Csirkekaland törés nélkül – Ericsson mázlista volt

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 11:53
FOTÓ: ©Marcus Ericsson/Twitter

Viszonylag ritka, hogy egy csirke legyen a Forma–1-ről szóló cikkek egyik szereplője – most ez is kipipálva. A szárnyas áldozata szerencsésnek érzi magát, hogy semmijét nem törte el…

Azért azt biztosan nehéz lenne feldolgoznia egy F1-es versenyzőnek, ha egy csirke miatt kellene kihagynia a soron következő futamát… Marcus Ericsson nagy szerencséjére nem szembesült efféle kihívással – de igencsak közel került hozzá.

A Sauber versenyzője szerdán számolt be arról, hogy a héten kerékpáros balesete volt Thaiföldön, melyet egy úton keresztülfutó csirke idézett elő. A svéd elmondása szerint 45 km/órás tempóval haladt, amikor ütközött a madárral, ám az esetet megúszta pár horzsolással.

Csütörtökön Sepangban részletesebben is mesélt az újságíróknak nem mindennapi esetéről. „Egy kanyarhoz érkeztem, és egyszer csak ott volt egy nagy csirke. Épp átfutott az úton, én pedig nekimentem” – mondta Ericsson, aki kezén és karján sérült meg. „Egyből az aszfaltra estem. A biciklim kereke eltört, eléggé nagy esés volt. A földre estem, lett pár horzsolásom, de nagy szerencsém volt, hogy semmim sem tört el. Negyvenöt kilométer/órával mentem. A csirke meg végül továbbfutott.”

Ericssont azonnal kivizsgáltatták, hogy veszélyben forog-e a hétvégi szereplése. „Azon a helyen van egy sporthotel, melynek klinikája is van. Jó, hogy el tudták látni a sebeimet és kitisztították őket. Ilyen tempónál elég könnyen eltörheted a kulcscsontodat vagy valami mást, szóval igazán szerencsés vagyok. Ezek csak karcolások. Rosszabbul néz ki, mint amilyen valójában. Csak elővigyázatosságból ez a sok kötés, hogy ne fertőződjön el. Az első két napon kissé kellemetlen volt, de már száz százalékig rendben vagyok” – jelentette.

Az újságírók persze nem szalasztották el az alkalmat, hogy föltegyék a pályafutásuk során eddig alighanem sosem föltett kérdést: miért futott át az a csirke az úton? „Nem tudom. Ez itt a nagy kérdés!” – felelte Ericcson nevetve.

A kanadai mormoták és sirályok, a szingapúri óriásgyík és a mostani csirke után mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, milyen állat követel helyet magának legközelebb az F1-es hírek között…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”