elfért volna a belső íven. A csapat főnökeként nyilván kettős győzelemre vágysz, ez a mi célunk, és ez az én célom is – még ha én is akarok elöl lenni. Bizonyos körülmények miatt viszont most az történt, ami. Sok verseny van még előttünk, folytatódik a küzdelem. A bajnokságért harcolok, és egy így is marad. Remélem, hogy hasonló többé nem fordul elő, vagy legalábbis jóval kevesebbszer, mint ahányszor eddig idén megtörtént. Remélem, ez most ébresztőt fújt, és folytathatjuk a versenyzést” – tekintett a jövőbe.

Wolff végül kiemelte, a történteknek semmi hatásuk nem lesz a Rosberg szerződéshosszabbításáról folyó tárgyalásokra. „Nem, semmilyen. A szerződés hosszú távú döntés, nem befolyásolja egy versenyen történt baleset.”

Oszd meg!

34 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#34 Masters_Of_Hardcore 2016. július 06. 15:01  
VettelFactor:
Az mondjuk tényleg vicces, hogy mindig Hamilton sír, hogy legyen csapatutasítás, de kurvára nem ő vezeti a bajnokságot. Akkor mi a szarról beszélünk ? Amikor Nico-nak van 50 + pont előnye, akkor miért nincs csapatutasítás ? Miért várják meg mindig ameddig ez a nagyképű k.csög kerül elé a pontversenyben ? Akkor már lehet mondani Rosbergnek, hogy engedd el Lewist ? Vicc az egész, különben meg Hamilton is 1 álszent pilóta, amikor tőle kérték a Ringen, hogy engedje el Rosberget még 2014-ben szart a csapatutasításba. Idén Rosbi nem küzdött Monaco-ban, pedig lazán tönkre b.szhatta volna a kis primadonna futamát, mert ott valszeg nem lett volna előzés, ha Nico komolyabban védekezik. Hányok ezektől a dilettáns barmoktól... Legyen csapatutasítás, de akkor ne csak mindig akkor amikor Lewis érdekeit szolgálja. Nico mögé soha a büdös életben nem álltak még be, lehetett bármekkora pontelőnye. Kb. mint a RB Vettel esetében 2010-ben. Akkor ment a szardobálás feléjük, hogy micsoda szarházi csapat, hogy a németet tolják, holott Webbernek sokkal nagyobb eséje lett volna. A másik vicc a Hamilton tábor viselkedése, ha Nico valamikor kicsit kirakja Hamiltont rögtön megy a sírás meg hozzák a print screeneket. Csak azzal már nem nagyon foglalkoznak, hogy Lewis évekig csinálta ugyan ezt. Bahrain 2014, ahol 2-3x kirakta Nico-t a pályáról és nem rajta múlt, hogy ne legyen kocc. 2015 Amerika rajt, 2016 Kanada rajt és még hosszasan lehetne sorolni, hogy mikor volt rohadék és tolta le a másikat a pályáról. Idén végre kinőttek a német tökei és nem hagyja magát, ami ahhoz vezet, hogy bizony ütköznek a pályán. Láthattunk volna vagy 4-5 ilyet, mint idén csak eddig rajta múlt, hogy elkerülték a balesetet. Talán ezek után Hamilton is felfogja, hogy nem lehet mindenhova bevetődni, mert mennek mind a ketten a levesbe.

Mondja az akinek a kedvence 4 vbcímet szerzett a csapattársának az autója lassításával kurvanagy szoros versenyben. Ja és Vettel nem mutogatott a futamok végén meg nem üvöltött mint egy orángután a rádióban.. :D Ja és persze védjétek a kis nyihaj nicolettát, nem mintha különb lenne haminél.. ugyanúgy leszorítja ő is a pályáról... akkor miről beszéltek? :) Okádjátok Lujízt de kb ugyanezt eljátsza mindegyik... Úgy tesztek mintha csak egy ember lenne arrogáns. LOL...

GreenHonda
#33 GreenHonda 2016. július 06. 00:44  
fagyi:
Hát igen, csak az a baj, hogy ez a sport velejárója a kezdetektől. Bár nekem a Drs és a kis hang is elk*rja :D Valaki egyszer összeírhatná, hogy kb mi k*rja el és mi nem. Megérzésem szerint, sokkal hosszabb lenne az első lista :D

Csak nem mindegy hogy a szezon 6. futamán értelmetlenül történik vagy amikor már nincs matematikai esély

albutr
#32 albutr 2016. július 05. 20:08  
kimi-sebfan:
Hová jut a világ?Ez van! Nézd csak meg a Nationalelfet!Boateng,Khedira,Özil!Német csapatnak többet ér egy "angol"!

mondjuk a franciák sem különbek.

Mtom
#31 Mtom 2016. július 05. 09:02  
VettelFactor:
Az mondjuk tényleg vicces, hogy mindig Hamilton sír, hogy legyen csapatutasítás, de kurvára nem ő vezeti a bajnokságot. Akkor mi a szarról beszélünk ? Amikor Nico-nak van 50 + pont előnye, akkor miért nincs csapatutasítás ? Miért várják meg mindig ameddig ez a nagyképű k.csög kerül elé a pontversenyben ? Akkor már lehet mondani Rosbergnek, hogy engedd el Lewist ? Vicc az egész, különben meg Hamilton is 1 álszent pilóta, amikor tőle kérték a Ringen, hogy engedje el Rosberget még 2014-ben szart a csapatutasításba. Idén Rosbi nem küzdött Monaco-ban, pedig lazán tönkre b.szhatta volna a kis primadonna futamát, mert ott valszeg nem lett volna előzés, ha Nico komolyabban védekezik. Hányok ezektől a dilettáns barmoktól... Legyen csapatutasítás, de akkor ne csak mindig akkor amikor Lewis érdekeit szolgálja. Nico mögé soha a büdös életben nem álltak még be, lehetett bármekkora pontelőnye. Kb. mint a RB Vettel esetében 2010-ben. Akkor ment a szardobálás feléjük, hogy micsoda szarházi csapat, hogy a németet tolják, holott Webbernek sokkal nagyobb eséje lett volna. A másik vicc a Hamilton tábor viselkedése, ha Nico valamikor kicsit kirakja Hamiltont rögtön megy a sírás meg hozzák a print screeneket. Csak azzal már nem nagyon foglalkoznak, hogy Lewis évekig csinálta ugyan ezt. Bahrain 2014, ahol 2-3x kirakta Nico-t a pályáról és nem rajta múlt, hogy ne legyen kocc. 2015 Amerika rajt, 2016 Kanada rajt és még hosszasan lehetne sorolni, hogy mikor volt rohadék és tolta le a másikat a pályáról. Idén végre kinőttek a német tökei és nem hagyja magát, ami ahhoz vezet, hogy bizony ütköznek a pályán. Láthattunk volna vagy 4-5 ilyet, mint idén csak eddig rajta múlt, hogy elkerülték a balesetet. Talán ezek után Hamilton is felfogja, hogy nem lehet mindenhova bevetődni, mert mennek mind a ketten a levesbe.

Na vajon miert nincs csapatutasitas Rosberg elinyere, mert az elmukt evekben bemutatta, hogy meg ha oriasi elonyt kap Hamilton muszaki hibai miatt akkor sem kepes legyozni.
Iden is Hamiktonnak tobb szar hetvegeje volt mint tiszta es ebbol Rosbergnek sikerul 11 pont elonyt megtartania.

F1890
#30 F1890 2016. július 04. 22:45  
Lombardo:
Dehát vilgossá vált abban a pillanatban, hogy nem nyerhet vb címet, max ha MS ,egint eltöri a lábát. Ehhez képest nem tépte össze a szerződését, amint kiszállt az autóból, hanem még ott maradt 3 évig, tehát elfogadta ezeket a feltételeket. Az ő baja.

1 megfizették
2 vb-re minden évben esélye volt ha msc kurvára peches.
3 még mindig jobb pár futamot nyerni mint h esélyed sincs rá
4 valóban elfogadta a szerződést ettől még a ferrari egy görény volt akkoriban mert lazán vezették a vb-t, és mint szurkoló az ember nem is mondhatna mást, max ha elfogult

albutr
#29 albutr 2016. július 04. 22:24  
Lombardo:
Dehát vilgossá vált abban a pillanatban, hogy nem nyerhet vb címet, max ha MS ,egint eltöri a lábát. Ehhez képest nem tépte össze a szerződését, amint kiszállt az autóból, hanem még ott maradt 3 évig, tehát elfogadta ezeket a feltételeket. Az ő baja.

mivel a Ferrarinál nem is volt jobb csapat ahol dobogós helyezéseket érhetet el.2005-ben már nem volt olyan jó a Ferrari így Rubensnek sem volt már érdeke maradni.

Lombardo
#28 Lombardo 2016. július 04. 21:52  
F1890:
annyira egyetértett h fél futaig nem akarta elengedni majd a szerződésszegéssel "zsarolták" akkora előnnyel szánalmas volt ilyet kérni tőle. az meg h hosszabbított, mégis mi mást tett volna? űrhajó volt az autó máshol még kevesebb esélye volt. 01-ben vagy 02-ben már nem emlékszem de elég jól tolta csak kurvasok peche volt. ha fordítva történik a technikai hibák száma ő is bemákolhatott volna egy vb-t

Dehát vilgossá vált abban a pillanatban, hogy nem nyerhet vb címet, max ha MS ,egint eltöri a lábát. Ehhez képest nem tépte össze a szerződését, amint kiszállt az autóból, hanem még ott maradt 3 évig, tehát elfogadta ezeket a feltételeket. Az ő baja.

albutr
#27 albutr 2016. július 04. 21:40  
kimi-sebfan:
Hová jut a világ?Ez van! Nézd csak meg a Nationalelfet!Boateng,Khedira,Özil!Német csapatnak többet ér egy "angol"!

lassan már nem is lesz német a Nationalelfben,viszont a norvégok meg Priskinnel voltak elfoglalva hogy nem is igazi magyar.

akdestroyer
#26 akdestroyer 2016. július 04. 21:32  

Annyira vicces, ha Rosberg kitereli Hamiltont akkor fasza gyerek, VB alkat, ha Hamilton teszi ugyanezt akkor meg sunyi geci stb. Kezd unalmassá válni ez a Rózi seggnyalás, nem hiába tehet meg bármit a pályán, hatalmas erők állnak mögötte.

Bocsi a Vettelfactor színvonalú kommentért, ezt csak ellenpólusnak írtam, hogy helyrebillenjen az egyensúly. :D

F1890
#25 F1890 2016. július 04. 18:34  
Lombardo:
Barrichello is egyetérhetett a döntéssel és a csapatutasítással, hiszen még éveken át a Ferrarinál versenyzett.

annyira egyetértett h fél futaig nem akarta elengedni majd a szerződésszegéssel "zsarolták" akkora előnnyel szánalmas volt ilyet kérni tőle. az meg h hosszabbított, mégis mi mást tett volna? űrhajó volt az autó máshol még kevesebb esélye volt. 01-ben vagy 02-ben már nem emlékszem de elég jól tolta csak kurvasok peche volt.
ha fordítva történik a technikai hibák száma ő is bemákolhatott volna egy vb-t

Lombardo
#24 Lombardo 2016. július 04. 17:49  
F1890:
kurva nagy erok alltak barri mogott.nem akarta elengedni msct majd utolso korokben a szerzodeset atkutatva akartak kidobno ha nem teljesiti. na errol ennyit

Barrichello is egyetérhetett a döntéssel és a csapatutasítással, hiszen még éveken át a Ferrarinál versenyzett.

fagyi
#23 fagyi 2016. július 04. 16:43  
GreenHonda:
Na ezekkel kúrják el a sportot nem azzal hogy DRS van, meg kicsi hang

Hát igen, csak az a baj, hogy ez a sport velejárója a kezdetektől.

Bár nekem a Drs és a kis hang is elk*rja :D

Valaki egyszer összeírhatná, hogy kb mi k*rja el és mi nem. Megérzésem szerint, sokkal hosszabb lenne az első lista :D

Utoljára módosítva: 2016. július 04. 16:45

SANI{Ó
#22 SANI{Ó 2016. július 04. 16:37  

le lehetne fordítani a sok mellébeszélést?

tehát, ha Hamilton a továbbiakban meg merné közelíteni a megsegítettet, életbe lép a szerződés 876-ik oldalának 56-ik apróbetüs kitétele, miszerint Hamilton köteles vonatozni, ha azt parancsolják neki, még ha a csapat miatt került is hátrányba és ennek ellenére sokkal gyorsabb....

Utoljára módosítva: 2016. július 04. 16:47

albutr
#21 albutr 2016. július 04. 16:03  

az a szerencséjük hogy a Ferrari,RB le vannak maradva.

GreenHonda
#20 GreenHonda 2016. július 04. 13:55  
F1890:
kurva nagy erok alltak barri mogott.nem akarta elengedni msct majd utolso korokben a szerzodeset atkutatva akartak kidobno ha nem teljesiti. na errol ennyit

Na ezekkel kúrják el a sportot nem azzal hogy DRS van, meg kicsi hang

F1890
#19 F1890 2016. július 04. 12:55  

kurva nagy erok alltak barri mogott.nem akarta elengedni msct majd utolso korokben a szerzodeset atkutatva akartak kidobno ha nem teljesiti. na errol ennyit

hammertime
#18 hammertime 2016. július 04. 12:54  

Mondjuk abban is biztos vagyok, hogy ha Ham vezetné a VB-t és úgy került volna szóba a csapatutasítás, akkor azok prüszkölnének a leghangosabban, akik most azon problémáznak hogy miért nincs csapatutasítás.:)

guide
#17 guide 2016. július 04. 12:51  

A Merci egy űrhajó és egyetlen ellenfelük sincs a mezőnyben az idén.Ergo mindenképpen kettejük közül kerül ki a bajnok,akárhány pontot buknak is.
Csinálják csak a műsort nyugodtan,üssék ki egymást,harcoljanak,legalább van egy kis izgalom.Mind a két pilótának meg kell adni az esélyt,mert megérdemlik!A többin meg idegeskedjen Lauda,meg Wolff,ha egyáltalán idegesíti őket.

grabowsky78
#16 grabowsky78 2016. július 04. 12:50  

Mintha eddig nem lett volna csapat utasítás, úgy csinálnak! Kit néztek hülyének Wolffék????? Tavaly szerintem 150 ember azon dolgozott a mercinél, hogyan lehet megoldani, hogy egyáltalán ne találkozzon a 2 merci a pályán és mégis bejöjjenek 1-2-be! Idén csak azért nincs ez mert Hamilton vagy elrontotta a rajtokat vagy megkotlott a vas alatt és le volt maradva pontba!

Utoljára módosítva: 2016. július 04. 12:55

hammertime
#15 hammertime 2016. július 04. 12:46  
Konszpiresiszeoriz:
Nem dráma volt az hanem sportpolitika. Hatalmas erők álltak akkor Barrichello mögött és ezért tehette ezt meg ilyen feltünően. Természetesen azt elfelejtik hogy nem Schumi döntése volt ez és azt is hogy 3 leírom három futamgyőzelmet adott oda később ezért MSC Barrinak! De most a tegnapi esetnek semmi köze nem volt ehhez, csak ha Hamiltont szépen elengedte volna Rosbi!

"Hatalmas erők álltak akkor Barrichello mögött "

És mindig rá tudsz tenni egy lapáttal.:DDDDDDDDDDD

VB-ket miért nem nyerettek vele azok a hatalmas erők, hm? Ja, tudom, akartak azt is, csak nem sikerült az ördögi terv.:)

Utoljára módosítva: 2016. július 04. 12:49

Konszpiresiszeoriz
#14 Konszpiresiszeoriz 2016. július 04. 12:40  
Enzo:
Szeretem amikor rendre elokerul Schumi es Barichello esete, mert olyan jol emlekszik mindenki es olyan jo vele peldalozni! Egy dolgot azonban sokan elfeljtenek!! Barichello megkapta az utasitast, h ez jo volt-e abban a helyzetben, nem tudom. Azt viszont igen, h sok sok korrel a vege elott kapta, s boven lett volna ideje kevesbbe feltunoen intezni az elengedest. Csak ugye o mindig is szerette a dramat, csak es kizarolag ezert "emlekeznek" erre oly sokan es riogatnak vele minden egyes alkalommal. Azota 100 ilyen volt/lehetett, csak diszkretebb kivitelben. Szerintem...

Nem dráma volt az hanem sportpolitika.
Hatalmas erők álltak akkor Barrichello mögött és ezért tehette ezt meg ilyen feltünően.
Természetesen azt elfelejtik hogy nem Schumi döntése volt ez és azt is hogy 3 leírom három futamgyőzelmet adott oda később ezért MSC Barrinak!
De most a tegnapi esetnek semmi köze nem volt ehhez, csak ha Hamiltont szépen elengedte volna Rosbi!

Enzo
#13 Enzo 2016. július 04. 12:33  

Szeretem amikor rendre elokerul Schumi es Barichello esete, mert olyan jol emlekszik mindenki es olyan jo vele peldalozni! Egy dolgot azonban sokan elfeljtenek!! Barichello megkapta az utasitast, h ez jo volt-e abban a helyzetben, nem tudom. Azt viszont igen, h sok sok korrel a vege elott kapta, s boven lett volna ideje kevesbbe feltunoen intezni az elengedest. Csak ugye o mindig is szerette a dramat, csak es kizarolag ezert "emlekeznek" erre oly sokan es riogatnak vele minden egyes alkalommal. Azota 100 ilyen volt/lehetett, csak diszkretebb kivitelben. Szerintem...

almodopelikan
#12 almodopelikan 2016. július 04. 12:28  
Sebees:
Nagyon egyszerű a képlet! Hamilton soha nem fog beállni 2.-nak akár mit mond a csapat az teljesen idegen a mentalitásától ezért is szeretik annyian. Rosbergből meg hiányzik az a plusz amitől "Bajnok" lehet. Lehet hogy megnyeretik vele ezt a VB-t de nyomás alatt kerék kerék elleni küzdelemben nem tud jó döntéseket hozni. Ilyenkor nyer az intuíció az agyalással szemben. Verstapen lehet Bajnok, benne érzem a lehetőséget ami megvan Vettelben Alonsóban.

Jaja, pl most amikor nem állt félre a kis intuitívvel szemben, máris jön a keresztre feszítés. Ha meg beáll, akkor nem bajnok alkat.
A helyzet az, hogy én meg remélem, megtartja a tökeit, és Hamiltont minden gerinctelen húzásánál kilöki a picsába.

F1890
#11 F1890 2016. július 04. 12:24  

ahelyett h mindenki orulne h ilyen parazs futam volt mindenki hisztizik. en orulok h volt akcio a palyan. es sajnalnam h toto megfosztana mindenkit ilyen jo evadtol

fagyi
#10 fagyi 2016. július 04. 12:19  

A Mercedes be fog építeni egy limitert az utolsó 5 körre. Úgy sem veszélyeztet senki és mind a 2 autót le fogják korlátozni, mint a VSC-nél, hogy nehogy egymásnak menjenek :DDDDD De lehet, csak a 2. kocsiját :P

Én egyébként látok abban valamit, amit Verstappen mondott, mármint, hogy Hamilton kétszínű. Fingunk sincs mit gondol valójában :D

Utoljára módosítva: 2016. július 04. 12:21

Konszpiresiszeoriz
#9 Konszpiresiszeoriz 2016. július 04. 12:06  
Paberto:
Mikor sírt Hamilton csapatutasításért? Pont hogy ő van ellene. Monacóban sem szólt egy árva szót sem hogy Nico lassú, csendben tette a dolgát. Amúgy elolvastad a cikket is? Hamilton tábor meg elmondta tegnap rögtön a futam után hogy nem kéne büntetni Rosberget. Screenshotok is csak azok az agyatlan barmok kedvéért érkeztek akik még ezt is Hamilton nyakába akarták varrni. Olyan szinten tévúton jársz, hogy az már fáj. Ha ennyire képes vagy rosszul látni/félre értelmezni a dolgokat...mindegy, van az a szintű emberi butaság, aminél már mindegy.

Én csak azon rágtam be hogy Totoék nyomják a szart!

Mondják azt hiba volt összengedni a két pilótát oszt kész!

Paberto
#8 Paberto 2016. július 04. 11:59  
VettelFactor:
Az mondjuk tényleg vicces, hogy mindig Hamilton sír, hogy legyen csapatutasítás, de kurvára nem ő vezeti a bajnokságot. Akkor mi a szarról beszélünk ? Amikor Nico-nak van 50 + pont előnye, akkor miért nincs csapatutasítás ? Miért várják meg mindig ameddig ez a nagyképű k.csög kerül elé a pontversenyben ? Akkor már lehet mondani Rosbergnek, hogy engedd el Lewist ? Vicc az egész, különben meg Hamilton is 1 álszent pilóta, amikor tőle kérték a Ringen, hogy engedje el Rosberget még 2014-ben szart a csapatutasításba. Idén Rosbi nem küzdött Monaco-ban, pedig lazán tönkre b.szhatta volna a kis primadonna futamát, mert ott valszeg nem lett volna előzés, ha Nico komolyabban védekezik. Hányok ezektől a dilettáns barmoktól... Legyen csapatutasítás, de akkor ne csak mindig akkor amikor Lewis érdekeit szolgálja. Nico mögé soha a büdös életben nem álltak még be, lehetett bármekkora pontelőnye. Kb. mint a RB Vettel esetében 2010-ben. Akkor ment a szardobálás feléjük, hogy micsoda szarházi csapat, hogy a németet tolják, holott Webbernek sokkal nagyobb eséje lett volna. A másik vicc a Hamilton tábor viselkedése, ha Nico valamikor kicsit kirakja Hamiltont rögtön megy a sírás meg hozzák a print screeneket. Csak azzal már nem nagyon foglalkoznak, hogy Lewis évekig csinálta ugyan ezt. Bahrain 2014, ahol 2-3x kirakta Nico-t a pályáról és nem rajta múlt, hogy ne legyen kocc. 2015 Amerika rajt, 2016 Kanada rajt és még hosszasan lehetne sorolni, hogy mikor volt rohadék és tolta le a másikat a pályáról. Idén végre kinőttek a német tökei és nem hagyja magát, ami ahhoz vezet, hogy bizony ütköznek a pályán. Láthattunk volna vagy 4-5 ilyet, mint idén csak eddig rajta múlt, hogy elkerülték a balesetet. Talán ezek után Hamilton is felfogja, hogy nem lehet mindenhova bevetődni, mert mennek mind a ketten a levesbe.

Mikor sírt Hamilton csapatutasításért? Pont hogy ő van ellene. Monacóban sem szólt egy árva szót sem hogy Nico lassú, csendben tette a dolgát. Amúgy elolvastad a cikket is?

Hamilton tábor meg elmondta tegnap rögtön a futam után hogy nem kéne büntetni Rosberget. Screenshotok is csak azok az agyatlan barmok kedvéért érkeztek akik még ezt is Hamilton nyakába akarták varrni.

Olyan szinten tévúton jársz, hogy az már fáj. Ha ennyire képes vagy rosszul látni/félre értelmezni a dolgokat...mindegy, van az a szintű emberi butaság, aminél már mindegy.

Sebees
#7 Sebees 2016. július 04. 11:50  

Nagyon egyszerű a képlet! Hamilton soha nem fog beállni 2.-nak akár mit mond a csapat az teljesen idegen a mentalitásától ezért is szeretik annyian. Rosbergből meg hiányzik az a plusz amitől "Bajnok" lehet. Lehet hogy megnyeretik vele ezt a VB-t de nyomás alatt kerék kerék elleni küzdelemben nem tud jó döntéseket hozni. Ilyenkor nyer az intuíció az agyalással szemben. Verstapen lehet Bajnok, benne érzem a lehetőséget ami megvan Vettelben Alonsóban.

plman
#6 plman 2016. július 04. 11:49  

Na ha a merci elkezdi az utasítósdit onnantól én tuti nem nézem. mi értelme van? Rosbi valószínűleg úgy is teljesíti ha kérik rá Hamilton meg szarik majd bele ugyanúgy mint eddig is tette. Ha pedig Nico nem engedelmskedik akkor le van ugatva a feje, Ha meg Hamilton hagyja figyelmen kívül akkor semmi retorzió nincsen. tényleg kicsit úgyfest néha, hogy csapaton belül Hamiltonnak mindent lehet Niconak meg semmit se.

kimi-sebfan
#5 kimi-sebfan 2016. július 04. 11:46  
Konszpiresiszeoriz:
Toto ne toljátok má az emberek szájába a ganét! Próbáljátok elsimogatni a szart???? Be kellett volna a két Mercit hozni 1-2-be. Ha Rosberg tette volna ezt máris keresztre lenne feszítve. Addig nem lesz csapatutasítás,míg Luisz át nem veszi a vezetést a bajnokságban!!!!

Hová jut a világ?Ez van!
Nézd csak meg a Nationalelfet!Boateng,Khedira,Özil!Német csapatnak többet ér egy "angol"!

trialboj
#4 trialboj 2016. július 04. 11:43  

Miről beszél Rózi? Hol érné meg neki a csapatutasítás. Már szinte semennyi előnye nincs. És időmérőn nem tudja legyőzni Milton urat, szóval én úgy látom csak maga alatt vágja a fát ezzel.

Nézői szempontból ez a legrosszabb amit láthatunk, és ha rászánják magukat minden futamon a kiesésük lesz az a pont ahol a szurkolók fellélegeznek, és azt mondják, na és akkor most verseny,
Nagyon nagy szerencsénk volt hogy eddig nem, vagy csak nem nyíltan állították fel a sorrendet a mercisek, de ha nem érik be őket jövőre is, akkor ez tényleg egy rendkívül unalmas éra lesz :(

VettelFactor
#3 VettelFactor 2016. július 04. 11:34  

Az mondjuk tényleg vicces, hogy mindig Hamilton sír, hogy legyen csapatutasítás, de kurvára nem ő vezeti a bajnokságot. Akkor mi a szarról beszélünk ? Amikor Nico-nak van 50 + pont előnye, akkor miért nincs csapatutasítás ? Miért várják meg mindig ameddig ez a nagyképű k.csög kerül elé a pontversenyben ? Akkor már lehet mondani Rosbergnek, hogy engedd el Lewist ?

Vicc az egész, különben meg Hamilton is 1 álszent pilóta, amikor tőle kérték a Ringen, hogy engedje el Rosberget még 2014-ben szart a csapatutasításba. Idén Rosbi nem küzdött Monaco-ban, pedig lazán tönkre b.szhatta volna a kis primadonna futamát, mert ott valszeg nem lett volna előzés, ha Nico komolyabban védekezik. Hányok ezektől a dilettáns barmoktól... Legyen csapatutasítás, de akkor ne csak mindig akkor amikor Lewis érdekeit szolgálja. Nico mögé soha a büdös életben nem álltak még be, lehetett bármekkora pontelőnye. Kb. mint a RB Vettel esetében 2010-ben. Akkor ment a szardobálás feléjük, hogy micsoda szarházi csapat, hogy a németet tolják, holott Webbernek sokkal nagyobb eséje lett volna.

A másik vicc a Hamilton tábor viselkedése, ha Nico valamikor kicsit kirakja Hamiltont rögtön megy a sírás meg hozzák a print screeneket. Csak azzal már nem nagyon foglalkoznak, hogy Lewis évekig csinálta ugyan ezt. Bahrain 2014, ahol 2-3x kirakta Nico-t a pályáról és nem rajta múlt, hogy ne legyen kocc.
2015 Amerika rajt, 2016 Kanada rajt és még hosszasan lehetne sorolni, hogy mikor volt rohadék és tolta le a másikat a pályáról. Idén végre kinőttek a német tökei és nem hagyja magát, ami ahhoz vezet, hogy bizony ütköznek a pályán. Láthattunk volna vagy 4-5 ilyet, mint idén csak eddig rajta múlt, hogy elkerülték a balesetet. Talán ezek után Hamilton is felfogja, hogy nem lehet mindenhova bevetődni, mert mennek mind a ketten a levesbe.

Utoljára módosítva: 2016. július 04. 11:38

csaby_massa
#2 csaby_massa 2016. július 04. 11:31  
Konszpiresiszeoriz:
Toto ne toljátok má az emberek szájába a ganét! Próbáljátok elsimogatni a szart???? Be kellett volna a két Mercit hozni 1-2-be. Ha Rosberg tette volna ezt máris keresztre lenne feszítve. Addig nem lesz csapatutasítás,míg Luisz át nem veszi a vezetést a bajnokságban!!!!

+1

Konszpiresiszeoriz
#1 Konszpiresiszeoriz 2016. július 04. 11:24  

Toto ne toljátok má az emberek szájába a ganét!
Próbáljátok elsimogatni a szart????
Be kellett volna a két Mercit hozni 1-2-be.
Ha Rosberg tette volna ezt máris keresztre lenne feszítve.
Addig nem lesz csapatutasítás,míg Luisz át nem veszi a vezetést a bajnokságban!!!!

Utoljára módosítva: 2016. július 04. 11:25

HairHungary