De hogy került polip Kvjat autójára?

írta: M4Sport
2016. október 07. 13:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az óriásgyíkokat és sirályokat már kezdjük megszokni – de hogy kerül ide egy polip? Danyiil Kvjat megmagyarázta furcsán hangzó rádiós beszélgetését…

„Ó, ne, a polip visszatért!” – kiáltotta a rádióba Danyiil Kvjat az első szuzukai szabadedzésen, majd megnyugtatott: „Elég kicsike – ez egy polip bébi.” Mérnökén kívül aligha volt a világon ember, aki értette, miről is beszél. Aztán az edzés alatt Ted Kravitz, a Sky Sports boxutcai riportere nyomozásba kezdett, s kiderítette, gumidarabkákról lehet szó, melyek autója antennájára ragadva formáznak tengeri élőlényt.

A kijelentésével az figyelem középpontjába került Kvjat megerősítette feltételezése helyességét, és azt is elárulta, hogy a történet előzményét egy 2014-es Toro Rossó-s esete jelenti, amikor Sanghajban olyan gumidarab ragadt az antennájára, amely megnyúlva egy idő után már majdnem a sisakját kezdte kopogtatni… „Úgy tűnik, elég népszerű lett” – nyilatkozta híressé vált polipjáról. „Ez még 2014-ben Kínában kezdődött, a csapatnál töltött első évemben. Az egy nagy polip volt, a mostani csak egy kicsi. A gumidarabkák nekirepülhetnek az antennának, és elég naggyá válhatnak. Kínában majdnem ütötte már a szemellenzőmet, ezért eléggé bosszantott. Küzdöttem is vele. Ma csak egy bébiről volt szó, éppen csak megszületett…” – viccelődött.

„Megkérdeztem a csapatot, emlékeznek-e rá. Már akkor is vicces volt, de ma is az. Elég furcsának tűnhettem a rádióban… Az ebédszünetben a csapat mondta nekem, hogy mennyire felkapták a polipos mondatomat. Csak egy vicc volt a mérnökeimmel, de úgy tűnik, bejárta a világot.”

Kvjat azonban nemcsak régi pajtása visszatérése miatt volt jókedvű pénteken. „Ez egy jó nap volt. Az első edzés jó volt, egyből jónak éreztem az autót, aztán volt egy kis problémánk a két edzés között a beállítások miatt, de rendben volt minden. Minden feladatot teljesítettem, futottam hosszú etapokat, szóval felkészültünk. Még finomhangolni kell az autót, de egyelőre nem tudjuk, milyen idő lesz. Érdekesnek ígérkezik” – tekintett előre.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ