Dobogó? Hamilton nem is gondolt erre!

írta: M4Sport
2016. augusztus 28. 17:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lewis Hamilton elismerte, ma reggel meg sem fordult a fejében, hogy felállhat a dobogóra a Belga Nagydíj után, hiszen csak a mezőny végéről startolhatott, a gumik miatt pedig kemény futamra számított. A motorsport azonban ismét meglepte a háromszoros világbajnokot.

A listavezető csak a 21. helyről vághatott neki a futamnak, miután a hétvége során több alkalommal is erőforrásegységeket cseréltek autójában (ezek miatt összesen 55 rajthelyes büntetést kapott, valamint 5 további plusz pozíciót, amiért a futam előtt a váltón is módosítottak). Eközben legnagyobb ellenfele, Nico Rosberg az első helyről várhatta a startlámpák kialvását.

Sőt, Hamilton már tegnap leszögezte, a gumik miatt nem számít komoly felzárkózásra, hiszen „néhány előzés után el is kophatnak”. Ehhez képest a futam eleji káoszból remekül kijövő világbajnok néhány kör alatt az ötödik helyen találta magát, végül pedig a dobogóra is felállhatott, hiszen harmadikként ért célba. „Tényleg nem hittem, hogy itt fejezzük be a futamot” – mondta. „Amikor felkeltem, tudtam, hogy nehéz dolgom lesz, mert a gumik hólyagosodnak. Erre nem is számítottam!”

„Ez a legnagyszerűbb dolog az autóversenyzésben. Nyolc éves korom óta minden vasárnap más és más. Más az autó, különbözőek a beállítások és a rajt, aztán valami történik a mezőny elején. Az előző versenyeken nem voltak incidensek, ma viszont igen. Most minden a helyes megközelítésről szólt. Nem lehettünk túl agresszívek, de túl kegyelmesek sem. Csapatként sikerült megtalálnunk a tökéletes egyensúlyt. Ez a legjobb eredmény, amiben reménykedhettem” – magyarázta.

Bár az események a kezére játszottak, Hamilton nem hiszi, hogy a győzelem megszerzésére is lett volna lehetősége. „Csak akkor, ha keményebben hajthattam volna ezekkel a gumikkal és gyorsabban csökkentem a lemaradásom. De nem ez volt a helyzet. Nem tudtam, meddig bírják majd a gumik. Minden esetre a teljesítményünk ma jobb volt a vártnál. Talán a legjobb 10 közé egyébként is bekerültünk volna, a harmadik hely megszerzéséhez azonban már szükségünk volt a biztonsági autóra is” – ismerte el őszintén a háromszoros világbajnok.

„Az hétvége egyébként egészen hihetetlen volt. Értelemszerűen teljesen más, mint amit a többiek átéltek. Először is, nagyon büszke vagyok a garázsomban és a gyárban dolgozó srácokra, hogy elkészítették és beépítették az autómba ezeket a motorokat. Három új motort is használtunk ezen a hétvégén. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sok ponttal távozunk. Nem tudtam, mi fog történni a futamon, de egész hétvégén csak a versenytempóra összpontosítottam. Úgy tűnik, ez a munka kifizetődő volt, amiért köszönettel tartozom a srácoknak. A szünet is jobb lett volna, ha tudom, hogy kilenc pontos előnnyel és három új motorral távozunk innen. Hálás vagyok ezért” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

11 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

frontember
#11 frontember 2016. augusztus 29. 16:32  
ddb:
Kimi láthatatlan szupertehetsége meg arra lesz elegendő, amit ma láttunk. Körözni a Williamszek mögött. Egy Bottas és Massa mögött. Egy Ferrarival. Érted. Bottas és Massa mögött.

nyilván feltűnt, hogy az első kanyarban ketten összezártak Kimi előtt, akinek eltört a padlólemeze, letört a kocsija eleje, egy körön át ment el mellette mindenki, majd kiállt és az orrkúpját sokáig rakosgatták. Én tudom, hogy nálad még az orrkúp lassú cseréje is Kimi tehetségtelenségén múlott, dehát mi a szart várunk egy kártyaterminál szerelőtől, aki egy Hamiltonos cikknél Kimiről nyafog autók összetöréséről egy Maldonado képpel. Az igaz szerelem mellett nem akarsz érvelni egy kicsit egy Vajna Tímea fotóval?

pöcögtesd a kis csipogóidat szerintem, aztán hidd magad eszetlen kemény bizniszmennek. :))

ddb
#10 ddb 2016. augusztus 29. 07:06  
Bogyi007:
Több mint gondolnád... ;-) Egyébként nem nyert, a kártyát 10 esetből 9x Otp fiókban szoktam használni hogy pénzt a számlámra tegyek még. Onnantól webkártyát használok s ha csak nem te üzemelteted az Xbox Liveot vagy az Aliexpress.com oldalát akkor biztosan nem alakult ki még közöttünk szerződés. Vagy ha te vagy Mr. Csányi Sándor akkor tényleg megkerülhetetlen tényező vagy. :)

Használd a terminálokat légyszíves.

Bogyi007
#9 Bogyi007 2016. augusztus 29. 06:54  

Több mint gondolnád... ;-)

Egyébként nem nyert, a kártyát 10 esetből 9x Otp fiókban szoktam használni hogy pénzt a számlámra tegyek még. Onnantól webkártyát használok s ha csak nem te üzemelteted az Xbox Liveot vagy az Aliexpress.com oldalát akkor biztosan nem alakult ki még közöttünk szerződés. Vagy ha te vagy Mr. Csányi Sándor akkor tényleg megkerülhetetlen tényező vagy. :)

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 29. 06:55

ddb
#8 ddb 2016. augusztus 28. 22:48  
Bogyi007:
Te szerencsétlen! Ki beszélt itt a cikkben Kimiről?! Engem nem érdekel hogy miket írsz be a cikkekhez és hogy frontemberrel magánháborút vívsz, de az ilyen erőltetett trollkodások és bejegyzések tömkelege után nehéz komolyan venni az olyan kijelentéseidet hogy neked céged van és hogy komoly munkát végző főnök lennél... Nem tudom milyen cégben vagy érdekelt de ezzel nálam biztosan nem azt a benyomást keltenéd hogy veletetek volna érdemes szerződést kötni.... Off vége...

Mi köze van a fórumozásnak a való élethez?

Rossz hírem van akkor, mert gondolom használsz bankkártyát, vagy valamilyen terminálos fizetőeszközt, így már megtörtént köztünk a szerződéses viszony valamilyen formában.

Bogyi007
#7 Bogyi007 2016. augusztus 28. 21:53  
ddb:
Kimi láthatatlan szupertehetsége meg arra lesz elegendő, amit ma láttunk. Körözni a Williamszek mögött. Egy Bottas és Massa mögött. Egy Ferrarival. Érted. Bottas és Massa mögött.

Te szerencsétlen! Ki beszélt itt a cikkben Kimiről?!

Engem nem érdekel hogy miket írsz be a cikkekhez és hogy frontemberrel magánháborút vívsz, de az ilyen erőltetett trollkodások és bejegyzések tömkelege után nehéz komolyan venni az olyan kijelentéseidet hogy neked céged van és hogy komoly munkát végző főnök lennél...

Nem tudom milyen cégben vagy érdekelt de ezzel nálam biztosan nem azt a benyomást keltenéd hogy veletetek volna érdemes szerződést kötni....

Off vége...

f1m12
#6 f1m12 2016. augusztus 28. 21:32  
salapapa:
ezen felnevettem: "...A szünet is jobb lett volna, ha tudom, hogy kilenc pontos előnnyel és három új motorral távozunk innen. Hálás vagyok ezért” miről beszél? megevett volna még egy fagyit? :) szép heteket töltött barbadoson. legalábbis szívesen lettem volna ott tizedennyi élményért. 8-)

nem minden, amit mutat és mi látunk. belül is zajlanak dolgok, amiket nem lehet lefényképezni és kiposztolni

salapapa
#5 salapapa 2016. augusztus 28. 21:15  

ezen felnevettem:
"...A szünet is jobb lett volna, ha tudom, hogy kilenc pontos előnnyel és három új motorral távozunk innen. Hálás vagyok ezért”
miről beszél? megevett volna még egy fagyit? :)
szép heteket töltött barbadoson. legalábbis szívesen lettem volna ott tizedennyi élményért. 8-)

ddb
#4 ddb 2016. augusztus 28. 19:44  
cyberpunk999:
Törött padlólemezzel.

3 éve törött padlólemezzel megy? Kifogás az mindig van.

cyberpunk999
#3 cyberpunk999 2016. augusztus 28. 19:39  
ddb:
Kimi láthatatlan szupertehetsége meg arra lesz elegendő, amit ma láttunk. Körözni a Williamszek mögött. Egy Bottas és Massa mögött. Egy Ferrarival. Érted. Bottas és Massa mögött.

Törött padlólemezzel.

ddb
#2 ddb 2016. augusztus 28. 18:49  
frontember:
Ez a mai láthatatlan teljesítmény lesz végül a kulcsa annak, hogy simán megvédi a címet.

Kimi láthatatlan szupertehetsége meg arra lesz elegendő, amit ma láttunk. Körözni a Williamszek mögött. Egy Bottas és Massa mögött. Egy Ferrarival. Érted. Bottas és Massa mögött.

frontember
#1 frontember 2016. augusztus 28. 18:11  

Ez a mai láthatatlan teljesítmény lesz végül a kulcsa annak, hogy simán megvédi a címet.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

glória, Magnussen

12016.10.29. 00:44

Rosberg tart a Ferraritól

Hamilton szerint nem lesznek annyira veszélyesek

02016.10.29. 00:31

Tüdőgyulladással kezelik Frank Williamst

Állapota „lassan, de folyamatosan” javul

02016.10.28. 23:58

Már üzemanyagpartnerét is elvette a Red Bull a McLarentől

Komoly változások a nagycsapatoknál