Dobogós helyezéssel nyitott Mick Schumacher

írta: M4Sport
2016. január 30. 16:40
FOTÓ: ©ADAC Motorsport

Együtt a dobogón Fittipaldi, Newey és Schumacher! Forma–1-es nevek az első három helyen az MRF Challenge sorozat Chennaiban tartott utolsó hétvégéjének első futamán.

A hétszeres Forma–1-es világbajnok fia, Mick Schumacher most először állt rajthoz a téli hónapokban tartott, Ázsiában és a Közel-Keleten megrendezett versenysorozatban, s mindjárt egy harmadik hellyel nyitott. Az elmúlt évet a német Forma–4-ben végigversenyző német a negyedik helyről rajtolt, ám az indulás után két pozíciót veszített, miután a fűre kényszerítették a vetélytársak. Jött a fölzárkózás, mely során többek között a bajnoki címre is esélyes Tatiana Calderónt is maga mögé utasította, s végül megszerezte az utolsó dobogós helyezést.

„Határozottan elégedett vagyok” – nyilatkozta a leintést követően Michael Schumacher fia. „A két előttem végző srác gyorsabb volt nálam, már a rajtot követően elhúztak. Nekem közben meg kellett előznöm pár embert, aztán közelebb kerültem Tatiana Calderónhoz, aki igen gyors volt. Örülök ennek a harmadik helyezésnek. Szeretem ezt a pályát!”

Ami az „előtte végző srácokat” illeti, két szintén F1-es kötődésű versenyzőről van szó: a győztes Emerson Fittipaldi unokája, Pietro lett, aki ezzel bajnoki tabellán elfoglalt első helyét is megerősítette, a második pedig Adrian Newey fia, Harrison. Ők ketten nagy csatát vívtak egymással, Newey végül egy hiba után már nem tudta megelőzni brazil ellenfelét, akivel több mint 15 másodpercet adtak az ifjabb Schumachernek.

A szombati második verseny már csak a Red Bull tervezőjének fia számára alakult jól: Newey ezen a versenyen is második lett, igaz, ehhez ellenfelei, így Schumacher hibájára is szüksége volt. A német ezen a versenyen is negyedikként rajtolt, s nagy csatát vívott a harmadik pozícióért Calderónnal, ám miután ütköztek, megpördült, s végül Fittipaldi mögött a 6. helyen csapott célba. Folytatás a vasárnapi újabb két versennyel.

Eredetileg egyébként egy negyedik F1-es név is a nevezési listán volt: Jean Alesi fia, Giuliano, aki azonban nem tudott részt venni a hétvégi viadalon, miután gondjai adódtak a vízumával, s ezzel az Indiába jutással is.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Safrane2.5
#2 Safrane2.5 2016. január 31. 08:29  

És,gondolom sehol nem lehet követni ezt a vasárnapi versenyt........ :(

sába
#1 sába 2016. január 30. 18:55  

Jó erős bajnokság lehet, ha a beugrók egyből a dobogón találták magukat.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét

72016.10.27. 12:30

Ecclestone: Falakat a kanyarok mellé!

A balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a sportot

22016.10.27. 10:59

A McLaren „rejtegette” a 2017-es autót Button elől

Hamarosan visszatér a szimulátorba