De mit hallhatott Button?

írta: M4Sport
2016. április 05. 11:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A motorból már szombaton is zörejek hallatszottak, s nem kizárt, hogy ennek is köze lehet Jenson Button vasárnapi kieséséhez. A Honda vizsgálódik és önkritikát gyakorol.

És akkor Jenson Button valami furcsa hangra lett figyelmes. Az eset még a brit számára nem éppen sikeres (14. rajthely) időmérő edzésen történt, melyet azonban technikai probléma nélkül teljesített a McLaren. Nem úgy a futamot! 2009 bajnoka hiába érezte úgy, hogy esélye lehet sok pontot szerezni Bahreinben, már a 7. körben félre kellett kormányoznia autóját, mely motorhiba miatt állt le.

A Honda sportigazgatója, Haszegava Juszuke a történtek után elárulta, már vizsgálják, hogy a motorból érkező szombati furcsa hangnak lehet-e köze a másnapi hibához. „Nyilvánvaló, hogy az erőforrás hibásodott meg. Jenson említette, hogy erőt veszített, és volt egy erős hang is, ezért leállította az autóját. Mechanikai hiba lehet, de még nem tudjuk pontosan” – nyilatkozta a Motorsportnak. „Jenson arról számolt be, hogy valami kisebb zörejt már szombaton is hallott a motorból, de az adatok nem mutattak semmiféle hibát. Nem láttunk semmit, és még azt sem tudjuk, hogy a vasárnapi problémának van-e köze ehhez.”

A McLaren számára több okból is különösen fájó az újabb kiesés. Autójuk egyfelől egész hétvégén jónak tűnt Bahreinben, Button úgy érezte, ígéretes versenytempójával akár 5. vagy 6. is lehetett volna. A kiesés másrészről viszont fel is hívta a csapat figyelmét arra, hogy hiába léptek előre nagyot a tél folyamán ezen a téren, továbbra is vannak problémák motorjuk megbízhatóságával.

A Honda-vezér nem is tagadja ezt. „Még mindig vannak kétségeim bizonyos területeken, de valójában a barcelonai második teszthét óta nem volt semmiféle problémánk. Nem ért minket meglepetésként, de nagyon pechesek voltunk, és szégyelljük is magunkat miatta” – gyakorolt önkritikát.

Button jelezte, csapata egyelőre nem tudta megmutatni, mire is képes valójában, pedig érezhetően nagyot léptek előre. Autójuk aerodinamikai szempontból továbbra is jónak tűnik, s úgy fest, a Honda teljesítménye is javult. Haszegava ugyanakkor nem büszkélkedik emiatt. „Nem vagyok teljesen elégedett a helyezésünkkel. Viszont határozottan javultunk az előző évhez képest. És ha végre egyszer sikerül mindent az irányításunk alatt tartani, szerintem jó esélyünk van a pontszerzésre. Ezt most sikerült bizonyítanunk, és ez jó” – vont mérleget, utalva Stoffel Vandoorne által megszerzett első pontjukra.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. április 05. 22:00  

nagyon kár Buttonért.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

12016.10.25. 13:43

Bezzeg Alonso...

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

122016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik