Döntöttek Verstappen ügyében

írta: M4Sport
2016. június 10. 20:14
FOTÓ: ©xpbimages.com

Lezárult a vizsgálat Max Verstappen és Valtteri Bottas ügyében: a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) végül megrovásban részesítette a Red Bull holland versenyzőjét, amiért akadályozta riválisát a Kanadai Nagydíj első szabadedzésén.

A spanyol futam győztesét azután vonták vizsgálat alá, miután túlságosan lassan haladt a pálya utolsó szakaszán – így az utolsó kanyar előtt is – megzavarva a gyors körén lévő Williams-pilótát, akinek még a sikánt is át kellett vágnia. Azt, hogy a holland manővere „veszélyes volt” Bottas a csapatrádión is jelezte, az FIA pedig a leintés után azonnal vizsgálatot indított.

Ennek eredményét röviddel a második szabadedzés kezdete előtt ismertették: kiderült, a szövetség hibásnak tartotta Verstappent, aki „feleslegesen lassított a 77-es rajtszámú autó (Bottas) előtt” ezért megrovásban részesítették. Mivel az eset egy szabadedzésen történt, az várható volt, hogy igazán komoly szankciót nem kap a fiatal holland.

A 18 éves tehetség számára idén ez az első ilyen jellegű büntetés, egyelőre tehát nem kell aggódnia, egy újabb megrovás esetén azonban a címvédőhöz, Lewis Hamiltonhoz hasonlóan ő is közel kerülhet a hátrasoroláshoz, a jelenlegi szabályok értelmében ugyanis az, akit háromszor is figyelmeztetnek, 10 rajthelyes büntetést kap a soron következő megmérettetésre.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

trialboj
#1 trialboj 2016. június 10. 21:55  

Nem hagyja hogy ne legyen rajta legalább egy kis reflektorfény :)) Jól csinálja, de ettől még Ricsinek drukkolok, remélem az RB sem próbálja meg többször kirántani alóla a talajt/győzelmet, mert jobb színben szeretnék feltüntetni az új felfedezettjüket.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”