De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 25. 12:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Megérdemelten lenne világbajnok Nico Rosberg – jelentette ki Bernie Ecclestone, aki a németről tett hétvégi kijelentése kapcsán kényszerült magyarázkodni.

„Ha Nico nyeri a bajnokságot, az jó lesz neki, talán jó lesz a Mercedesnek, de nem biztos, hogy a sportágnak is, mert róla semmit sem lehet írni.” Bernie Ecclestone sosem volt a meggondolt és „politikailag” korrekt nyilatkozatok embere, ám ezen, a brit Daily Mail által idézett nyilatkozatával Niki Lauda szerint ismét sikerült túllőnie a célon.

A Mercedes tanácsadója úgy látja, nem éppen sportszerű efféle „gyomrost” bevinni a bajnokság éllovasának a szezonhajrá idején. „Ez a kritika a lehetséges világbajnokkal, Nico Rosberggel szemben erős túlzás. Ezenkívül nem is sportszerű a bajnokság ezen szakaszában” – elégedetlenkedett az osztrák.

Az ügyet fölkapó német bulvárlap, a Bild föltette a kérdést Ecclestone-nak, mi a problémája Nico Rosberg személyével. „Sajnálom, hogy ez az újság (ti. a Daily Mail – a szerk.) csak a felét írta meg annak, amit mondtam. Semmi bajom Nicóval. Elmondom, mit mondtam az angol újságíróknak! Nico egy kiváló versenyző, de Lewis a világ minden táján nagyszerű nagykövete a Forma–1-nek” – felelte Ecclestone.

Egyúttal azt is cáfolta, hogy Rosberg vereségét kívánná. „Rosberg megérdemelten lenne világbajnok, hiszen ha nyerne, az azt jelentené, hogy ő gyűjtötte a legtöbb pontot, azaz jó munkát végzett a pályán” – szögezte le. Majd jött a „de”. „Nézzék meg, Lewis milyen munkát végez a pályán kívül! Talkshow-kba megy, mindig ott a vörös szőnyegen, az egész Forma–1-et elviszi a világban mindenhová. Ez nagyszerű az F1 számára, és a sportág népszerűsítése szempontjából az én szememben nincs nála jobb.”

Hogy a sportágnak valóban a vörös szőnyegen van-e a helye, résztvevői pedig csak akkor lehetnek igazán érdekesek, ha ők is ott sétálgatnak, arról persze lehetne vitázni. Ecclestone azonban már sokadszor teszi egyértelművé, hogy kicsit sem elégedett a „paddockba bezárkózó” versenyzők PR-munkájával. Korábban Rosberg mellett a közösségi médiától ódzkodó, a magánéletét féltve őrző Sebastian Vettelt is többször bírálta. A négyszeres bajnok ugyanakkor szintén jegyezte már meg: Ecclestone sem számít éppen a közösségi média és az F1-es PR nagymesterének…

Oszd meg!

15 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#15 albutr 2016. október 26. 21:14  

az igaz hogy Hamiltont jobban el lehet adni.

f1m12
#14 f1m12 2016. október 26. 15:56  
cybergyerek:
és #7 F1M12 kérdem én, hogy ha egyszer állandóan megy a vita hamiltonról az ilyen-olyan dolgai miatt, akkor már végső soron nem elérte a célját (akár tudatosan, akár nem)? dehogynem. lehet rizsázni, hogy rosberg milyen jó fiú, milyen aranyos a családja, milyen jóképű, de nem igazán hozza lázba az embereket sem pozitívan, sem negatívan, nem ad okot nagy érdeklődésre semmiképp. és akkor így a végére annyi kulisszatitkot hadd áruljak el (talán nem haragszanak meg rám), hogy speciel a motorsprtalon bizony hamilton szokta az egyik legtöbb kattintást generálni. a többi internetes oldalról nincs infóm, de gyanítom, ott sem lehet nagyon másképpen. egyszerűen azért, mert vagy pozitívan, vagy negatívan, de érdekli az embereket, szeretnék dicsérni, kiröhögni, kritizálni, stb.

ha neki ez a célja, h minél többen és többet beszéljenek róla, elérte célját, HA a minőség nem számít. abból gondolom, h Hamiltonnak mégis, mert nem szarja le a dolgokat, vagyis bedurcizik egyes dolgok miatt, ha valaki rosszat ír,már ezen kattog. az újságírókon hogy felfújta már magát!!! amennyire feltöltik a pozitív kommentek, annyira lelombozzák a negatívak. Kiminek illene ez leginkább
azt, h mindegy mit, csak beszéljenek rólad meg szerintem olyan valakik találták ki, akikről nem túl sok jót mondottak, de próbálták pozitívan felfogni
nekem meg nincs bajom azzal, ha bulizni jár, hát élje ki magát, csak néha nevetgélek magamban, amikor meglátom :DDDD arra kiváncsi lennék, ha mondjuk részegen csinálna valami hülyeséget, nem bűncselekményre gondolok, akkor mi lenne!

Utoljára módosítva: 2016. október 26. 15:57

cybergyerek
#13 cybergyerek 2016. október 26. 14:37  
Mr. Répatorta balneológus:
Aha. Az elmúlt 30 cikk közül, amelyik címében Hamilton van összesen 12 katt. Nyugodj meg, mostanában a legnagyobb kattokat Verstappen viszi el.

kattintásról beszéltem, nem pedig komentekről. és mindezt inkább általánosságban.

Masters_Of_Hardcore
#12 Masters_Of_Hardcore 2016. október 26. 11:47  
jtfan:
Most nem azért de Hamilton ki a faxxt érdekel? Mitől "különleges? Sokat tud inni? Bulizni? Mégis mit csinál pályán kívül, amitől húdenagyszám? Beszéltem angolokkal és egyáltalán nem kedvelik Hamiltont. Érdekes mód Vettelt meg igen. Bernie meg már jó párszor mondott ilyen hülyeségeket. Szerintem rohadtul nem érti hogy a verseny hiánya az ami a probléma. Ha kell változtassanak szabályokat minden évben. Legyen egy reális költségvetési plafon. Hamilton akármekkora pilóta, a legutóbbi vb címei számomra nem sokat érnek. Zéró versenyben érte el. Még Vettel is többet melózott. Alonso ellen kétszer is szoros volt.

"Még Vettel is többet melózott." aaa faszt. Még a csapattársa se volt az ellenfele.. Csak egy kotvány szar Ferrariban Alonso tudta messziről követni. Méghogy többet melózott. Azoknak a címeknek sincs akkor sok jelentősége... Vagy akkor most mondjuk hogy 3 motorért cserébe Rozberg is "ingyen világbajnok" lett? Ugyanúgy megdolgozott érte ő is.

Utoljára módosítva: 2016. október 26. 11:49

Mr. Répatorta balneológus
#11 Mr. Répatorta balneológus 2016. október 26. 09:20  
cybergyerek:
és #7 F1M12 kérdem én, hogy ha egyszer állandóan megy a vita hamiltonról az ilyen-olyan dolgai miatt, akkor már végső soron nem elérte a célját (akár tudatosan, akár nem)? dehogynem. lehet rizsázni, hogy rosberg milyen jó fiú, milyen aranyos a családja, milyen jóképű, de nem igazán hozza lázba az embereket sem pozitívan, sem negatívan, nem ad okot nagy érdeklődésre semmiképp. és akkor így a végére annyi kulisszatitkot hadd áruljak el (talán nem haragszanak meg rám), hogy speciel a motorsprtalon bizony hamilton szokta az egyik legtöbb kattintást generálni. a többi internetes oldalról nincs infóm, de gyanítom, ott sem lehet nagyon másképpen. egyszerűen azért, mert vagy pozitívan, vagy negatívan, de érdekli az embereket, szeretnék dicsérni, kiröhögni, kritizálni, stb.

Aha. Az elmúlt 30 cikk közül, amelyik címében Hamilton van összesen 12 katt. Nyugodj meg, mostanában a legnagyobb kattokat Verstappen viszi el.

cybergyerek
#10 cybergyerek 2016. október 25. 22:52  
andrea1:
Pont erről van szó. Mindenki más, mindenki úgy csinálja a dolgait ahogy akarja, mondjuk ők sportolók elvileg és nem.bazari majmok. Az amit csinál Hamilton hogy celeb is egybe egyik másik versenyző se akarja, és itt ezen van a.hangsúly, mert Rosberg amúgy külsőleg simán eladhato alapanyag. Én nem látok hibát abba amit Rosberg csinál, a felületei okesak, jó nagykövet, jótékonykodasba pro,jelen van. Hasznos,az hogy Hamilton részéről mi a hasznos....ezeket a sztárokat is akik.meg meg jelennek egy egy helyszínen az pr, itt Magyarországon is mennyien kapnak paddock belépőt ingyen, el se hinné az ember. Szóval azért mert ezek az emberek kimennek nem.összekeverendo azzal hogy most biztos Ham miatt mennek ki..dehogy :Dd jól hangzik...leszervezik őket,nekik egy megjelenés a másik oldalon haszon.

és #7 F1M12

kérdem én, hogy ha egyszer állandóan megy a vita hamiltonról az ilyen-olyan dolgai miatt, akkor már végső soron nem elérte a célját (akár tudatosan, akár nem)? dehogynem. lehet rizsázni, hogy rosberg milyen jó fiú, milyen aranyos a családja, milyen jóképű, de nem igazán hozza lázba az embereket sem pozitívan, sem negatívan, nem ad okot nagy érdeklődésre semmiképp. és akkor így a végére annyi kulisszatitkot hadd áruljak el (talán nem haragszanak meg rám), hogy speciel a motorsprtalon bizony hamilton szokta az egyik legtöbb kattintást generálni. a többi internetes oldalról nincs infóm, de gyanítom, ott sem lehet nagyon másképpen. egyszerűen azért, mert vagy pozitívan, vagy negatívan, de érdekli az embereket, szeretnék dicsérni, kiröhögni, kritizálni, stb.

sába
#9 sába 2016. október 25. 22:16  

Érdekes ez a Hamilton féle felhajtás. Nekem van olyan barátom, aki mindig is neki szurkolt, de az utóbbi időben már neki is ég az arca a celebes szarságai miatt. Neki azért lett a kedvence amit a pályán csinált. A Massás évét egyenes imádta. Alig várta, hogy ismét egymásra találjanak a pályán. Ez a nem szólok a többiekhez, mert én vagyok a nagy Hamilton és hasonló felvett pózok baromira nem jönnek be neki. Még szerinte is csak egy nagy mű szar az egész. Nem gondolom, hogy az f1 híveinek ez kellene.

andrea1
#8 andrea1 2016. október 25. 20:58  
f1m12:
én azt mondom újra, h minden pilótának van egy énje, amit ki lehet domborítani és úgymond meg lehet lovagolni, ha akarják. Nico ott van a közösségi médiában, példás apuka, igazi jófiú, okos, stb. Ricsinek a vicc meg a marhaságok. lehetne minden héten egy ricsi féle videó, amin ökörködik. Kiminek már van imidzse, az asszony ráadásul néha megjelentet egy kis családi idillt az instán. Vettel ilyenre nem kapható, viszont bátran bevállal személyes ottléteket rendezvényeken.....mind eladható (lenne) és mivel nincs más extrém bulis, Hamilton is megteszi, nem gondolod? amúgy láttuk már egy kép v sztori erejéig részegen? mert én ilyenre nem emlékszem, még csak nem is utalt ilyenekre

Pont erről van szó. Mindenki más, mindenki úgy csinálja a dolgait ahogy akarja, mondjuk ők sportolók elvileg és nem.bazari majmok. Az amit csinál Hamilton hogy celeb is egybe egyik másik versenyző se akarja, és itt ezen van a.hangsúly, mert Rosberg amúgy külsőleg simán eladhato alapanyag. Én nem látok hibát abba amit Rosberg csinál, a felületei okesak, jó nagykövet, jótékonykodasba pro,jelen van. Hasznos,az hogy Hamilton részéről mi a hasznos....ezeket a sztárokat is akik.meg meg jelennek egy egy helyszínen az pr, itt Magyarországon is mennyien kapnak paddock belépőt ingyen, el se hinné az ember. Szóval azért mert ezek az emberek kimennek nem.összekeverendo azzal hogy most biztos Ham miatt mennek ki..dehogy :Dd jól hangzik...leszervezik őket,nekik egy megjelenés a másik oldalon haszon.

Utoljára módosítva: 2016. október 25. 21:05

f1m12
#7 f1m12 2016. október 25. 19:10  
jtfan:
Most nem azért de Hamilton ki a faxxt érdekel? Mitől "különleges? Sokat tud inni? Bulizni? Mégis mit csinál pályán kívül, amitől húdenagyszám? Beszéltem angolokkal és egyáltalán nem kedvelik Hamiltont. Érdekes mód Vettelt meg igen. Bernie meg már jó párszor mondott ilyen hülyeségeket. Szerintem rohadtul nem érti hogy a verseny hiánya az ami a probléma. Ha kell változtassanak szabályokat minden évben. Legyen egy reális költségvetési plafon. Hamilton akármekkora pilóta, a legutóbbi vb címei számomra nem sokat érnek. Zéró versenyben érte el. Még Vettel is többet melózott. Alonso ellen kétszer is szoros volt.

én azt mondom újra, h minden pilótának van egy énje, amit ki lehet domborítani és úgymond meg lehet lovagolni, ha akarják. Nico ott van a közösségi médiában, példás apuka, igazi jófiú, okos, stb. Ricsinek a vicc meg a marhaságok. lehetne minden héten egy ricsi féle videó, amin ökörködik. Kiminek már van imidzse, az asszony ráadásul néha megjelentet egy kis családi idillt az instán. Vettel ilyenre nem kapható, viszont bátran bevállal személyes ottléteket rendezvényeken.....mind eladható (lenne)
és mivel nincs más extrém bulis, Hamilton is megteszi, nem gondolod? amúgy láttuk már egy kép v sztori erejéig részegen? mert én ilyenre nem emlékszem, még csak nem is utalt ilyenekre

jtfan
#6 jtfan 2016. október 25. 18:47  

Most nem azért de Hamilton ki a faxxt érdekel? Mitől "különleges? Sokat tud inni? Bulizni? Mégis mit csinál pályán kívül, amitől húdenagyszám?
Beszéltem angolokkal és egyáltalán nem kedvelik Hamiltont. Érdekes mód Vettelt meg igen.

Bernie meg már jó párszor mondott ilyen hülyeségeket. Szerintem rohadtul nem érti hogy a verseny hiánya az ami a probléma. Ha kell változtassanak szabályokat minden évben. Legyen egy reális költségvetési plafon. Hamilton akármekkora pilóta, a legutóbbi vb címei számomra nem sokat érnek. Zéró versenyben érte el. Még Vettel is többet melózott. Alonso ellen kétszer is szoros volt.

No.1
#5 No.1 2016. október 25. 15:42  

Már nem azért, de mielőtt reklámoznák az F1-et talán a közvetítéseket kellene először rendbe tenni.
Belső kamerás felvétel nagyon kevés van, de ha nagy ritkán akad is akkor sincs úgy 3-4 mp hogy ne szakadozna a kép, Kibaszott nehéz lenne normálisan kiszűrni a zajokat, bezzeg 10-12 éve még simán ment ...

Enveblo
#4 Enveblo 2016. október 25. 14:19  
trialboj:
Szerintem nem a pilóták dolga promózni az F1et, ahogy a mekiben dolgozóknak sem kötelező a melóhelyen kívül minden beszélgetésüket arra kihegyezni hogy miért jó a sajtos buresz :) A PR szakemberek feladata lenne minden platformon nyomulni 1000el, de az ő vagy a vezetőik inkompetenciáját bizonyítja hogy 2016tól van csak aktív élete pl a FBos hivatalos F1 oldalnak, extra tartalmakkal.

"hogy miért jó a sajtos buresz :)"

főleg úgy hogy szar :D még a nagyobb szenyók el is mennek, de az a kicsi... előbb eszek meg egy benzineskannát mint azt a fost

f1m12
#3 f1m12 2016. október 25. 14:00  

mihelyt megnyeri, rögtön lesz mit írni róla
Hamiltont se kell félteni, mert az életét mindenképpen ugyanúgy ki lehet teregetni, ha bajnok, ha nem. szóval nem értem az alapvető problémát. hacsak az nem, h kevesebb Nico sapit vesznek meg, és így a pénztárcáját sem úgy tömheti meg az öreg. szerintem egy pilótának elég, ha egyvalamiben jó. az legyen az autóvezetés. az életét élje emellett, de ne neki kelljen már a legnagyobb futónak/énekesnek/fotósnak/menedzsernek/ stb. lennie
különben is egy jó szakcsoport mindenkiből ki tudja hozni a legjobbat, legyen ez az ő dolguk, hogy futtatnak fel bárkit, ha ennyire szükség van rá

trialboj
#2 trialboj 2016. október 25. 12:45  

Szerintem nem a pilóták dolga promózni az F1et, ahogy a mekiben dolgozóknak sem kötelező a melóhelyen kívül minden beszélgetésüket arra kihegyezni hogy miért jó a sajtos buresz :)

A PR szakemberek feladata lenne minden platformon nyomulni 1000el, de az ő vagy a vezetőik inkompetenciáját bizonyítja hogy 2016tól van csak aktív élete pl a FBos hivatalos F1 oldalnak, extra tartalmakkal.

Enveblo
#1 Enveblo 2016. október 25. 12:34  

ezen analógia szerint adjuk meg Kiminek a címet, mert őt szeretik a legtöbben... WTF ez az ember? elmegyógy kéne

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

12016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

52016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra