Csapatváltás kilátásban: Magnussen a Haasnál folytatja? (frissítve)

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. november 09. 09:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hamarosan a Hasszal köthet szerződést 2017-re Kevin Magnussen – értesült az Autosport. Miközben a Renault továbbra sem talált csapattársat Nico Hülkenbergnek, a dán úgy tűnik, nem vár tovább.

Mexikóban kapott szárnyra a hír: a Renault által bizonytalanságban tartott Kevin Magnussen tárgyalásba kezdett a Haasszal. Ezt később Günther Steiner, az amerikaiak csapatfőnöke is megerősítette, a Renault pedig jelezte, természetesnek tartja, hogy versenyzője más lehetőségeket is számításba vesz – mivel szabadon igazolható, ennek nincs is akadálya.

Az Autosport most arról számolt be, hogy az elmúlt két hétben folytatott tárgyalások mostanra odáig jutottak, hogy a dán máris készen áll egy egyéves szerződés aláírására. Más források arról számoltak be, a dán valójában több évre (a Motorsport szerint kettőre) ír alá velük, az erről szóló bejelentésre pedig napokon belül sor kerülhet.

A Renault-nak jó ideig opciós joga volt a Magnussennel való hosszabbításra, ennek határidejét még további két héttel ki is tolták, ám döntés azóta sem született. A versenyző többször is elégedetlenségének adott hangot ennek kapcsán, s jelezte, nem kívánja megvárni a szezon végét, mert nem szeretne olyan helyzetbe kerülni, mint két éve a McLarennél.

A franciák az Autosport szerint nem őt tekintik első számú jelöltnek másik ülésükre, noha az enstone-i mérnökök állítólag szívesen folytatnák vele a munkát.

Magnussen a váltással Romain Grosjean csapattársa lehet – Esteban Gutiérrezt válthatja a Haasnál, akinek teljesítményével az istálló nem volt elégedett idén. A mexikói még pontot sem szerzett. Magnussen már egy éve, Gutiérrez kiválasztása előtt is a radarjukra került, Steiner elmondása szerint pedig a kapcsolatot azóta is tartották.

Nagy kérdés, mindezek ismeretében mit lép a Renault. Esélyesnek többek között Esteban Ocon és jelenlegi versenyzőjük, Jolyon Palmer számít második ülésükre, ám előbbi versenyzőről úgy tudni, a Force Indiánál köthet ki. Rajtuk kívül Felipe Nasr, Esteban Gutiérrez és Pascal Wehrlein is elérhetőnek tűnik.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#4 GreenHonda 2016. november 10. 12:20  

Annyira azért nem rossz Gutierrez, Sutilt mekkorának tartják aztán egálban volt vele, na mindegy:) Idén meg mindig ott verte Grosjeant ahol esélyük nem volt pontot szerezni, nem megy rosszul

khristiank
#3 khristiank 2016. november 09. 18:35  

hát a szuperlatívusz Giuttinál csak jobb lehet! Jobb is

albutr
#2 albutr 2016. november 09. 18:04  

Gutierreznél biztos hogy jobb válaszás lenne.

Balrog
#1 Balrog 2016. november 09. 09:46  

AS fórumon van egy francia, aki általában jól értesült a Renaultval kapcsolatban, ő tegnap annyit írt, dühítő, hogy még egy gyári csapatnak is a pénz számít elsősorban. szóval gyanítom, hogy a Palmer-Nasr-Gutierrez hármasból fog kikerülni a győztes

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

42016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra