Csapatutasítás: Horner szerint a Mercedes jól csinálja

írta: M4Sport
2016. június 14. 17:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Helyesen teszi a Mercedes, hogy hagyja szabadon küzdeni egymással a Kanadában újra koccanó Lewis Hamiltont és Nico Rosberget – véli Christian Horner. De mi a helyzet a Red Bull csapatutasításával…?

A Spanyol Nagydíjon 2012 óta először nullázott a Mercedes, miután az első körben Lewis Hamilton támadás közben összeütközött a rossz motormódban lassuló Nico Rosberggel. Két héttel később Monacóban a két versenyző elkerülte egymást: Rosberg a csapat kérésére átadta pozícióját a jóval gyorsabb, s később nyerő csapattársának. Kanadában viszont jött a következő csata: Hamilton rossz rajtja után olyan későn fékezett az első kanyar előtt, hogy összeért a bajnoki éllovassal, aki ezután a fűre kényszerült.

Toto Wolff korábban elmondta, szigorúan tilos az újabb ütközés csapatuknál, s ha a közeljövőben újra előfordulna, a csapatutasítás eszközéhez nyúlnának. Christian Horner – aki korábban maga is élt át hasonló házon belüli csatát, s időnként maga is kénytelen volt utasítani versenyzőit – elismeréssel beszélt a rivális hozzáállásáról. „Kemény versenyzés volt. Én nem látom ezt kellemetlennek. Két srác a világbajnoki címért harcol, akik egy centit sem engednek a másiknak. Ez jó” – nyilatkozta Horner, aki állítja, Wolff helyében ő is hagyná csatázni versenyzőit.

„Kétlem, hogy eszükbe jutna, hogy ők csapattársak. Ők egymás legnagyobb ellenfelei. A céljuk a bajnoki trófea, és versenyben vannak. Hacsak nem bélyegzed valamelyiküket második számú versenyzőnek, akkor hagynod kell versenyezni őket.”

Más kérdés, hogy Montrealban éppen Hornerék adtak ki csapatutasítást a verseny korai szakaszában. A Daniel Ricciardo elé Rosberg kicsúszása után keveredő Max Verstappennek jelezték, ne tartsa föl a nála jobb tempóra is képes ausztrált. A holland azonban nem állt félre, inkább fokozta tempóját.

„A verseny azon szakaszában úgy tűnt, Maxnak sokkal komolyabb gondot okoznak a gumik, mint Danielnek, Daniel pedig gyorsabbnak tűnt nála. Aztán jött a virtuális biztonsági autó, és Max DRS-távolságon kívülre húzott el tőle, így nem volt szükség közbeavatkozni” – magyarázta a csapatfőnök.

Majd a kérdésre, nincs-e megszabott határidő arra, hogy egy versenyző végrehajtson egy csapatutasítást, hozzátette: „Figyelmeztettük őt. Aztán jött a virtuális biztonsági autó, és elhúzott, ezért visszavontuk az utasítást. Nagyon figyelmesen tanulmányozzuk az esetet.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#1 trialboj 2016. június 14. 20:30  

Jobb lenne ha inkább csendben maradnának, és csak abban az esetben kotnyeleskednének bele a pilóták versenyébe ha tényleg feltartja 1ik a másikat, és nem csak 1 pizícióról van szó.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

112016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik