Dennis: Ecclestone után több bevételünk lehet!

írta: M4Sport
2016. január 13. 09:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Forma-1 Menedzsmentet (FOM) vezető Bernie Ecclestone-t nagyon nehéz lesz helyettesíteni, ám a sport, egy kisebb visszaesés után növelheti bevételeit a 85 éves szakember távozását követően – véli a McLaren Csoport első embere, Ron Dennis.

Az elmúlt időszakban több alkalommal is szóba került, hogy a királykategória vezetőinek, illetve tulajdonosainak jobban ki kellene használniuk a sportban rejlő kereskedelmi lehetőségeket. Miután Ecclestone a 2015-ös év végén elhintette, a Forma-1 hamarosan ismét gazdát cserélhet, a hetekben pedig többen felvetették, lassan neki is gondoskodnia kell az „utánpótlásról”, hiszen nem töltheti be posztját az idők végezetéig, a téma ismét komolyabb figyelmet kapott.

A McLarent kormányzó Ron Dennis például biztosra veszi, hogy a királykategóriának remek lehetőségei vannak a jövőre nézve. „Nem hiszem, hogy bárki is azért akarná bevásárolni magát a Forma-1-be, mert pénzt szeretne veszíteni” – idézi szavait a Motorsport. „Azért vásárolják be magukat ebbe a sportba, mert azt hiszik, még több pénzt csinálhatnak. De nem is az a legfontosabb, ki birtokolja a Forma-1-et, hanem az, ki irányítja! Tejesen egyértelmű, hogy Bernie-t nagyon nehéz lesz pótolni, mert belőle tényleg csak egy van” – folytatja.

„A stílusa, a tapasztalata, az emlékezete és az, milyen agresszíven tud tárgyalni (is egyedi). Ezekkel a képességekkel egy személy sem tud versenyezni, szóval az egész modell meg fog változni (a távozása után)” – magyarázza a tapasztalt sportvezető, akitől azt is megkérdezték, hogyan változnak majd a Forma-1 kereskedelmi bevételei a folytatásban. „Hiszem-e, hogy a számok jobbak lesznek? Nos, egy ideig talán csökkenni fog (a bevétel), de később növekedésnek indul. Nehéz erre válaszolni, de nézzük meg mennyi pénzt generál a labdarúgás Nagy-Britanniában, vagy néhány más sport Amerikában. Vannak sportok, melyek igazán komoly bevételt hoznak!”

Dennis szerint az F1 még mindig „ez pedig rendkívül fontos a sport egészsége szempontjából és alapot képezhet a már említett jövőbeli (a jelenleginél komolyabb) bevételek számára. „Látvány szempontjából még mindig jók vagyunk, igaz, amikor a Mercedes dominál, vagy amikor mi domináltunk, az emberek azt mondják, mindez árt a sportnak. Viszont még mindig több előzés van, és a Mercedes versenyzői legalább harcolnak egymással, ami felkelti a média figyelmét, még ha néha nem is pozitív értelemben. Szóval, én úgy érzem, hogy a Forma-1 nagyobb bevételt generálhat. És ezt most nem azért mondtam, hogy a CVC-t vagy Ecclestone-t kritizáljam. Csupán úgy gondolom, hogy a jövőben tényleg nagyobb bevételre tehetünk szert” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Timad
#2 Timad 2016. január 13. 13:31  
Zasalamel:
Sztem ha nyitnának a net felé és nem zárkóznának be, már az sokat segítene. Az egyik legnagyobb pofont adták a rajongóknak azzal h a LT-et fizetőssé tették, pedig pont ezen a téren kéne nyitniuk. Remélhetőleg egy fiatalt raknak Bernie helyére, aki nyit az újdonság felé és nem egy befásult, beszürkült öreget.

Nem ártana először felépíteni a formula-1-et, mint Brandet... mert olyan jelenleg nem létezik.

Csak tedd egymás mellé a Bajnokok Ligáját és a Forma-1-et.

Zasalamel
#1 Zasalamel 2016. január 13. 12:05  

Sztem ha nyitnának a net felé és nem zárkóznának be, már az sokat segítene. Az egyik legnagyobb pofont adták a rajongóknak azzal h a LT-et fizetőssé tették, pedig pont ezen a téren kéne nyitniuk.
Remélhetőleg egy fiatalt raknak Bernie helyére, aki nyit az újdonság felé és nem egy befásult, beszürkült öreget.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"