Dennis nem lepődne meg, ha megszűnne egy-két csapat

írta: M4Sport
2016. május 12. 21:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

A McLaren Csoport első embere, Ron Dennis nem lepődne meg, ha egy-két Forma–1-es alakulat még a szezon vége előtt megszűnne. Szerinte azonban ezért nem a sportágat kell okolni, hanem azokat a szakembereket, akik felelőtlenül költötték az istállók vagyonát.

Az elmúlt években két F1-es csapat (előbb a HRT, majd a Caterham) is csődbe ment, de több rivális is közel került a megszűnéshez; a Manor például a „halál torkából” jött vissza, a Sauber és a Force India pedig folyamatosan a penge élén táncol, már ami az anyagiakat illeti. A McLarent kormányzó Ron Dennis legutóbbi nyilatkozata során meglehetősen borús képet festett a gondban lévő istállók jövőjéről: szerinte 2016 vége előtt többen befejezhetik az F1-es kalandot.

„Bizonyos csapatok elég nehéz időszakon mennek keresztül, és igazából nem lennék meglepve, ha egy-kettő a szezon végéig sem jutna el” – mondta az F1 Racingnek, majd hozzátette, ő többekkel ellentétben mindezt nem a sportág szálmájára írja, hiszen az „sokkal stabilabb, mint a legtöbb ember hinné”, hanem a nem megfelelően gazdálkodó csapatokéra. „Ezeket az istállókat a vezetők juttatják nehéz helyzetbe, mert több pénzt költenek, mint amennyivel rendelkeznek. De ez minden üzlet esetében igaz, ha többet költesz, mint amennyid van, nehéz helyzetbe kerülsz.”

„Ez a sport azonban függőséget okoz, és az emberek azt hiszik, hogy az autójuk következő fejlesztési csomagja majd csodát tesz, és versenyképessé varázsolja őket, szóval túlköltekeznek. Meg kell tanulni, hogyan ne tegyük ezt! Aprólékosan kell beosztanunk a bevételeinket. Időnként még egy olyan megbízható, fizetőképes és egészséges vállat is visszaszorítja a költekezést, mint a miénk, hogy megfelelő állapotban maradjon, és jól működesse a csapatot. De nem hiszem, hogy ez a fegyelem az összes csapatra jellemző. Nem félek attól, hogy elindul egy láncreakció, az viszont teljesen egyértelmű, hogy egyes csapatok nincsenek akkora biztonságban, mint mások” – magyarázta.

Bár nyilatkozata során kijelentette, ő maga „optimista” a Forma–1 jövőjét illetően, azt viszont elismerte, a jelenlegi rendszerben nehéz közös nevezőre jutni a többi csapattal, valamint a különböző vezetői testületekkel. „Sok olyan dolog van az F1-ben, amiről a csapatok tudják, hogy lehetne jobban is csinálni, de nem egyszerű olyan megoldást találni, amit mindenki támogatni fog. És ha a csapatok egységes álláspontot is képviselnek valamiben, akkor is előfordulhat, hogy az egészből nem lesz semmi, hiszen az FIA vagy a CVC nem támogatja a javaslatot” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#3 GreenHonda 2016. május 13. 18:53  
totopad:
Már most is az Meki - Force India, Ferka - HAAS/Sauber, RBR - TRS Merci - Williams/Manor

Attól hogy valaki motorszállítója valakinek még nem a B csapata. Mellesleg a McLarennek mi köze a Force Indiahoz?

Utoljára módosítva: 2016. május 13. 18:53

totopad
#2 totopad 2016. május 13. 10:08  
Konszpiresiszeoriz:
Dennis a Forma 1 legnagyobb mocska! Persze hogy megszünnek majd a privát csapatok. Lesz 4-5 nagycsapat és annak a fiók csapatai! Ez lesz a Forma1.

Már most is az Meki - Force India, Ferka - HAAS/Sauber, RBR - TRS Merci - Williams/Manor

Konszpiresiszeoriz
#1 Konszpiresiszeoriz 2016. május 13. 08:47  

Dennis a Forma 1 legnagyobb mocska!

Persze hogy megszünnek majd a privát csapatok.
Lesz 4-5 nagycsapat és annak a fiók csapatai!
Ez lesz a Forma1.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba