De mi köze Grosjeannak a csapattárs szerződtetéséhez?

írta: M4Sport
2016. január 13. 10:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Haas mexikói versenyzője, Esteban Gutiérrez hálás lehet márkatársának, Romain Grosjeannak, szerződtetése előtt ugyanis a csapat vezetői a francia pilóta véleményét is kikérték, döntésükben pedig az ő pozitív visszajelzése is komoly szerepet játszott.

Grosjean tavaly szeptemberben jelentette be, elhagyja a Lotust és csatlakozik a 2016-ban debütáló amerikai alakulathoz; miután aláírta szerződését az alapító, Gene Haas és a csapatvezető, Günther Steiner is kikérte véleményét Gutiérrezről, aki (részben a Ferrari nyomásának köszönhetően) már akkor szerepelt az alakulat radarján. A csapatfőnök most elárulta, a korábbi GP2-es bajnok véleménye is fontos volt a márkatárs kiválasztásakor.

„Amikor felvettük, beszéltünk vele Estebanról” – mondta Steiner az Autosportnak a mexikói pilóta szerződtetése kapcsán. „Ha azt mondja, nem jön ki jól vele, vagy valami hasonló, akkor eléggé nehéz lett volna (leszerződtetni). Nyilvánvaló, hogy Esteban jó pilóta, viszont nem ismertük úgy, mint Romain, aki egy időben még versenyzett is ellene. Ő ismeri a versenyzői technikáját, és mint emberről is többet tud róla; tudja, stabil-e vagy sem. A véleménye rendkívül pozitív volt” – folytatja.

Steiner reméli, a csapat versenyzői jól együtt tudnak majd dolgozni és megbízható pilótapárost alkotnak a csapat első Forma-1-es szezonjában. „Úgy gondoljuk, jól kijönnek majd, hiszen két intelligens srácról van szó és ez nemcsak autóversenyzőként, hanem emberként is igaz rájuk. Mindketten remek képzésben részesültek és magas szintet képviselnek, szóval szerintem jól kijönnek majd. Legalábbis bízom benne” – zárta gondolatát.

A csapatvezető korábban a Haas felkészüléséről és céljairól is beszélt; elmondta, az előkészületek rendben vannak, amit később az a hír is megerősített, hogy az alakulat teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) töréstesztjét. Ami a célokat illeti, az amerikaiak már első versenyhétvégéjükön szeretnének bejutni az időmérő második szakaszába, a futamon pedig pontot, pontokat szereznének. Gutiérrez – aki a héten ellátogatott a csapat amerikai főhadiszállására és nyilatkozott a helyi médiának – elmondta, személyes célja megegyezik az istállóéval.

„Mindig ez volt a terv, a kezdetek óta” – nyilatkozta az USA Today munkatársának, amikor szóba került a csapatvezető kijelentése. „Ott szeretnénk lenni! Ugyanakkor teljesen egyértelmű, hogy óvatosnak kell lennünk, amikor a célokról beszéltünk. Nagyon keményen dolgozunk, hogy a lehető legjobb autóval álljunk elő, az első teszt előtt azonban még semmit sem fogunk tisztán látni. Ez a cél meglehetősen ambiciózus egy új csapat számára, de azért vagyunk itt, hogy felvegyük a versenyt a többiekkel. A csapat jól felkészült, szóval képesek lehetünk rá” – tette hozzá magabiztosan.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka