Damon Hill tudja, milyen veszélyes az autóversenyzés

írta: Motorsportal
2003. június 11. 13:38
A Formula-1 mindig is veszélyes sportág volt. Annak ellenére, hogy a biztonsággal kapcsolatos kérdésekre nagy hangsúlyt fektetnek, teljesen mégsem lehet kizárni a kockázatot.

Bár a sérülések szerencsére sokkal ritkábbak, mint korábban, és a legendás Ayrton Senna 1994-ben bekövetkezett halála óta Formula-1-es versenyen egyetlen pilóta sem vesztette életét, a kockázat minden egyes megtett körben jelen van.

Damon Hill úgy véli, hogy a félelem minden pilóta tudatalattijában ott lakozik.

"A félelem már millió évekkel ezelőtt is ismert érzés volt, és azóta ez segít átvészelni a veszélyes pillanatokat. Két dolog történhet ha fél az ember: vagy rettegni kezd és nem tud mit kezdeni ezzel az érzéssel, vagy kihasználja ezt az állapotot, hogy sikeresen átvészelje az adott helyzetet. Az autóversenyzők veszélynek teszik ki magukat, hogy életben maradhassanak" – mondta Hill a BBC-nek adott interjújában.

"Az adrenalin nagyon fontos a pilóták számára, hogy maximálisan tudjanak teljesíteni" – folytatta a legendás Graham Hill fia.

Mivel minden pilóta tisztában van a hivatásával járó veszélyekkel, így nem okoz problémát nekik, hogy egy-egy balesetet követően újra beüljenek versenyautóik volánja mögé. Hill 1994-ben szemtanúja volt csapattársa halálának, ami nagyon megviselte őt. Mégis úgy döntött, hogy folytatja Formula-1-es pályafutását.

"Egy balesetet követően természetesen mindig kicsit megijed az ember, de én annak ellenére pályafutásom folytatása mellett döntöttem, hogy tisztában voltam azzal, mit vállalok. Amikor valaki beül az autóba, tisztában van az ezzel járó kockázatokkal, vagy legalábbis ismernie kell őket, és ennek tudában kell elindulnia és elfogadnia ezt a rizikót."

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt