„Daniel elégedetlen volt? Tényleg? Beszélni fogok vele”

írta: M4Sport
2016. augusztus 01. 10:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Esteban Gutiérrezt meglepte, hogy Daniel Ricciardo őt tartja a kék zászlók legnagyobb figyelmen kívül hagyójának. Elbeszélgetne az ausztrállal.

„Ő a kedvencem, imádom ezt a fickót” – kiáltott a rádióba ironikusan Daniel Ricciardo, miután nagy nehézségek árán sikerült leköröznie Esteban Gutiérrezt a hockenheimi verseny hajrájában. „Ne aggódj, mindenkivel ezt csinálja, nem csak veled” – próbálta nyugtatgatni az ausztrált versenymérnöke.

Ricciardo a versenyt követő sajtótájékoztatón aztán kijelentette: bár kedveli a Haas versenyzőjét, a lekörözéseknél vele van a legtöbb probléma, mert előszeretettel veszi semmibe a kék zászlós figyelmeztetéseket. Egy héttel korábban a Hungaroringen büntetést is kapott, mert több mint egy körön keresztül feltartotta Lewis Hamiltont. A brit akkor középső ujja felmutatásával „mondott köszönetet” gesztusáért…

Gutiérrez már a brit kritikáját is jogtalannak érezte – Ricciardo kijelentésén pedig most egyenesen meglepődött. „Daniel elégedetlen volt? Tényleg? Rendben. Beszélni fogok vele” – reagált, amikor szembesítették a bírálattal. „Meglepődtem, mert természetesen láttam, hogy mögöttem van, de akkor még egészen messze volt. Egy idő után visszavettem, nagyjából két másodpercet vesztettem ezzel. Általában minden tőlem telhetőt megteszek, nem áll szándékomban senkit blokkolni. De ha nem elégedett, akkor felkeresem és beszélek vele, mert én nem akarok senkinek semmi rosszat.”

Gutiérrez elárulta, csapata valójában arra figyelmeztette őt, hogy túlságosan vajszívű az élen állókkal a lekörözéseknél, és ezzel túl sok időt veszít. Ez is befolyásolta hozzáállását. „A csapatom valójában gyakran mondogatja, hogy túl könnyelmű vagyok, ezért azt mondtam, rendben, megpróbálom jobban csinálni, a lehető legkevesebb időt veszíteni. Ez a versenyzés része: harcolsz és mindent megteszel. Én akkor épp szuperlágy gumin voltam, ő pedig nagyon lassan ért utal. Amikor láttam, egy másodperccel volt mögöttem. Nagyon visszavettem, és a kettes kanyarban el is engedtem őt.”

„Furcsa ez, de mint mondtam, meg fogom beszélni vele. Az én helyzetemet is meg kell érteni. Minden tőlem telhetőt megteszek, és szó sincs arról, hogy nem engedem el őt. Egyszerűen csak vártam, hogy kicsit közelebb érjen, teljesen elvettem a lábam a gázról, és hagytam, hogy megelőzzön a kettesben” – magyarázkodott Gutiérrez.

Végül arról is beszélt, hogy Lewis Hamiltonnal már tisztázták a hungaroringi esetüket. „Volt egy beszélgetésem Lewisszal. Akkor büntetést kaptam – mit tehetnék? Levontam a következtetéseket, és most nem büntettek meg. Semmi rosszat nem csináltam, nem blokkoltam őt. Ami Lewis mutogatását illeti, már megoldottuk a dolgot. Teljes mértékben elrendeztük, ő pedig elégedett volt a magyarázatommal. Ő bocsánatot kért, én pedig elmondtam a saját álláspontomat.”

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#4 albutr 2016. augusztus 01. 22:17  
csaby_massa:
valahogy nem fog hiányozni ez a srác, remélem nem fizeti be magát jövőre is.

lehet hogy jövőre jön Leclec.

albutr
#3 albutr 2016. augusztus 01. 22:16  

azért ez durva.

csaby_massa
#2 csaby_massa 2016. augusztus 01. 16:39  

valahogy nem fog hiányozni ez a srác, remélem nem fizeti be magát jövőre is.

Zasalamel
#1 Zasalamel 2016. augusztus 01. 11:48  

Biztos ő is tiszteletlen volt.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához