Di Resta visszatér

írta: M4Sport
2016. március 13. 12:10
FOTÓ: ©xpbimages.com

Visszatér a Forma–1-be 2016-ban a korábban három szezont végigversenyző Paul di Resta. A skót tartalékversenyzőként vállal újra szerepet a kategóriában.

Paul di Resta 2010-ben lett a Force India harmadik számú versenyzője, ahol aztán 2011-ben állandó versenyzőként be is mutatkozhatott az F1-ben. Három évet teljesített a silverstone-iaknál, két 4. hely jelentette a csúcsot számára (2012-ben Szingapúrban, 2013-ban Bahreinben), a bajnokságban pedig a 2013-as 12. hely. Miután a csapat 2013 végén nem tartott igényt szolgálataira, a sorozat egykori bajnokaként visszatért a DTM-be, ahol a Mercedes versenyzője lett.

2016-ban is náluk fog versenyezni, ám a BBC úgy értesült, most ajánlatot kapott a Williams-istállótól is, ahol tartalékversenyzőként térhet vissza a száguldó cirkuszba. A grove-iak egyelőre nem kommentálták a hírt, ám valószínűsíthető, hogy hamarosan bejelentik megállapodásukat.

A Williams 2015-ben hivatalos tartalékversenyző nélkül vágott neki az idénynek, ám miután Valtteri Bottasnak hátfájdalmai miatt ki kellett hagynia az Ausztrál Nagydíjat, a hasonló helyzetekre szerződtették Adrian Sutilt, akire tapasztalata miatt esett a választásuk tesztversenyzőik, Alex Lynn és Susie Wolff helyett. Sutil valamennyi futamra elkísérte a brit gárdát, ám a szezon végén nem hosszabbítottak. Úgy tűnik, Di Resta személyében most megtalálták a szintén rutinnal rendelkező helyettesét.

A Williams egyébként a közelmúltban egy 17 éves versenyzővel, Lance Stroll-lal is megállapodást kötött, aki idén a Forma–3-as bajnokságban tekeri a kormányt, miközben szimulátoros munkájával fejlesztő versenyzői szerepkört is ellát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?