De la Rosa: A McLaren jobban jár, ha már most 2017-re fókuszál

írta: M4Sport
2016. január 04. 12:33
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren jobban jár, ha már a mostani év elején a 2017-es autójára fókuszál inkább – véli a csapat korábbi versenyzője. Pedro de la Rosa a társak által magára hagyott csatárként jellemezte Fernando Alonsót, aki viszont szerinte ér még el nagy sikereket az F1-ben.

Pedro de la Rosa 2003 és 2011 között tesztversenyzőként szolgált a wokingiaknál (2010-ben egy évre távozott), tehát jól ismeri a csapatot, ám elmondása szerint a McLaren tavalyi mélyrepülésére ő sem számított. „Soha az életben nem vártam volna, hogy a McLaren-Hondának ennyire gyenge éve lesz. De talán ez annak köszönhető, hogy a Honda inkább Japánban dolgozik, és elhatározta, hogy a saját embereiben bízik, mintsem Európából hozzon szakembereket, akiknek már van tapasztalatuk a hibridtechnológia, a modern F1-es turbómotorok terén. Emiatt egyszerűen elnyúlik a tanulási időszak” – vélekedett a spanyol.

De la Rosa amondó, volt csapata 2016-ban már apróbb sikerekkel is elégedett lehet – de figyelmét érdemesebb lenne a változást hozó 2017-re fordítania. „Rendszeresen a legjobb tízben lenniük az időmérő edzésen, és egy dobogós helyezést szerezni” – felelte a kérdésre, mik lehetnek a McLaren idei céljai. „Most lerakhatják a 2017-es bajnokság alapjait. De szem előtt kell tartaniuk, hogy a bajnokságért csak 2017-ben, nem pedig 2016-ban szállhatnak harcba. Emiatt a 2017-es autójukra és motorjukra kell helyezniük a hangsúlyt már az idei év elejétől. Ne feledjük, két év múlva komoly változások lesznek a technikai szabályzatban, és minél hamarabb kezdesz ezzel foglalkozni, annál jobb.”

A 44 éves volt versenyző az As című lapnak azt is elárulta, továbbra is hiszi, hogy barátja, Fernando Alonso visszatér még a győztesek útjára. „Meggyőződésem, hogy Fernando újra nyer majd versenyeket. Továbbra is tehetséges és éhes a sikerre. Tapasztalatból tudom, hogy egy versenyző sosem beszél a visszavonulásról. És minél nehezebb egy projekt, ő annál inkább motiváltabb, mert Fernando már csak ilyen. Egy igazi harcos” – magyarázta honfitársáról.

A tapasztalt spanyolt végül arra kérték, értékelje a mögöttünk hagyott 2015-ös évet, s hogy mely versenyzők milyen benyomást tettek rá. „Lewis Hamilton egy művész – annak jó és rossz értelmében is. Alonso számomra olyan középcsatár benyomását keltette, aki egyetlen passzt sem kapott. Vettel pedig egy nagy motivátor. És Max Verstappen? Ha egy versenyző meglátja őt a visszapillantójában, fejfájásra számíthat” – összegzett De la Rosa.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

NYA.
#2 NYA. 2016. január 04. 20:19  

Idén még nincs rá esély,de jövőre ott kell lenni az elsők között.Össze kéne pakolni azon a Honda motoron egy szuperszónikus energia visszanyerő rendszert.

Zasalamel
#1 Zasalamel 2016. január 04. 12:50  

Amíg a Merci kakaskodik a 2017-es szabályok ellen, addig nem lesznek tisztázva a szabályok sem, sőt az sem kizárt h csúszhatnak vagy nem lesz változás sem.

Így meg kb lehetetlen előre készülni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"