„Cserbenhagytuk a Forma–1-et”

írta: M4Sport
2016. augusztus 15. 18:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jenson Button úgy érzi, a Mercedes ellenfelei cserbenhagyták a Forma–1-et, hiszen nem készítettek olyan autót, amivel meg tudják szorongatni a stuttgartiakat, az ő házon belüli küzdelmük pedig nem olyan érdekes, mint a különböző csapatok versenyzőinek harca.

Még csak a szezon első fele telt el, de már kijelenthető, hatalmas meglepetés lenne, ha nem a Mercedes nyerné a gyártók bajnokságát, valamint nem Lewis Hamilton és Nico Rosberg küzdelme döntene az egyéni címről. Bár kettejük párharca egyelőre izgalmasan alakul, Button szerint a Forma–1 sokkal jobban járna, ha nem egy házon belüli csata döntene a győzelem sorsáról.

2009 világbajnoka úgy érzi, ez az összecsapás nem generál kellő érdeklődést, így a sportra sem terelődik akkora figyelem, mint a „kettős csatát” hozó években, erről azonban nem a Mercedes, hanem a riválisok tehetnek. „Nem vagyunk érintettek ebben a küzdelemben, és nem mozgat meg, ki nyer, ki veszít. Nekem az a legfontosabb, hogy több csapat is az élen harcoljon, mert a sportnak nem arra van szüksége, hogy két azonos autóban ülő srác küzdjön a győzelemért” – kezdte Button.

„Szükségünk van arra, hogy több gyártó és több csapat is érdekelt legyen ebben a küzdelemben, és ez az a pont, ahol cserbenhagytuk a sportot, hiszen nem végeztünk elég jó munkát. Mindenki szereti az olyan versenyeket, mint a barcelonai volt, ahol négy autó harcolt a győzelemért. Ez olyasmi, amire nem igazán volt példa az előző három évben. Remélem, a jövőben gyakoribb lesz” – folytatta.

Button most sokakhoz hasonlóan a 2017-es szabálymódosításokban bízik, melyek lévén komoly változásokról beszélünk, megkavarhatják az erősorrendet. „Miért annyira jók? Nem tudom. Ha tudnánk, akkor már mind olyan jók lennénk, mint ők. Rengeteg tehetséges ember dolgozik náluk, és talán a szabályok is a kezükre játszanak. El lehet kapni őket a következő szezonban? Talán. Talán. De nem hiszem, hogy az erőforrásuk sokkal jobb lenne, mint például a Ferrarié. Remek az autójuk, az egész csomag fantasztikus. Nem hiszem, hogy csak a motor miatt lennének ennyire jók, hiszen sok másik csapat is azt használja, és ők mégsem olyan gyorsak” – magyarázta.

Bár Button továbbra sem rendelkezik érvényes szerződéssel, azt is megkérdezték tőle, a McLaren ott lehet-e az esélyesek között a 2017-es évben. „Nagyon nehéz megmondani, ki hol lesz” – jelezte diplomatikusan, majd hozzátette: „Azt kijelenthetjük, hogy az első három csapat nagyon erős lesz a következő szezonban is. Remélem, a McLaren-Honda harcolhat velük. Ha a csapattagokra és az idei fejlesztésekre gondolok, akkor igen. Nem tudom, fejlesztések szempontjából hol lesz az autó 2017-ben, de rengeteg tehetséges emberünk van, akik nagyon jól dolgoznak.”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. augusztus 16. 21:58  

sajnos sok igazság van benne.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa