Dennis 5-ös osztályzatot ad a McLarennek

írta: M4Sport
2016. október 17. 11:08
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ron Dennis osztályozta a McLaren 2016-os teljesítményét, visszavonulással kapcsolatos terveiről beszélt, és azt is elárulta, milyen sírfeliratot szeretne magának.

Nagy fejlődés, jobb, de még mindig nem elég jó eredmények – így lehetne összefoglalni a McLaren-istálló eddigi 2016-os szezonját. Szuzukában Martin Brundle, a Sky Sports riportere arra kérte Ron Dennist, egy tízes skálán ő is értékelje a csapat eddigi szezonját. „Ó, te jó ég! Ötös, mert nem vagyunk elég jók, nem nyerünk futamokat. De határozottan jó irányba tartunk” – felelte a gyár első embere.

Úgy véli, a következő, szabályváltozásokat hozó évben már ennél jobb osztályzatot adhat. „Az új motorunk már jó ideje fut a próbapadon. Több hónappal korábban kezdtük, mint az idei motor fejlesztését. Az autónkkal jól állunk, nagy előrelépéseket tettünk meg. Mindenki azt mondja, hogy az új autók nagyjából négy, de akár öt, sőt hat másodperccel is gyorsabbak lehetnek. Ehhez nagyszerű versenyzőink vannak, akik remek munkát végeznek” – tekintett előre.

A közelmúltban fölvetődött, az Apple cégóriás bevásárolná magát a McLarenbe, ami újabb jelentős változást eredményezhetne a wokingiak életében. Dennis ennek kapcsán nem akart konkrétumokat elárulni. „Mi egy technológiai csoport vagyunk, melytől a versenycsapat teljesen független. A technológiai ipar gyorsan fejlődik, mi pedig számos nemzetközi céggel együttműködünk. Ezekről a partneri kapcsolatokról nem szokásunk beszélni. Emiatt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudok semmit. A technológiai ipar nagyon fejlődik, az F1-es csapatunk pedig egyre jobb lesz.”

Saját jövőjéről is kérdezték, hiszen korábban egyszer már a háttérbe vonult, aztán miután nem ment csapatának, újra átvette a cég irányítását. Jövő nyáron már betölti a 70-et – Brundle ráadásul fölvetette neki: ő még emlékszik a kijelentésére, amikor azt mondta, 60 évesen összegyűjti a pénzét, és mindet elkölti. Ehhez képest még mindig a paddockban van.

„Nos, valóban itt vagyok, bár hozzáteszem, nem viselek csapatruházatot…” – felelte. „Amikor reggel fölkelek és a tükör elé állok csukott szemmel, harmincévesnek érzem magam. Aztán amikor kinyitom a szemem, akkor döbbenek csak rá, hogy valójában hetven vagyok. De még mindig tele vagyok energiával, teljesen összeszedett vagyok, a technológiai csoport létrehozása pedig új síkra terelte a pályafutásomat.”

„Én sosem tudnám elképzelni, hogy a nyugdíj szót a nevemmel egy mondatban említsék. Volt egy korábbi ambícióm, amit mára kicsit módosítottam. Az volt a célom, hogy síromon az a felirat álljon: »Itt nyugszik egy sikeres vállalkozó«. Most már azt szeretném rajta tudni: »Itt nyugszik egy sikeres vállalkozó, aki ambíciókkal tele halt meg.«”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. október 17. 21:35  

jo lenne jovore egy 8-ast osszehozni es most nem a hondarol beszelek, hanem a mekirol
Go McLaren!!!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa