Debütálás az új gumival – így választottak a versenyzők Monacóra!

írta: M4Sport
2016. május 17. 13:39
FOTÓ: ©Pirelli

Közzétette a csapatok és versenyzőik monacói gumiválasztását a Pirelli. A Mercedes és a Red Bull nem óvatoskodik!

Jönnek a lila gumik! A Pirelli idén először gyárt öt különböző keverékű gumitípust, ám a legújabb ultralágy abroncsot eddig csupán a téli teszteken láthattuk feltűnni az autókon – és akkor sem mindegyiken. A soron következő Monacói Nagydíjon viszont elérkezik a debütálás ideje: az utcai pályán a csapatok mindegyike a leggyorsabb keverékből választotta a legtöbbet.

A legbátrabbnak a Mercedes és a Red Bull tekinthető: mindkét csapat mindkét versenyzője 10-10 garnitúrát kért a lila oldalfalú papucsokból – a németek annak ellenére, hogy még egyetlen tesztkört sem teljesítettek ezzel a típussal.

A Ferrari csak egy fokkal volt óvatosabb: ők eggyel több lágy gumit kértek, mint a két rivális. Eközben a Williams nagyobb hangsúlyt helyezett a szuperlágy abroncsokra: 2 lágy gumit, 4 szuperlágyat és csak 7 ultralágyat rendeltek.

Az új gumitípus az év eddigi futamain igazi gumigyilkosnak bizonyuló Manor számára volt a legkevésbé vonzó: Pascal Wehrleinéknek csak 6 garnitúrát kértek belőle. Miután általában a Q2-be való bejutásért is sziszifuszi küzdelmet vívnak, túl sokat nem is használnak el a hétvégéken az aktuális leglágyabb keverékből.

Gumiválasztás - Monaco

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 21:30

Az első három nyilatkozata Austinból

Így értékeltek a főszereplők

752016.10.22. 21:01

Először az austini első rajtkockában Hamilton!

A két Red Bull megosztott taktikával próbálja kizökkenteni a Mercedest