Dennis tisztázta: Magnussen jó munkát fog végezni

írta: M4Sport
2016. március 17. 15:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

A korábbi csapattárs, Jenson Button úgy érzi, Kevin Magnussen ki fogja használni a második lehetőséget, és a Renault gyári alakulatánál bebizonyítja, helye van a királykategória mezőnyében. A fiatal dán Ron Dennis szerint is helyt fog állni új munkaadójánál.

Az év elején még úgy tűnt, a McLaren-Hondától menesztett Magnussen idén is Forma–1-es ülés nélkül marad, a Renault azonban megadta neki azt, amiről sok pilóta csak álmodhat: a második esélyt. Más kérdés persze, tud-e élni ezzel a lehetőséggel, egykori csapattársa szerint azonban nem lesz gond, Magnussen ugyanis be fogja bizonyítani, rászolgált a franciák bizalmára.

„Nagyon jó, hogy visszatért” – mondta Button Ausztráliban, amikor Magnussenről kérdezték. „Ő egy tehetséges pilóta, aki megérdemli, hogy itt legyen a mezőnyben, mert nagyon gyors. Sok tapasztalatot is gyűjtött már; amikor csapattársak voltunk, nagyon gyorsan tanult. Tavaly is folyamatosan figyelt bennünket, mi pedig bevontuk őt a munkafolyamatokba. Tapasztalt versenyző, főleg a korához és a Forma–1-ben töltött évekhez viszonyítva. Úgy gondolom, nagyon jó munkát végez majd az új csapatánál, és remélem is, hogy jól teljesít majd” – tette hozzá.

A mezőny legtapasztaltabb versenyzőjeként Button már hozzászokott ahhoz, hogy korábbi csapattársai ellen versenyez, így a Magnussennel vívott csatákat sem fogja különlegesnek tartani, csak azért, mert egykori márkatársa ellen kell megvívnia őket. „Ugyanolyan lesz, mint a többiek ellen. Elég sok korábbi csapattársam volt már, főleg az elmúlt négy évben! Már hozzászoktam ehhez. Már tizenhét éve itt versenyzem, és azt hiszem, ez alatt az idő alatt összesen tizenegy márkatársam volt” – magyarázta 2009 bajnoka.

Jenson ButtonA szezonkezdet előtt a McLaren Csoportot vezető Ron Dennis véleményét is kikérték a korábbi védenc visszatéréséről, ő azonban először tisztázni szerette volna a helyzetet, a Formula1.com munkatársa ugyanis szóba hozta „korábbi kritikus megjegyzéseit is”. „Először is szeretném megfelelő kontextusba helyezni a dolgot. Kevin 2009 óta volt a McLaren pilótaakadémiájának neveltje, vagyis azóta, mióta a kétliteres Forma–Renault-ban versenyzett. Ettől a pillanattól kezdve a Forma–1-es debütálásáig minőségi felkészítést kapott. Való igaz, jól teljesített abban az évben. Rögtön dobogóra állt, és voltak még figyelemreméltó eredményei” – kezdte.

„Hárman azonban nem férnek el két helyen, és ez már akkor is így volt, amikor eldöntöttük, hogy Fernando Alonso csatlakozik Buttonhoz a 2015-ös szezonban. Kevin ekkor teszt- és tartalékversenyző lett, de ebben a szerepben nem boldogult, ahogyan azt ma már ő is bevallja. Tavaly, miután Kevin egy interjúban közölte, hogy nem kapott tőlem ajánlatot a 2016-os évre, a csapat is kiadott egy közleményt, amiben igen elismerően nyilatkoztam róla. Engedjék meg, hogy most felolvassak pár gondolatot ebből: Nincs hely Kevin számára, de nem szégyen két világbajnokkal szemben alulmaradni. Minden jót kívánunk neki, és segíteni fogjuk, hogy elkezdhesse pályafutása következő szakaszát. Tehetséges pilóta, és megérdemli, hogy az F1-ben legyen” – idézte saját magát.

„Éppen ezért nem lepett meg minket, amikor bejelentették, hogy a gyári Renault-nál fog versenyezni. A McLarennél mindenki el volt ragadtatva a hírtől. Küldtem neki egy baráti SMS-t, amiben gratuláltam és sok sikert kívántam neki. Ő erre egy baráti köszönömmel válaszolt. Szerintem egyébként nagyon jó munkát végez majd a Renault-nál. De tény, hogy minden a McLarennél kezdődött, akárcsak egy generációval korábban, az édesapja esetében. És azt se felejtsük el, hogy a címvédő világbajnok is a McLarennél kezdett! Lewis Hamiltont a gokartos időkben is támogattuk, és az első világbajnoki évében is” – zárta gondolatát a tapasztalt brit sportvezető.

Kevin Magnussen, Ron Dennis

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. március 17. 17:47  

ennyi :D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ